Att fylla 18, första och viktigaste milstolpen i livet

Livsstil, Tycker till

Att fylla 18år är den första riktiga milstolpen man träffar på i livet, det kommer som sagt fler i livet. Men jag tror ändå att det är just att fylla 18 som har mest betydelse. När man fyller 18 blir man myndig, du får göra allt förutom att handla på bolaget och ta körkort för tung MC, men annars får du göra allt som innan var otänkbart och omöjlig!
Det är många som sagt till mig, nu när jag fyllt 18: "det är ingen skillnad att fylla 18". Nej, alltså vardagen och rutinerna förblir desamma och livet fortsätter i samma spår som dagarna innan min 18års dag, så är det helt rätt. Men det är fel att säga att det inte är någon skillnad, just med tanke på att jag blir myndig. Nu måste jag betala räkningar, själv ha koll på att pengarna flyttas mellan olika konton på rätt sätt, får möjlighet att ta körkort och transportera mig i trafiken precis som vilken annan människa, ut och resa, ta ansvar på ett annat sätt och för nya grejer, och sådana där vuxna, men väldigt viktiga, saker.
Sedan tillför åldern 18 en hel del roliga saker också, det får vi inte glömma. Jag som fyller år sent på året har längtat väldigt länge efter att få följa med vännerna ut på krogen och bara ha kul tillsammans på dansgolvet. Även att pierca naveln var något jag längtat efter länge, i 6 år, och det tog jag mitt vuxna ansvar och förnuft till att göra.
18 år är alltså en härlig men omställande ålder att fylla. För min del än så länge, gillar jag denna ålder skarpt. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229