Ny behandling mot depression!

Livsstil, Om mig, Psykisk ohälsa

Nu är det väl min tur att bli lycklig igen? Levt med depression så länge, hela 6 år, att jag snart glömt hur det känns att vara lycklig. På riktigt alltså. Glad kan man ju vara trots depression, men det är verkligen inte samma glädje. Har tröttnat otroligt mycket på att må dåligt. Det ska väl inte vara såhär hela livet? Hoppas i alla fall på att må bättre än jag gör nu. Vill ta mig uppåt, men jag måste ha hjälp. Jag är otroligt tacksam för nära och kära som stöttar mig, men också annan vårdpersonal som faktiskt förstår psykisk ohälsa och stöttar trots att det egentligen är utanför "deras ansvarsområden".
Var för inte så länge sedan på utredning för min huvudvärk, och det var då min fysioterapeut lyssnade och förstod min situation, och bokade in en tid hos psykolog åt mig. Hon fattade helt enkelt att det inte är så lätt som det låter att boka tid själv när man mår dåligt. Det var två knapptryck för henne men ett stort steg för mig.
Det kallar jag riktig vårdpersonal! Fler sådana tack!

Så i fredags var jag hos psykologen och kom fram till en plan. Tror den passar mig. Inom kort framtid kommer jag påbörja en KBT-behandling via internet. Kognitiv beteendeterapi, med andra ord. Detta för att lättare hantera min depression och ångest, för att tillslut bli av med skiten. Förhoppningsvis. Efter det, när jag mår bättre, ska jag återuppta min påbörjade PTSD-behandling. Posttraumatiskt stressyndrom alltså. Det är för tufft att hoppa på den behandlingen just nu. Vill inte. Kommer inte klara av det just nu, måste få mer stabilitet i mitt mående innan jag kan hälla salt i min skadade själ! Usch, bli ledsen av att bara tänka på det haha...

Men som sagt, ser jag fram emot att börja en ny behandlingen. Det kommer inte bli lätt, men jag vill inte heller må dåligt längre.

Gillar

Kommentarer

anemonecallman
anemonecallman,
❤️❤️❤️nouw.com/anemonecallman
karinholen
karinholen,
Idamida
Idamida,
Kram på dig! <3nouw.com/idamida
karinholen
karinholen,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229