Höstlovs veckan!

God kväll På er!! 

Veckan är slut igen, veckorna rasar ju fram känns det som.

Den har i alla fall varit lugn och skön inga större bravader har hänt. Fick sova en del jag också.

Jag har testat flera goda recept så det har varit en spännande vecka.

Först så testade jag ju att göra en vegetarisk lasagne, i fredags så testade jag göra Lövbiffspanna med bacon, det blev verkligen en populär rätt här, den gick hem hos alla i familjen till den hade vi pressad potatis.

I Lördags så körde vi åter igen en ny rätt och då blev det ugnsbakad lax på räkbädd och ört sås. Hade faktiskt pressad potatis till det också.

Och i dag gjorde jag en ny sorts paj med kyckling.

Blev också jätte gott.

I Fredags så hade vi en liten utflykt till Skövde och shoppade vi lite. T och J behövde nya skor och så handlade de lite för egna pengar också.

Så får väll ändå säga att det har varit en bra vecka. Rätterna kommer jag absolut göra igen.

Lövbiffs panna en av rätterna jag gjort i veckan. De andra glömde jag vist fota. Typiskt mig. Det får jag väll göra nästa gång.

Detta behöver du till 4 personer om du vill testa göra denna goda rätt.

8-10 steklökar

140 g tärnad bacon

1 röd eller gul paprika

500 g innanlår lövbiff

1 dl vatten

1 msk kalvfond

2 dl crème fraiche

150 g Philadelphiaost med smak av rostad paprika

250 g broccoli

1 msk soja

1 tsk paprikapulver

salt & peppar

smör till stekning.


Halvera steklökarna om de är stora, tärna paprika, Stek lökarna och paprika i smör i en stekpanna, Lägg det sen i en gryta eller traktörpanna. Stek bacon och lägg det i traktörpannan.

Salta och peppra lövbiffen och bryn det i smör. Lägg ner köttet i traktörpannan.

Vispa ur stekpannan med vatten och tillsätt kalvfond, crème fraiche och Philadelphiaost och låt detta koka upp.

Dela broccoli i små buketter och lägg ner det i såsen. Koka upp och tillsätt soja och paprikapulver.

Smaka av med salt & peppar.

Häll såsen i traktörpannan och låt allt puttra samman så att köttet blir genomstekt.

Servera med pressad potatis, , Klyftpotatis eller ris och en härlig sallad till.

Karina 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229