Header

Alltså å vilken dag vi har, inte sant mina fina? Det är fettisdagen Och alla vet vi vad det innebär.. SEMLOR! Så det har jag köpt kan jag lova, eller jag, min familj köpte så vi ska äta tillsammans hela familjen ikväll framför Farmen, Mandelmanns gård och Veckans brott. Inte nog med semlor så köpte vi även med oss några andra chokladbakelser från bageriet. Ska bli supergott.

I övrigt så kom jag i princip precis hem ifrån skolan, tunga dagar och mycket resor. Men imorgon däremot blir det betydligt mer lugnt då jag har sovmorgon och slutar tidigt. Liksom kaka på kaka, dubbelt bra. Innan Farmen börjar måste jag plugga lite, har svenskaprov på torsdag och biologiprov på fredag plus att jag måste bli klar med mitt gymnasiearbete omgående. Jösses.

Hur har er fettisdag varit?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skönhet

Älskar att experimentera och leka med både smink och olika effekter. Detta är resultatet av kvällens lek. La eyeliner och lösfransar på ett osminkat ögonlock så det blev bäst med effekter för jag var lite glansig..

Likes

Comments

Allmänt
Hej allesamman!

Idag är det måndag, ny vecka. Jag har verkligen haft helg i helgen. Kopplat av mycket och spelat mycket Xbox med min lillebror. Skönt att bara koppla av ibland känner jag. Dock blev det dessvärre helg här på bloggen också. Men som sagt, jag behövde verkligen helgen för mig själv.

Idag är jag tillbaka på skolan efter en vecka av sjukfrånvaro. Har en hel del att ta igen kan jag lova, men det fixar jag. Jag har dessutom sportlov nästa vecka och då ska jag åka en sväng till Göteborg. Jag åker dit ibland då och då. Får se hur det går, love is hard. Mer än så vill jag inte säga.

Vi hörs lite senare!

Likes

Comments

Några av er kanske vet om att jag faktiskt bloggat mycket och i flera års tid. Dock inte så mycket sedan jag började gymnasiet, men innan det har jag bloggat på olika portaler om hästar och ridsport. Det har gått svinbra för mig tidigare. Men av olika anledningar har jag lagt bloggandet åt sidan i perioder, och lägger man det åt sidan så är man från ena dagen till den andra en bortglömd i bloggvärlden. Men jag har fått mycket erfarenheter, jag vet vad jag är kapabel till och jag kan med stolthet blicka tillbaka på hur långt jag faktiskt kom. Här är några punkter som ni garanterat inte visste innan.

  • Jag har som mest haft över 40 000 besökare per dag på bloggen.
  • Jag har varit en portals största bloggerska, tro det eller ej. Portalen var inriktad på hästbloggar men lade ner efter att jag slutade blogga.
  • Under min bloggkarriär har jag tjänat ett antal tusenlappar på reklaminlägg åt företag.
  • Jag har under min tidigare bloggkarriär blivit erbjuden samarbete med en modekedja. Jag backade dock ur för att jag inte ville bli underklädesmodell då jag bara var 14 år.
  • Jag har fått VIP-inbjudan till ett bloggevent i Göteborg.
  • Jag har varit på topp3 mest besökta hästbloggar i Östergötland.
  • Då det gick som allra bäst var det en handfull med föräldrar som mejlade mig och berättade vilken bra förebild jag var för deras barn.

Likes

Comments

Allmänt, Skönhet

God förmiddag!

Idag är det fredag, och jag är inte i skolan idag heller. Mår kyvis alltså. Hursomhelst, jag är inte dödssjuk men är heller inte i form för att prestera i skolan.

Jag tycker ju så mycket om att leka med utseendet när jag har tråkigt. Idag, eftersom att jag är hemma så har jag givetvis inte sminkat mig. Men när jag gick förbi spegeln satte jag dit mina lösögonfransar och såg då genast mycket mer ut som en människa. Aldrig tänkt på hur underskattat det är. Det ger känslan och uttryck av fransförlängning. Jag har haft fransförlängning en gång, och jag kan direkt säga att det inte passar min vilda nattsömn. De ramlade av och blev fula väldigt snabbt och jag vet att det berodde på användarfel så att säga. Men lösögonfransar, det tar typ 2 minuter att sätta dit dem, sen kan man dra bort dem när som helst när man känner för det. Sen ska jag ju inte sitta här och ljuga, för jag är ingen franstjej egentligen och på tok för lat. Men ska definitivt lägga det här på minnet. En bra quickfix är lösögonfransar! 😍

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Bilder, Blondie

Ni har säkert inte missat att jag har en liten hund?! Men om ni har missat det så tänkte jag berätta om henne nu.

