Vad får en människa att ta sitt liv? Jag har varit nära många gånger i tankarna när livet har varit så hopplöst och allt man känner är ångest som bara växer och växer, ja denna kille trodde han han var odödlig psykiskt men jag har gömt sig bakom många masker i hela livet, när jag var nere i ett bottenlöst hav av ångest och stress blev det för mycket.

Min bästa vän Jesper Uno Lundahl lämnade jorden vid 25 ås ålder, han orkade inte leva mer, han led av kronisk värk i sina axlar och var även bipolär. Han var gängets pajas, alltid glad välklädd och jobbade även extra inom teater, han var den ända vännen som verkligen älskade mig på riktigt. Han kände mig till 200% och han led med mig när jag mådde dåligt och lyssnade på mig och försökte vägleda mig ut från mitt kriminella liv. Han dömde aldrig mig eftersom vi båda två hade likande uppväxter, en mamma som är heronist och en pappa som var amfetamin torsk och dog av överdos, min pappa stack när jag föddes och min mamma och jag  skildes åt när jag var 13år och vi båda två växte upp på fosterhem och jag på ungdomsanstalter.

Uno och jag var som bensin och eld. När vi sågs pundade vi eller pratade om livet och vägen om hur man skulle kunna ta sig ur ifrån misären vi båda två levde i. Jag som levde ett kriminellt liv drog snabbt in även honom omedvetet i min värld. Detta gjorde att han fick ännu mer knark och ångest. Vi älskade varandra och hatade varandra, vi drog ned varandra i varandras problem, och när kriminalitet, knark och ångest blandas lyser det bara problem. Uno fick se och göra saker han aldrig bett om. Jag var för blind för att se hur min värld påverkade Uno. Vi båda levde i ångesten till slut. Men när jag kom ut ifrån skiten och började om så tror jag att Uno kände att nu kan jag lämna jorden för att nu vet jag att Nicklas har det bra.

Vi förstod varandra inom allt. Men han ville alltid att alla runt omkring skulle ha det bra men inne i sig själv led han av grov ångest och depression, jag tog aldrig honom på riktigt allvar när han sa att han hade ångest för jag hade aldrig upplevt det då. Han led av smärtor men läkaren gav honom bara piller och ännu mer piller, när han bad om samtalsterapi ökade dom dosen, vilket slutade med att han blev pillertorsk och började använda allt från tramadol, benzo, lyrika terahlen, och till slut subitex.


Uno var köttig som fan, på dagen jobbade han på äldrevården och efter jobbet var han mästertjuv, han baxade allt via sin rock, jag och min andra polare körde upp 100kg kött till norska gränsen en gång i månaden.

Han mådde dåligt och dämpade sin ångest via hans fucking piller, han sken som en sol när han var påtänd och låste in sig i dagar hemma när pillerna var slut. Han var kraftig beroende och fick till slut samtal med någon psykolog som han manipulerade för att få mer piller utskrivet, om du har samtal 3 gånger i månaden och du jobbar som psykolog, hur kan du missat att killen inte hade livsglädjen kvar?


Sista tiden så hängde vi varje dag i princip, detta var i början när jag träffade min sambo och jag hade under ett års tid börjat jobba på ett gym och utbildade mig till kost och personlig tränare, boxningen gick skitbra, jag var nykter och hade kommit till ro, tordagen den21 april kom Uno till mitt jobb jätteglad och pratade om hans framtidsplaner och vi gick säkert i 20 minuter innan vi kom hem till mig, han berättade på vägen hur mycket han älskade mig och hur stolt han var för det jag hade åstadkommit och gav mig en massa komplimanger.

Vi kom till min lägenhet och just där så sa han att han skulle åka till Helsingborg och träffa gamla vänner, han gav mig en lång stor kram och sa att -"Nicklas det kommer gå bra för dig och jag älskar dig samtidigt som jag hatar dig” så sa han med ett skratt, vi båda två skrattade och vi tog farväl och skulle ses på måndagen när han kommit hem, samma natt vaknar jag och väcker min sambo och säger att jag tror att Uno gjort något dumt, jag kände en sådan klump i magen och visste att något inte stod rätt till. Jag ringde Uno men mobilen var avstängd, dagen efter ringer jag alla våra vänner och frågar om dom hört något från Uno men ingen visste, jag och en annan polare Lucas åkte hem till honom för att kolla, för vi visste att något inte stod rätt till.

