Är det meningen att vara så stressad i gymnasiet?

Tycker till, Livsstil

Att ett helt höstlov, en hel vecka, bara flugit förbi så fort! Har jag ens gjort någon nytta? Självklart har jag gjort det, men just nu känns det inte riktigt så. Skolan drar igång i morgon igen, precis som vanligt, och det innebär att berget med plugg kommer växa. Just nu vill jag bara ta studenten och slippa all den stress skolan för med sig.. det är för jävligt rent utsagt. Ska skolan verkligen se ut såhär?
4 av mina lärare har under 1 års tid varit sjukskrivna av okänd anledning. Men är det en slump att det just är lärare till min klass? (för er som inte vet, går jag 2 program i 1, NBNA Djurvård = naturbruk djurvård och naturvetenskap. Det är extremt tufft)
Att ingen någonsin stannar upp och frågar hur vi elever mår, när lärare efter lärare går och blir sjukskrivna. När vi dessutom klagat till rektorn. Vi elever är lika mycket människor som lärarna. Men just nu känner jag mig som en maskin som bara ska prestera på topp i flera olika kurser samtidigt!
Man ska kämpa hårt och göra sitt bästa i skolan, det är en självklarhet, men någonstans lär man även vara realistisk tycker jag. Är det rimligt att en 17årig tjej efter en skoldag, från 8:30 till 16:30, kommer hem och sätter sig och pluggar tills det är dags att gå och lägga sig. Jag brukar plugga i 6 timmar efter en sådan skoldag, och ändå känner jag mig stressad när jag går och lägger mig. 
De få timmar i veckan som jag hinner lägga på dans, träning, att kolla på serier eller blogga, är inte många. Det suger, men skolan är min största prioritering just nu. 

Jag är inte den som viker mig för minsta lilla problem, speciellt inte när det gäller skolan och min framtid. Jag kämpar hårt för högsta betyg. Det går okej, men det hade kunnat gå mycket bättre! Men jag undrar någonstans, om skolverket tyckte detta var en hållbar plan? Är det jag som missförstått något, eller ska det verkligen se ut såhär? 
Är det meningen att omyndiga, och myndiga personer för den delen, ska vara så stressade i gymnasiet? 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229