Studentveckan 2016

Fest, Foto, Livsstil

Som sagt, bloggen har legat nere ganska mycket den senaste delen, speciellt inför studenten, vilket beror på att jag haft fullt upp varje dag, som ni troligen förstår. Nu tänkte jag i alla fall berätta om den berömda studentveckan.

Måndag: alltså nationaldagen, spenderades på akuten i Falun. 11h satt vi där. En kompis bröt sitt finger kvällen innan, på fyllan, haha. Det var minst sagt en annorlunda dag och kväll, dock inte den roligaste eller den mest spännande dagen. Speciellt inte på nationaldagen.
Jag kom hem runt 4 på morgonen, och gick direkt och la mig

Tisdag: sov alltså 2h eftersom jag gick upp 6:00. Då var jag rätt trött. Tur att det var en kort skoldag, rätt meningslös faktiskt. Åkte till skolan. Alla studenter samlades utanför skolan och satte på sig mössan klassvis. Efter det dötid, lunch och sedan bussen hem. En rätt så onödig dag som sagt, men men det är ju en del av studentfirandet. Mössan ska ju på.
På kvällen var det fest ute i Rättvik. Det var ganska dåligt väder så alla var inte där, men visst var det mycket folk. Fast trots det dåliga vädret hade vi en fantastisk kväll tillsammans.

Onsdag: Stiernhööks challange, vilket alltså innebär att alla skolans klasser tävlar mot varandra i en typ av femkamp, dock var det mer än fem grenar. Vi delade upp vår klass i 2 grupper, och vi delades upp oss i Rättvik och plöjde igenom så många uppdrag som möjligt. Dock hann vi inte med alla, och tyvärr vann vi inte, trots att vi faktiskt var bäst! Det var i alla fall en riktigt rolig dag tillsammans med dem närmaste i klassen.

Även denna kväll bjöd på fest. Vi började på stranden, men insåg ganska snart att det var ganska tråkigt där. Dock visste alla studenter om att det var en stor fest uppe i toppstugan, så vi alla drog dit. Det var den jobbigaste promenaden i mitt liv, aldrig skulle jag väl gå uppför slalombacken i fina kläder på väg till en fest. Okej om man ska träna, men inte inför fest. Men men, så blev det denna gång. Och jag är glad att jag gick för det var en riktigt kul fest och alla var verkligen där!
Under kvällen ägnade jag mig åt att lära känna nytt folk, mycket trevligt.
Kvällen slutade även sent denna dag.

Någonstans mellan Stiernhööks challange och prisutdelning hann vi med att sätta upp våra lakan på skolan.

Torsdag: programdag. Alla klasser som läser samma program hittar denna dag på något tillsammans. Alla NBNAs klasser träffades på stranden, spelade kubb och andra spel. Helt ärligt, en ganska onödig dag eftersom alla inte ens var där och de som var där var inte alls var motiverade. Vi fick i alla fall väldigt gott fika, vilket var toppen. Efter detta åt vi lunch på skolan.
Kvällen bjöd faktiskt inte riktigt på fest, eller jo det är väl klart, men kvällen började med studentmiddag. Vi gjorde oss i ordning och klädde upp oss en aning. Denna middag stod skolan för, så vi samlades i en av skolans idrottssalar och njöt av god mat och gott sällskap.
Under dessa typer av middagar delas det ju ut stipendium, intyg, andra viktiga papper och det talas mycket fina tal. Ni fattar upplägget liksom.
I varje klass var det en, eller två, elev(er) som fick stipendium. När det var dags för vår klass att få stipendium, visste jag att det inte var jag så jag satt och petade i maten och lyssnade med ett halvt öra. Det är då jag hör mitt namn och fattar absolut inte vad som händer! Blev så chockad och förvånad att jag inte visste vad jag skulle göra eller vad som hände, haha. Men gud va glad jag blev när jag väl insåg va som precis hade hänt. Jag fick dessutom stipendium när jag slutade 9an. Så att få ett nu när jag tog studenten var verkligen helt fantastiskt. Känner mig riktigt stolt!

Fredag: studentdagen, vilket jag redan bloggat om!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229