Jag kom på samma dag som Uno tog avsked att han inte kände någon i Helsingborg, vilket direkt blev panik. Jag gick till polisen och efterlyste honom men dom kunde inget göra och jag ringde missing people men dom sa att det måste gå ett visst antal dagar innan dem kan göra något, jag ringde till hans bror och frågade om han visste var Uno var men han sa att han säkert bara glömt laddaren, och verkade inte bry sig. På kvällen kl 20,00 så ringde jag till hans bror och sa -"något är fucking fel kan, du ringa hyresvärden eller något, i den stunden så säger brorsan att han har unos extra nykel hemma. -” Vaaaa? har du en nyckel? Åk hem till honom och kolla om han har skrivit något på han Facebook chat och kanske se vem han åkt till, -” åk NUU säger jag.

15 minuter  senare ringer telefonen till min polare Lucas och jag ser direkt att samtalet är det vi båda visste hade hänt, fast nu var det bekräftat. Unos bror hittade Uno på toaletten med händerna i kors naken, och ett brev på sängen. -” Ring polisen" säger vi, -” vi kommer nu". Vi kommer i det ögonblick när ambulansen bär ut Uno i en liksäck, jag glömmer aldrig det ögonblicket, mitt sista minne blev min bästa vän i en svart liksäck. Vi skulle ju leva och dö tillsammans. Jag kom i chock, jag minns inte så mycket av den tiden efteråt, tre månader var som en enda stor dimma. Jag började knarka igen, jag knarkade så mycket att jag sket i om jag fick en överdos och dog. Mitt liv var så fuckat och jag drabbades av något som heter utmattningssyndrom.

Att förlora någon är jävligt jobbigt, det har jag varit med om förr, fyra personer i mitt liv som jag stod nära gick bort 2016. När Uno gick bort kändes det som att en del av mig själv också dog, den känslan är obeskrivlig, ett stort svart mörker utan någon utväg. -"varför tog du ditt liv?” -”vad hände allt var ju bra?” Tankarna och frågetecknerna maler på i huvudet. Polisen hittade tomma askar med totalt 10 kartor benzo som är lika med 100 stycken piller och en tom vinflaska bredvid. Han hade bestämt sig.

Jag hade en livskamrat, soulmate och en sådan träffar man nog bara en gång i livet.

Det känns än idag som världens tomrum i mig. En del av mig dog med honom. Men efter hans död blev min sambo gravid, efter det kändes livet meningsfullt igen även om det var väldigt mörkt och dimmigt ett bra tag. Jäveln hade hittat mig igen.fast i hans grepp så gick jag så långt att jag till slut fick välja min familj eller det destruktiva liv jag levde. Jag flydde till Thailand och försökte hitta mig själv när min sambo fött min dotter Alma. Ja, ni läste rätt. Jag var ett svin. Men i sökandet i mig själv hittade jag tillbaka och idag sitter jag med sambo, barn, katt och till och med akvariefiskar. Jag försöker bygga upp mitt liv ifrån ingenting till någonting.

Det finns så mycket att berätta men vi börjar med min bästa väns historia och jag tror att han sitter fortfarande där uppe och ler och skrattar över våra gamla minnen, även vakar över mig och min familj.

jag lovade uno att jag skulle lämna livet jag levde, och man försöker vara stark men viljan att inte ta kokain igen är löftet till min broder, jag vill tacka dig uno om du hör mina tankar och jag hoppas att du är stolt över det jag har blivit. vi lyckades broder att ta oss från misären till att bilda familj och jag önskar att du fick vara med och uppleva det, men jag tror du sitter med det där leendet som bara du kan ifrån himmlen., jag lever för oss båda idag, vi kommer ses på andra sidan och garva åt alla dom 1000 minerna vi hade jag vet det. tills dess så får du vaka över mig och min familj, älskar dig

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag skulle fylla fjorton år när jag kom till mitt första institutionshem. Jag ville vara vuxen när jag stack från misären jag levde i hemma, jag fick lära mig en ny livstil och från den stunden var jag tvingen att växa upp snabbt.

Det är jävligt svårt att ta bort stämpeln man har och man associeras alltid med sitt förra liv, och hur mycket jag än duschar så dimmar min spegelbild aldrig igen. Så Ibland sitter jag och försöker klura ut livets gåta som jag lever i, och det är inte lätt kring ämnet om mig själv.

