Vegetarisk tisdag!

Halloj!

Läslov och sova har denna vecka startat med. Och Nytt recept!

Hittade ett recept i går som jag blev sugen på att testa så det blev det i dag. Vegetarisk lasagne med fetaost och aubergine.

Det var väldigt mycket tilltaget i det receptet för att vara till 4 personer så försökte minska det det något med missade att göra det till såsen så det blev en ganska såsig och lös lasagne denna gång. Men smakerna satt där så kommer helt klart göra om det fast då komma i håg att minska sås mängden med typ hälften,

Har aldrig använt mig av aubergine för ut så det var roligt att testa. själv tycker jag den var god, men övriga i familjen kanske inte tyckte det, men de får allt ge den en chans till med mindre sås i. Och de fick ju i alla fall mat.

Tycker faktiskt det var roligt att göra något vegetariskt, det ska jag helt klart göra fler gånger om jag hittar något spännande.

Hittade fler recept också ett med lax och ett med lövbiff. Det med lövbiff ska jag göra på fredag.

Här kommer receptet efter mina ändringar så nu hoppas jag att det ska bli toppen nästa gång men man kan ju känna sig för lite också beroende på hur stor man gör den.


Vegetarisk lasagne med fetaost och aubergine 

4 personer:

ca 10-15 lasagneplattor

1 pkt fetaost

½ kruka basilika

Grönsakssås:

100 g champinjoner gärna skogssvamp

1 aubergine

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

ca 2 dl vatten

2 msk grönsaks fond

1 tsk salt & 1 krm svartpeppar

Béchamelsås:

2 msk smör

3 msk mjöl

4 dl mjölk


Topping:

riven lagrad ost

cocktailtomater

Garnering: färskbasilika

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Grönsakssås: Ansa och skär svamp i bitar, ansa och riv aubergine grovt, finhacka lök och vitlök.

Fräs svamp, aubergine, lök och vitlök blankt tills vätskan ångat bort i en kastrull med olja.

Tillsätt tomatpuré och stek i ca 3 minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, fond, salt och peppar och låt puttra i ca 15 minuter.

3. Béchamelsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt mjölken. Sjud under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt & peppar.

4. Varva Béchamelsås, grönsakssås, smulad fetaost, hackad basilika och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med Béchamelsås.

5. Avsluta med riven ost och cocktailtomater i osten.

6. Gratinera strax under mitten i ugnen i 25-30 minuter.

Garnera med basilika innan servering.

Och så en härlig sallad till


Karina 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229