Hva skal jeg med psykolog?...

Jeg har klart meg uten regelmessig behandling fra psykolog siden jeg fikk angst og depresjon når jeg var 15 år, så hvilke underverker kan en psykolog gjøre nå liksom?... Nei ingenting.
Jeg vet årsaken til hvorfor jeg brukte mat som trøst, og det er det ingen psykolog i verden som kan behandle bort, det er teknisk umulig.
Der er det snakk om andre instanser.
Ingen psykolog i verden får meg ned i vekt, det er det kun 1 person som kan gjøre, og det er meg selv! For tro bare ikke at psykologen setter opp en kostholdsplan, for han er ingen kostholdsveileder! Det er forresten også prøvd uten resultat. Nei psykologen behandler underliggende årsaker som det så fint heter, men hva hjelper det på vekten min om jeg sitter og snakker om 30 års gamle opplevelser? Ingenting! De er lagt bak meg for lengst.
Så hvorfor i all verden skal jeg bruke energi på å reise til psykolog 1-2 ganger i uken, når det er jeg som uansett må gjøre jobben med å ned i vekt! Jeg har lite nok energi fra før, om jeg ikke skal utsette meg for enda mer utmattelse. Det som har skjedd i fortiden er det ingenting å gjøre meg i dag, om jeg snakker meg grønn hos psykolog, og jeg vet også at det ikke er det som er årsaken til spiseproblemene jeg har hatt det siste året. Jeg vet hva grunnen er til det, og det er umulig å snakke seg ut av! Helt umulig!
Så den eneste som kan hjelpe meg ned i vekt det er meg, og ingen andre!
Jeg er ferdig med å tigge etter psykolog! Jeg klarer meg fint uten. Har gjort det i mange år, så skal vel gjøre det resten av livet også.
Jeg skal også avvente med å få legen til å henvise meg til Fedmeklinikk, for jeg vil klare å gå ned i vekt på egenhånd.
Det skal jeg klare med Eurodiet og Saxenda, for jeg er mer motivert enn jeg noengang har vært!
Dette skal bli mitt år.👍💪

#ytringerogtanker #helse


Takk for at du leste, og velkommen tilbake.

Liker

Kommentarer

GabrielleMarie
GabrielleMarie,
💪🏽💪🏽💪🏽nouw.com/gabriellemarie
Anett
Anett,
Jeg tror heller ikke at en psykolog kanskje er hjelpen du trenger (selv om en psykolog kan hjelpe deg til å håndtere følelser på en annen måte enn å spise de bort, noe som kan være nyttig når du vil ned i vekt eller håndtere overvekt) Jeg tror at å oppsøke et senter for spiseforstyrrelser kan hjelpe deg. Ikke bare kan du være anonym (man har taushetsplikt i gruppen) men du kan snakke med mennesker som forstår akkurat hva du strir med og har erfaring i å hjelpe mennesker akkurat som deg - mennesker som vet alt som er å vite om slanking og vektnedgang og har klart det mange ganger, men som likevel faller tilbake. Både ROS og RKSF har gratis tilbud i både Levanger og Trondheim, jeg synes du burde sjekke det ut. For selv om du klarer å gå ned alle kiloene på egen hånd - så vil du trenge støtte for å ikke gå opp igjen, og det du sliter med har ikke hverken Roede-leder eller Euro Diet behandler spisskompetanse i. Jeg tror du fikser dette - men husk at det er en styrke i å be om hjelp, ikke en svakhet. Lykke til!! 😊
KariMaritas
KariMaritas,
Jo det er sant når det gjelder Ros og Rksf, og det kan være jeg tar kontakt med de etterhvert, men psykolog tror jeg ikke er til nytte for vektnedgang. Som ernæringsfysiologen sa på Namsos, så har ikke psykolger særlig kompetanse på overspising heller, og da ser jeg ikke hva vitsen er. Men å gå til psykolog for å bearbeide problemer det er noe å gjøre med, og for å ha noen å snakke med, eller hvis en har alvorlig angst og depresjon ol blir noe annet. Det kan være bra og nødvendig, men ikke for vektnedgang. Ja helt enig i at det er en styrke og ikke en svakhet å be om hjelp, men det må være den riktige hjelpen.😊nouw.com/karimaritas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229