Det finns två sidor utav mig, den ena är Nicklas som skiter i lagar och normer och gör vad han vill, knarkar/super och är en lagbrytare samt mästare i att sätta sig själv i problem, den andra Nicklas är killen som försöker hitta tillbaka in i samhället samtidigt som jag ska vara familjepappa och en god sambo.

Jag är grym på matlagning, duktig boxare och en riktig livsnjutare, men det är aldrig så lätt, båda sidorna har haft ständigt krig mot varandra och jag ska inte sitta och säga att är lugnt och harmoniskt för det är det inte varje dag, ständigt knackar mitt förflutna mig på ryggen och påminner mig om min skuld på 1,8 miljoner till kronofogden, polisen stoppar mig forfarande om dom ser mig, folk från kriminella kretsar dyker då och då upp och antingen säger hej och kollar läget medans andra vill hugga ner mig.

Tankarna kring alla dem personerna som varit i mitt liv som idag är döda eller borta på annat sätt, och det ända jag kan göra är att återberätta denna misär och människors livshistoria. Jag har ju inte levt i total kaos utan att ha något att berätta eller prata om.

Ja Ibland är det inte lätt att vara mig och jag undrar ibland själv hur fan jag orkar. Vi bär alla på en unik historia.

Jag är både PT kostrådgivare och kock, f,d kriminell och lever idag som pappa med familj. Men det är inte lika roligt att skriva om så jag väljer att skriva om det ingen verkar bry sig om längre och vad som händer när lampan släcks i vår trygga vardag och dem samhället vänt ryggen. Och jag kommer fortsätta att skriva även om ingen hör mig, för jag vet att idag gör jag rätt.

Jag vill rädda liv och ge tillbaka något till någon.

Vissa saker lör man sig av, och man lär sig en läxa.

I livet förlorar man mer än man vinner men frågan är om du reser dig och vad du gör?

Likes

Comments


När sverige inte längre är det land jag växte upp i som var harmoniskt och fridfullt så måste jag sätta ner foten och fråga vad fan det är som händer?

Förr i tiden kunde min syster och mamma gå själv hem efter bion och komma hem glada, idag så riskerar dem att bli våldtagna eller gruppvåldtagna när man går utanför dörren.

Media som är dom med störst ansvar reagerar inte ens längre utan våldtäktsrubriken ligger uppe en dag eller två, men när någon asylsökande ska bli hemskickad så rasar hela sverige och det görs facebookgrupper med rubriken ”LÅT ALI STANNA I SVERIGE” .

Jag kan inte stänga mina ögon som övriga sverige verkar har gjort när det gäller förorter som brinner och polis och tjänstemän, ambulans/brandbilar som riskerar att bli attackerade av stenar eller raketer, människor som skjuts ihjäl på pizzerior.

Människor dör av handgranater som civila hittar på gatan, sprängdåd mot poliser, sprängdåd mot polisbilar, antalet särskilt utsatta områden växer, antalet ouppklarade våldsbrott minskar, våldtäkterna ökar, drogerna ökar och kommer ner till 12 åringar.

Detta är inte det sverige jag växte upp i, vad hände? Läste en artikel om att 95.6 procent av alla våldtäkter begås av invandrare och han som skrivit det heter Joakim jonasson och gjorde en medborgastudie om sexbrott och läste igenom domarna från 2012-2017, 4000 domstolsdomar och där framkom det att 95,5 procent är utlänningar, ni får läsa studien själva https://www.dagensmedia.nu/95-procent-av-overfallsvaldtakterna-begas-av-invandrare/ Om detta stämmer så måste vi ställa oss frågan vad beror det på?

Vilka människor släpper vi in? Har vi koll på alla som vi släpper in i landet? För just nu så har vi papperslösa folk som helt saknar id-handlingar och krigsförbrytare som åker hem efter att dom varit ner i syrien och slaktat och halshuggit folk. Detta är det nya sverige.

Missinvandringen är inte lönsamt och vi vet det idag, media och socialdemokraterna hade fel, vilket idag har blivit total kaos i mitt land Sverige, en gång i tiden så rådde något som heter ordning och reda, idag lever vi med taggtrådstängsel och övervakningskameror.

