Denna lilla bok finns att köpa för 30:-
Meddela Karin Kamrén om du vill ha en bok

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Småttingarna här i skogen tycker det är kul att klä ut sig. En del kanske man kan känna igen och endel inte. Svamparna har klätt ut sig till pumpor. Men den där större pumpan som står och gastar, har jag fortfarande inte  klurat ut vem det är.
Spöka lugnt.

Likes

Comments

Nu när alla svampar har klätt ut sig till flugsvampar så att de inte blir plockade och uppätna så är det dags att gömma älgen. Han kallas för Frusne Wilf för han har alltid halsduk och stövlar på sig, även på sommaren.
Han får gömma sig i ett träd. Hans huvud får inte riktigt plats men vi hänger på lite löv på  hornen. På det sättet kommer ingen jägare att få syn på honom. Tryggt och bra. Alla måste skyddas här i skogen.
Ha det bäst.

Likes

Comments

Hej höst.
Nu är det höst och naturen är vacker. Men skogen kan vara farlig för många som bor här.
Svamparna till exempel. Det är många som går i skogen och letar efter svamp att plocka och sen.. hemska tanke.. äter dem!!
Vi har kallat till möte idag. Vi har lärt oss att ingen plockar flugsvamp. De är tydligen farliga för människor. Så vi kom på den briljanta idén om att klä ut alla andra svampar till flugsvampar. Vi delar ut röda skynken med vita prickar på och vips, så ser alla svampar ut som flugsvampar. hi hi...
Så om människorna undrar varför det bara finns flugsvamp i skogen, så vet ni nu varför.
Tjingeling

Likes

Comments

Hejsan.
Idag kom det ett vykort från Stockholm. Det är min kompis Rollo Viking som skickade det. På kortet ser ni honom själv framför hans vikingabåt. Båten heter också Stockholm och han bor på båten. På seglet står det Stockholm i runskrift. På hans sköld står det Sverige,  också i runskrift.
I bakrunden ser ni också Stockholms stadshus.
Vet ni att vikingar heter vikingar för att vikingabåtarna är tillverkade med platt botten för att de ska kunna segla in på grunt vatten, dvs i vikar. Så från ordet vikar fick de namnet vikingar helt enkelt.
Ha det bra så länge.

Likes

Comments

Hejsan. Det är svamptider nu och lille Elis tycker om att laga mat. Han är ute och letar efter svamp för att kunna laga till något gott. Mer i år finns det inte mycket svamp. Många säger att det är för att det inte har regnat mycket inte ens här i regnskogen. Men faktum är att svamparna har nog flytt och sprungit här ifrån. För vem vill hamna på tallriken. Fiskar vill det inte och det vill inte svampar heller.
Elis rider på vildsvinet Monika och efter henne springer lilla Anna.

Likes

Comments

I sjön finns det även läskiga saker.
Bakom ett stenröse bor ett par fiskar som alla är rädda för. Ingen har pratat med dem. De verkar jättefarliga. Man ser dem inte heller. Oftast ser man bara ansiktet på en stor monsterfisk som tittar surt på dem om man råkar simma för nära.

*************************************

In the lake there are scary things too. Behind some big rocks, live a fishfamily that everyone fears. They seem really dangerous. Nobody ever talk to them. You can't see them. Usually you just see one of them looking out from behind a big rock.

Likes

Comments

Hej.
Det här är en väldigt trevlig familj.
Mamma Mi, pappa Erik och sonen Olov.
Mi har en lite speciell historia. Hon kom till skogen av en slump.
Mi levde med en liten människoflicka som heter Rakel.
Rakel var i Lunedet med sina kompisar och badade. Det skedde en olycka och Mi ramlade i vattnet. Det var ingen större katastrof för Mi för hon klättrade upp på en sten med en gång.
Rakel däremot blev förskräckt och letade efter sitt älskade troll men hittade henne inte.
Mi blev omhändertagen av en familj troll och fick en bror. Axel som nu är pappa till lilla Elis.
Mi har ändå sen den dagen trivts jättebra i skogen och nu har hon barn själv.

********************************

Hello.

This is a very nice family. Mummy Mi, daddy Erik and their son Olof.

Mi has a little special story. She came to the forest by coincident. From the beginning she belonged to a girl called Rakel. Rakel was in Lunedet with her friends swimming one summer day, many years ago. An accident occured and Mi fell into the water. Rakel was devistated and looked evetywhere for Mi but she couldn't find her. It wasn't a big catastrofy for Mi though. She just climbed onto a big rock. Mi was found straigh away by a nice troll family. She got a new brother, Axel. Axel has also a family now and is daddy to little Elis.

Mi has enjoyed her life in the forest since then and has now a son if her own, little Olof.

Likes

Comments

Abborrarna Lennart och Ingvar är nere vid sjöbotten och samlar brödsmulor.
Brödsmulorna kommer från människor som matar änderna. De små andungarna missar smulor ibland och då sjunker de ner till botten.
            
                  *********************
The perch brothers Lennart and Ingvar are collecting breadcrumbs at the bottom of the lake.
The breadcrumbs come from people who feed the ducks. The small ducklings are a bit clumsy sometimes and miss the crumbs that then sink to the bottom.

Likes

Comments

Hej alla.
Vilken fantastisk sommar här i skogen. Det finns så många som bor här. Överallt. På land, i sjön, i luften och också på sjön.
Här har vi en familj änder.
Alexander, Sofia och deras tre små andungar. Barnen är redan duktiga på att dyka ner i vattnet men människorna hjälper också till att mata dem. De äter med stor aptit och växer för varje dag.

               *************************

Hello all.
What lovely summer we have here in the forest. There are so many that live here. Everywhere. On land, in the lake, in the air and also on the lake.
Here we have a family of ducks.
Alexander, Sophie and their three ducklings.
The ducklings are already clever finding food and diving down in the water.
Also people help out feeding them. The ducklings eat with great apitite and grow bigger and bigger everyday.

Likes

Comments