Blondie's hela namn är Kvastpinglans Byns Enda Blondin, därför var det för oss ett glasklart val att kalla henne för Blondie. Hon är en västgötaspets vilket en svensk hundras som ofta används till vallning och rallylydnad. Rasen är mycket pigg och vaken, lättlärd och energisk vilket jag älskar! Vi köpte Blondie vid lucia 2016 som 8 veckors valp, hon är alltså idag 1 år och några månader. Anledningen till att vi köpte henne var dels för att vår förra hund fick avlivas för ålderdom och cancer, och vi ville ha en efterträdare. Den andra anledningen var för att vi ville ha en vallhund/gårdshund som skulle kunna hjälpa oss att valla fåren.

Blondie är helt fantastisk verkligen, stor och säregen personlighet, hur himla kärleksfull som helst. Slickar hela tiden på ens händer och älskar att sitta i knät. Kan inte ens beskriva min kärlek till henne, haha alltså åh vad jag älskar henne!

Likes

Comments

Bilder

Nu är det ju läggdags egentligen. Men har legat med bilder och redigeringsprogram hela kvällen, här kommer några bilder upp, topless!

  • Filed under: Bilder

Likes

Comments

Allmänt

Vad kan man egentligen göra för att ta tag i sin ekonomi? Antar att det är tiotusenkronorsfrågan alla alla frågar sig. Pengar är ett ont måste, som alla är beroende av.

Jag är usel på att hålla i mina pengar. Mina pengar går inte ens till sånt jag egentligen behöver, inte heller till sånt materiellt som jag önskar mig utan det går mestadels till energidryck och mat, sånt jag konsumerar för jag är "sugen" på det. Rätt sjukt va? Jag har ca 1000 kr (för att göra det enkelt) att röra mig med i månaden, men jag köper aldrig nåt. Jag köper mat... och pengarna är soppslut två veckor in i månaden.

Därför, har jag tänkt ut några sätt som jag ska använda mig av för att spara pengar, leva mer ekonomiskt hållbart och faktiskt ha råd att unna mig saker samtidigt som jag har pengar i fickan hela månaden ut. Förlagen följer:

Dricka vatten

Istället för att konsumera sådana enorma mängder med energidryck så ska jag i fortsättningen hålla mig till vatten hemifrån kranen. Jag behöver inte dricka energidryck. Dessutom har detta lite win win effekt, jag har supersvårt för att dricka vatten annars och har lätt för att bli uttorkad. Så på så sätt är detta bra. Detta skulle spara mig mellan 20-40 kr/dag.

Spara små mynt

Jag kom också på hur jag ofta slarvar bort små mynt. Ibland när man får tillbaka små mynt ni vet, så lägger man dem i fickan, man tappar dem, råkar lägga dem i tvättmaskinen eller någon annan stans där man aldrig mer kommer hitta dem. Så gör jag, och många bäckar små. Alla dessa småkronor skulle kunna bli rejäla slantar. Därför ska jag viga en glasburk för alla mina småmynt. Den ska få stå i fönstret och samla upp alla mina fickmynt. Perfekt att ha för att spara i!

Lämna bankkortet hemma

Jag behöver inte spendera varje dag, därför jag jag börja ta för vana att lämna bankkortet hemma, alltså hur mycket pengar skulle jag inte kunna spara på det? Då blir det inga onödiga impulsköp av onödigt slag. Det är bättre om jag sparar mina pengar och använder dem till kläder, nöjen och resor typ. Alltså sånt som jag får ut någonting av.

Har ni några spartips, eller tips på hur man kan få mer kirr i kassan?

(samtliga bilder är från Pinterest)

Likes

Comments

Allmänt

Hej hallå!

Jösses vilken dag, puh. Meningen var att jag skulle till skolan idag, men jag förmådde inte att komma upp ur sängen med den huvudvärken. Usch, är tydligt att det är något som går för hela familjen springer omkring invirade i filtar och knaprar huvudvärkstabletter. Vi är alltså inte bra någon av oss. Hur som helst så valde jag att lyssna på min kropp. Sist jag inte lyssnade på min kropp gick det åt pipan och blev lunginflammation. Så dagens råd är, lyssna på er kropp! Världen går inte under bara för man är hemma några dagar, så är det. Jag hade aldrig klarat mig såhär långt på naturvetenskapspragrammet om det inte var för att jag tog en dag då och då för att återhämta mig. Inte konsekvent, utan ibland då det behövs helt enkelt. Ingen är stålmannen.

Nu till kritan! - som ni säkert sett så har jag hållit på och ändrat och kucklat i designen senaste dagarna. Jag har nämligen ett nytt utseende på bloggen coming up soon! Det som saknas är lite finslipning och småjusteringar och så givetvis, en header. Det är många delar som ska klaffa, och när det väl kommer till att skapa en design som jag ska trivas med på min blogg så är jag petig. Därför tar det lite tid. Men tålamod tålamod.

Har så mycket planer för bloggen, hoppas jag greppar tag i min motivation och behåller den!

Likes

Comments