Att plugga med ångest...

Livsstil, Om mig

... är detsamma som panik, att hyperventilera, att gråta och ha noll koll på vad jag håller på med, vad jag ska kunna eller göra. Det är kaos med andra ord.
Det är en kamp. Dock har jag det inte såhär tungt varje gång jag pluggar, verkligen inte! Men allt för många gånger när jag möter en motgång, får en komplettering, omtenta eller liknande, är det tungt.

Nu när jag pluggar på universitet är det faktiskt mycket lugnare och lättare än på gymnasiet. Nu kan jag säga till mig själv när det blir för jobbigt "nej okej, detta går inte. Tar det i morgon". Det kunde jag inte göra under min gymnasietid eftersom jag hade så sjukt mycket plugg att jag inte ens hade en fridtid, vilket jag har nu, och det är den fritiden som många gånger ger mig möjligheten att tänka på annat en stund.

Jag har lärt mig att hantera dessa situationer något. Eller, det är egentligen omöjligt att hantera psykisk ohälsa, så det är väl fel att säga att jag hanterar det, men jag vet hur jag undviker att det hela eskalera. Visst är det jobbigt att det är på detta sätt men jag, tillsammans med mina underbara vänner, har tagit tag i detta.

Det värsta är att jag inte är ensam, att det är så pass många som lider av psykisk ohälsa. Det är hemskt. Tur finns det fantastisk hjälp.
Så avslutningsvis: även fast det är sjukt jobbigt och jag inte vet vad som är upp eller ner, kämpar jag och mitt mål är att en dag må bra igen! Ta hand om varandra och glöm inte att prata med varandra ❤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229