Började dagen i stallet med att släppa ut Yasmine i ridhuset så hon fick röra på sig. Valde att ställa in henne som att hagarna har blivit rena rama minfältet av vrickade ben. Hon ömmar som fasen så att stå inne var det bästa för henne. Hon kände sig dock ensam och övergiven i de stora ridhuset när alla hennes kompisar var där ute. Men inget som inte lite lunch i boxen kunde fixa och en massa mys mellan varven när jag sprang förbi. Så kul att de flesta i stallet skämmer bort henne och ja ser henne som en bebis som måste pussas och gosas med. Enligt henne får hon inte någon uppmärksamhet men egentligen är hon så grymt bortskämd haha.

Kl 13 fick de andra hästarna sin lunch och älskar mitt nya sätt att få med mig påsarna istället för att springa in och ut för att hämta dom. Sparar tid och man blir grymt effektiv. Behövdes i den kylan man fick stå ut med igår, lär ju inte bli bättre idag! Hade 16 minus i natt och 13 i morse, lär ju inte vara allt för mycket varmare idag. Fick gjort alla mina sysslor men fick dock inte ridit Lincoln igår. Hann dock i fredags även om det var en kort ridpass vilket va nog för det bästa för honom. Många som rider honom har svårt att få upp honom så att han inte går på bogarna vilket jag har fått till uppgift att jobba med mina två ynka dagar i veckan.

Puhh inget lätt jobb de där,  ingen egen maskin alls så man får dra igång honom och har varken styrka eller kondition till att få upp ryggen och gå i uppförsbacke och hålla den där. Blir rätt jobbigt för honom så korta med positiv feedback är vad jag siktar på för jag vill först och främst att han ska gå framåt, bjuda till och tycka de är kul, annars blir det bara bråk från hans sida. Men söt är han!

Lite senare på eftermiddagen tog jag in Emmis, en av ridskolehästarna för att rengöra hennes ögon då dom är så kletiga varje dag och fick dropp av mig för sina torra och ömma ögon. Tycker så synd om henne, världens goaste ponny. Efteråt gick vi lite på ridbanan men de va inte lika uppskattande som att få komma in i stallet och få massor av uppmärksamhet. Hon skulle passa så mycket bättre som privat än ridskola. Jossan älskar henne, synd bara att vi inte har råd att köpa henne och ha henne ståendes där.

Sist på dagen innan färden hem samt hämta jossan så va St Hippolyt ute och gav gratis foderanalys och foderstatus till våra hästar. Väldigt lärorikt och kul, fått så mycket bättre koll på vad som skulle passa Yasmine bäst och älskar att dom använder olika örter och annat organiskt i sina foder,  lite stärkelse och mycket fiber. Ska berätta om mina favoriter inom snar framtid och varför. Jag rekommenderar att slå en blick på deras produkter.

Sist men inte minst, en sista bild på min älskling som snart ska få komma igång igen med sin inridning. Min omusklade och fortfarande lite för smala lilla bebis. Snart är du där du ska vara igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Tiden går fort när man har roligt säger man, men tiden har gått otroligt fort utan att det har varit roligt utan mest att man tillbringar dagarna mest körandes i en bil än att man verkligen gör något kreativt. Sist jag skrev va i november och tro mig, en hel del har hänt. Först och främst så ska jag bli mamma för andra gången. Det ska bli så underbart att få en liten till även om min andra dotter inte är så liten längre, hela 9 år om 12 dagar!! Att vara mamma får tiden att rusa även om man vill eller inte. Grå hårig också för den delen när man upptäcker att hon har inte bara en räv bakom örat utan en hel flock. Satan i gatan vad hon försöker ta lite rövare här och var. Aja nu, hon har blivit hästskötare och fått börja på ridskola så jag hoppas att det får henne på bättre tankar och att hon snart kan få spela på allvar.

Jag för den delen har börjat jobba som hästskötare utan för Halmstad 4 dagar i veckan och gudarna ska veta att jag trivs. Så skönt att få vara ute, vara aktiv och jobba med hästar igen. Det är ju där jag hör hemma. Nästa år hoppas jag att jag kan komma igång med min utbildning så jag äntligen kan jobba med rehabilitering av hästar och ryttare tillsammans. Det bästa med att jobba där jag jobbar nu är att det är samma ställe som jag har Yasmine på vilket gör att jag är med henne varje dag och då fyra dagar i veckan långa dagar. Det gör allt ännu mer värt allt slit. Dock så har hon blivit halt i höger fram efter verkningen i Onsdags. Det blev lite för bra på den hoven. Morr, känns som jag aldrig riktigt kommer igång med henne. Men viktigast att hon blir okej, börjar dock bli orolig att det kan bli allvarligt. Jag återkommer med status om henne.

