Jeg spiste mer fett før FUS!

Det er mange som har fettskrekk når det gjelder lavkarbo kosthold, noe FUS også er selv om det er litt forskjell. Kunstig søtning er ikke i FUS kostholdet, for det trigger søtsug, og FUS kosthold er for sukkeravhengige. Men når det gjelder lavkarbo kosthold er det mange som er så redd for å spise fett. Men vet dere hva, jeg spiste mye mer fett på høykarbo kosthold, og det usunt fett blandet med sukker/karbohydrater, og det er den verste oppskrift på overvekt og livsstilssykdommer!
På FUS spiser jeg 3-4 måltider daglig bestående av ren mat og sunt fett. Jeg spiser fett til hvert måltid, men ikke et lass med fett, men ca 2 ss. Dette vil holde meg mye lenger mett, og jeg får stabilt blodsukker. Fettet er naturlig fett fra oliven, avokado, nøtter, fet fisk, fett kjøtt, egg, kokosfett og også fra meieriprodukter som vanlig smør, kremfløte, hvitoster osv. Karbohydratene i et lavkarbo kosthold kommer fra grønnsaker som vokser over jorden, bær og matvarer som inneholder opp mot 5 karbohydrater går greit i moderate mengder. Et Fus kosthold er et ketogent lavkarbo kosthold. Altså ca 20 karbohydrater daglig. Det er ikke noe lettprodukter eller sukkerfri matvarer i FUS kost. I lett margarin er fettet erstattet med mye annet usunt for å få god smak, og det samme gjelder andre lettprodukter. I noen lettprodukter der fettet er redusert er det mer sukker tilsatt, og en kan jo da undre seg om dette er sunnere? Som det blir påstått. Det er ikke fettet en blir tykk av, men sukkeret/karbohydrater. Jo mer sukker og karbohydrater du spiser, jo mer insulin må kroppen produsere, og insulin er et fettlagrings hormon.
For å gå tilbake til hva jeg spiste før FUS så var det fett og sukker i samme matvare som sjokolade, pizza, potetgull, bakst. Ja alle såkalte «sunne» matvarer inneholdt også mye karbohydrater/sukker. Og husk for mye glukose/karbohydrater omgjøres til fett i kroppen. Så resultatet ble overvekt og slapphet. Ikke sunt for kroppen i det hele tatt. Heldigvis har jeg ikke fått diabetes 2 eller andre livsstilssykdommer pga alt sukkeret jeg spiste og som økte vekten mye. Det er egentlig et mirakel.
Jeg spiste altså mer fett på høykarbo enn nå ved lavkarbo, FUS kosthold. I tillegg blir jeg lettere og friskere.
Så si meg dere som er så kritisk til lavkarbo, mener dere virkelig at det jeg spiste før FUS var sunnere for meg? Nei det er ikke mulig å mene det!

Det er mye god mat på et lavkarbo/ FUS kosthold.

#friskutensukker #lavkarbo #mat #helse


Takk for at du leste, og velkommen tilbake.

Liker

Kommentarer

Mona
,

Ok, er det noen som har lurer på det?

KariMaritas
KariMaritas,

Ja det er nok mange som mener at lavkarbo har for mye fett, og får fettskrekk fordi de tror det er skadelig for kroppen.

nouw.com/karimaritas
astri
,

Fettskrekk... er det enda et nytt hjernevasket ord? Hva med fettskam??😂😂

KariMaritas
KariMaritas,

Nå må jeg virkelig spørre om du har tungt for det?....skrekk er noe du er redd for, og er du redd for fett blir det fettskrekk, noe jeg selv satt sammen, og jeg har altså ikke hjernevasket meg selv... Hvorfor du hele tiden snakker om hjernevasking vet jeg heller ikke, men du vet det sikkert selv. Fettskam vet jeg ikke hva du mener med, er det at du er feit og skammer deg?

nouw.com/karimaritas
KariMaritas
KariMaritas,

Helt ærlig tror jeg du går inn for å gjøre narr av meg, men jeg bare ler av deg, så det kan du spare deg for. Bruk heller tiden din på noe nyttig om dagene.

nouw.com/karimaritas
KariMaritas
KariMaritas,

Så enig med deg. Hun fremstår som en ufyselig person!

nouw.com/karimaritas
Annalovinda
,

Det skulle vel heller vært sukkerskam😂😂

KariMaritas
KariMaritas,

Nei ingen skal skamme seg over å ha en sukkeravhengighet eller samme hvilken avhengighet det dreier seg om! For meg som er sukkeravhengig er sukker og dårlige karbohydrater ting jeg ikke skal spise, og det kan sammenlignes med at alkohol ikke skal drikke alkohol. Det går helt fint for friske personer å spise sukker og karbohydrater, men det er uansett sunt å kutte ned på sukker og raske karbohydrater. Jo mer narr dere gjør av sukkeravhengighet, jo mer forklarer jeg dere, om det er mulig. Problemet er vel at dere bare skriver her for å være motbydelige, men det må dere bare gjøre, for det er dere som fremstår som ufyselige personer.

nouw.com/karimaritas
V
,

Nadixie, du dummer deg bare ut med det språket der. 50-60 år, og snakker sånn. Sjarmerende. Og Kari, hvem bryr seg egentlig om hva du spiser? Meget meget uinteressant.

KariMaritas
KariMaritas,

V jeg skriver en blogg som handler om meg og mitt liv, og siden du er inne på min blogg må det nok interessere deg! Og mine faste lesere interesserer seg faktisk for hva jeg skriver om på min blogg. Jeg er takknemlig for mine hyggelige lesere, og har mange av de også. Hvis du finner mitt kosthold og min blogg meget uinteressant kan du bare la være å lese. Du forstår du motsier deg selv nå med å lese her inne og kommentere?... Nadixie skriver sannheten om nettroll som deg, og alder har ingenting med det å gjøre! Jeg tror nok ikke hun mener å være sjarmerende heller ovenfor dere nettroll.

nouw.com/karimaritas