Hur har min godisfria månad gått?

Kost, Om mig

Hej på er!

Och välkommen fredag. Även sista dagen i Juni, tiden går riktigt fort, snart är sommaren över. Haha nej skämt åsido, än ska vi hinna med mycket innan sommaren är slut.

Men som sagt sista Juni idag, i morgon går vi in i Juli, och alltså sista dagen på min godisfria månad. Inte en endaste godisbit eller chokladbit har passerat min mun. Var det svårt? Faktiskt inte. Trodde att det skulle vara sjukt svårt, att jag typ skulle få slita mig ifrån godishyllan. Men nej, det var riktigt lätt. Har inte ens tänkt på godis. Okej, jo det har jag väl, ska inte ljuga. Men tanken har försvunnit igen lika snabbt. Har under den här månaden insett att godis inte är så viktigt, att frukt faktiskt är så mycket godare, och framförallt mycket fräschare! Jag har själv insett hur mycket godis jag stoppar i mig som jag egentligen inte vill ha, utan äter bara för att jag kan. Och det var lite det som var syftet med denna månad, att komma ifrån dem stunderna då jag bara knölar i mig godis fast jag egentligen inte vill ha. Ni har säkert själva varit med om det, när handen bara går i ett från skålen till munnen utan tanke. Eller när man sitter och tröstäter, stressäter eller liknande. Dåliga vanor med otroligt dåligt snacks.
Jag har delvis bytt ut godiset mot frukt under denna månad, men ibland mot ingenting. Man behöver inte jämt tugga på något.
Nej, denna månad har varit mycket lärorik för mig, främst för att själv få en insikt i mig själv och mina vanor. Rekommenderar dig att göra en liknande månad, kanske med godis, eller chips, eller kolhydrater, eller alkohol eller vad det nu kan vara som du vill prova att vara ifrån ett tag.

Och den viktigaste frågan: kommer jag sluta med godis nu efter denna månad? Nej, troligen inte. Choklad är life och ibland är det gott med en godisbit. Däremot kommer jag helt klart se över min konsumtion. Jag tror inte heller att jag kommer vara lika sugen på godis som jag var förut, så kommer nog i de flesta fall välja annat framför godis.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229