xoxo

Likes

Comments

Idag är det inte mindre än 3 år sen min älskling friade till mig och jag sa så klart ja. Bröllopet kommer att bli unikt och går inta av stapeln förrän juni nästa år när vi åker upp för att spela Airsoft på berget. Sveriges största spel med plastkulor och sjukt läckra fake vapen. Men tro inte att dom ser fake ut för dom är grymt realistiskt byggda och det bästa är att man kan uppgradera dom. Love it!
I alla fall, planerar lite smått och är så taggar inför klänningen, tro mig,  de lär inte vara en traditionell klänning utan ska gå i militärens tema. Allt kommer att vara i militärens tema och det bästa är, det har aldrig varit ett bröllop där förut så detta blir pretty unikt.

Som ni ser så blev täcket till Yasmine grymt mycket rödare än det andra täcket men lika glad är hon för det. Fick en liten mindre läcker bild på henne som att alla andra blev katastrof. Hon ville ju inte vara stilla och denna mobilens kamera är något sämre än s8. Men gillar den ändå. Synd bara att systemkamerans batteri inte vill ladda mer. När hon sätter den sidan till så blir Yasmine riktigt vacker och systemkameran kan verkligen fånga de. Missförstå mig inte, Yasmine är i mina ögon den finaste av alla hästar i världen men hon kan verkligen visa andra de också... När hon känner för det. Längtar tills vi tävlar, och jag tror jag kommer att sattsa på mest hopp men även lite dressyr. Aja, det kommer, nu inridning!

Xoxo

Likes

Comments

Från att ha börjat undrer stress så där kl 06 en måndag, hatobjektet nr 1liksom, så verkar det som att det kan bli en bra måndag i alla fall. Vi har nämligen varit av med vår ena katt misan sen typ 1,5 månad tillbaka och idag hittade jag henne på tomten. Fy farao vad glad jag blev. Ringde genast älsklingen och han blev minst lika glad (hans katt ju). Det andra som gör dagen lite bättre är att jag har redan spekulanter till en av mina ponnyer. Det är så här att jag har ett stuteri på shetlands ponnyer som jag nu ska avveckla som att intresset är inte så stort från min sida men har en 8 årig flicka som verkade tycka utställning och så va kul så då startade jag ett stuteri i liten skala som att jag i grunden älskar dom där små rackarna. Men intresset för dom stora och ridningen är allt för stor för att hålla en låga i dom små. Så nu ska jag sälja mina fyra shettisar, ett sto, en valack, en hingst och ett hingstföl. Nu har jag sen igår fått spekulanter på min hingst av några stuterier. Han är inte godkänd än men han har definitivt en chans så jag e superglad att det finns andra som vill genomföra provet och ser hans möjligheter. Håller tummarna hårt.

Yasmine (bilderna) har nu kommit igång med inredningen. Hon är dock 4 år men kände att hon behövde det där extra året för att mogna och hitta rätt på sina ben. Här kommer vi ha mycket att skriva om för jag bara älskar den hästen. Så sjukt rolig att jobba med trotts att hon är ganska barnslig och kan vara sjukt stoig av sig. Hon är helt klart min ögonsten. Jag har äntligen köpt till mig två nya täcken till henne. De röda ni ser är den gamla och fy vad ful den är på henne, ja enligt mig och min åsikt så är inte täcket så snyggt heller... Och inte ett utetäcke dessutom. Aja, de svarta ni ser i det inte så mörka stallet som man kan tro, är nytt och ett innetäcke. Sjukt fint på henne. Sen köpte jag lite av misstag för jag glömde byta färg men jag köpte ett rött ute täcke. Tar ett foto senare som att jag ända ska ta foto på stället. Tihi jag har ännu en sak att berätta. Vi letar ny större häst till dottern. Så tanken är att vi ska ha två större hästar, en till mig och en till dottern som kanske ska dela sin häst med en med ryttare som inte har lika stora ambitioner som dottern. Kan bli sjukt kul och så har vi dottern att följa med. Här alltså.

Just nu ska vi titta på en häst uppe i Karlskoga och är så sjukt taggad. Det är ett arabsto på 5 år, sjukt söt och verkar underbar att jobba med. Så en roadtrip väntas snart för att kolla in sötnosen. Vill inte skriva för mycket förän det är typ packat och klart. Men ännu en gång håller vi tummarna.

Xoxo

Likes

Comments