Hur har jag orkat blogga 8 år i rad?!

Om mig, Inspiration

HITTA DIN GREJ
Det är nog faktiskt den största nyckeln till framgång. När du hittar din grej, när du hittar det du tycker om att skriva om och det du brinner för - det är bloggen blir personlig och framförallt din egna! Självklart kan man ta inspiration av andra bloggare men att köra på deras koncept är ingen bra idé. Du ska se till att göra din grej, skriva på ditt sätt, berätta det du vill och nå ut till läsarna på ditt sätt.

HITTA DINA RUTINER
Också en stor nyckel. Jag är en person som måste ha rutiner, på vissa saker, för att de ska bli gjorda och dessutom ordentligt gjorda. Alltså även när det kommer till bloggen. Jag kan inte bara slänga ihop ett inlägg på 5 minuter precis innan jag ska lägga mig i sängen, när jag är dödstrött. Då kan vi snacka om att det blir bajsmacka!
Nej, det gäller att ha en insikt i hur lång tid det brukar ta att skriva ett inlägg, och se till att man har den tiden så man i lugn och ro kan jobba på ett inlägg. Skulle det vara stressigt, som det ibland blir även för mig, är det viktigt att ha en plan även där. Blogga från mobilen? Ladda upp bilderna från datorn i ett inlägg innan du går och skriv rester på bussen? Göra tidsinställda? Kanske ta det längre inlägget senare idag när jag har tid, och istället lägga upp ett enklare nu när det är ont om tid?
Att vara flexibel och lösa problemen.

MOTIVATIONEN, PÅ OLIKA SÄTT
Det är ju det viktigaste. Har du ingen som helst motivation spelar det ingen roll hur många inlägg du har som ligger och väntar på att skrivas, eller hur bra rutiner du har! Motivation har jag fått genom mina 8 år på olika sätt. Bland annat från er läsare som ökar hela tiden, att ni blir fler och fler som besöker min blogg. Det är ett kvitto på att det jag skriver och gör i mitt galna liv intresserar folk! Keep up the good work så att säga...
Men också genom företag som vill samarbeta med mig. Också ett kvitto på att de vill arbeta tillsammans med Kariinholens blogg. Att företag vill synas i samma mening som Karin Holén.
Och något som jag tycker är extra kul att höra, är när folk och vänner i min omgivning berömmer och kommenterar mitt fantastiska jobb med bloggen face-to-face. Mina kompisar som inte har en aning om bloggbranchen kommer fram och ger mig otroligt med beröm, säger att de läser min blogg varje dag, att de blir inspirerade. Och att de faktiskt inte läser bara för att vi är vänner utan för att de faktiskt själva vill! Jag har aldrig någonsin sagt åt mina vänner att läsa eller följa min blogg, dom vet var den finns om de är intresserade. När jag är med mina vänner är jag privat och inte bloggerska (även fast jag bloggar om allt ändå haha).

KÄRLEK- OCH HATKOMMENTARER, STÄRKER OCH SÄNKER EN
Något som hör till när man är offentlig är ju folks goda och onda åsikter och kommentarer. Det viktigaste att lära sig är att ta åt sig och stärka sig när man får fina och kärleksfulla kommentarer. Och att skita i det negativa och skaka av sig det, inget att lägga tid på ändå. Bättre att lägga den tiden på ett inlägg. Men tro mig, med tiden blir man hårdhudad och lägger inte samma vikt på de negativa kommentarerna. Man väljer att fokusera på de bra, och det är också dem man kommer ihåg och får motivationen av. Feedback helt enkelt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229