Tycker inte det är konstigt att svenskar flyttar från stan till landet för att dom är rädda för det nya kaoset, när man inte längre vågar gå ut i risk för att man ska bli våldtagen. När svenskar som stått i bostadskön kommer sist för att utlänningar har företräde, när utbildningar som vi svenskar få betala för bli gratis för den nyanlända, när svenskar som har lägenheter hyr ut bara till asylsökande på grund av att dom kan tjäna den dubbla hyran, när det råder inbördeskrig mot organiserade gäng, bilar brinner och vårdpersonal misshandlas.

Sverige har blivit en krigszon, två människor i veckan blir mördade på öppna gator och minst en skottlossning om dagen är det, massinvandringen går in till föroterna vilket har lett till det vi ser idag, samtidigt som vi har tiotusentals människor som lever illegalt i vårt land.

Media mörkar detta problem, så jag säger det istället, det handlar inte om höger eller vänster parti, rik eller fattig, man eller kvinna, men vi måste vakna upp och inse att vi har problem i vårt land, allvarliga problem.

Lever man inte i ett land med trygghet så måste vi väll öppna ögonen för vad som hände. 2017 hade vi nästan en skjutning om dagen i förorter där gängen har tagit över områden.

Jag var glad när stefan Löfven blev statsminister tills han och hans parti gjorde landet ännu värre en vad det var och idag så står vi med total kollaps.

Jag kommer fortsätta att prata om det här medans kanske resten kan låtsas att det inte händer något och att allt är bra.

Men frågar vi dom svenskar som drabbats så får vi nog ett annat svar, folk är oroliga, jag pratar som samhällsobservatör och vill lyfta den verklighetsbild jag får när jag pratar med människor och det jag med mina ögon ser själv. Min sambo har jobbat sen hon var 14 år och för att hon ska få en yrkesutbildning får hon idag stå i kö, varför? Jo för att flyktingar har företräde.

Jag älskar vara ute och resa, jag älskar marocko som är det landet min pappa kommer ifrån, men jag älskar mitt Sverige för det var här jag växte upp och det är detta land som tagit hand om mig så jag måste i min tur även ta hand om landet som tog hand om mig. Och det är inte lönsamt med massflyktingar som det ser ut idag, pratar man om dom riktiga problemen så är man dum och elak.

Sverige har en våldtäktsvåg som sköljer över vårt land och det kan vi inte blunda för längre, min mamma, syster, sambo, dotter och granne måste kunna gå utanför dörren utan att man ska vara orolig att man blir våldtagen! Med över 7230 anmälda våldtäkter är det en ökning på 10% på bara ett år och det växer, sverige har flest antal anmälda våldtäkter i hela Europa och näst mest i hela välden baserat på folkmängden. Det finns svenskar som våldtar men den största gruppen som våldtar idag är tyvärr importerade och det vill inte media prata om så då gör jag det.

Jag vill hitta en lösning och dom ända som verkar vara med på mitt tänk är Jimmy Åkesson.

Är jag då rasist för att jag vill tro att SD kan ändra på det som vi tyvärr lever i idag? Kan det inte vara bättre att vi skärper gränserna och hjälper behövande länder i sitt land istället? Det är inte lönsamt och det går inte att ta in fler folk i sverige förens vi, för det första, har städat upp det vi lever i just nu. Så mina tankar går till när är man tasist? sen är 70 procent av alla mina vänner och familj utläningar så det handlar inte om något sånt.

Likes

Comments


Tvåtusentalet är det årtusentalet som kroppen har besegrat själen, idag är det viktigare med rutor på magen än att ha en god själ. Varje dag ser en ung människa 600 bilder på mer eller mindre nakna män/kvinnor, det är lika många bilder som våra föräldrar generation såg under hela sin uppväxt!

Detta har en riktig stor påverkan på hur unga människor ser på sin samtid, kroppen är viktig! Ständigt är det någon som knackar på folks medvetande och vill sälja nått, och vad är det då bilderna talar om? Jo, om du köper dessa fantastiska produkterna så blir du lika snygg som den här modellen, du får inget mjäll på dina axlar, ät dessa piller så tappar du vikt osv osv. och vad händer då? Jo då träffar man drömpartnern, drömprinsen/drömprinsessan, och då blir man ju lycklig.

Och för att bli lycklig är man ju beredd att göra en del korkade grejer, för det roliga eller snarare det tragiska i det här ämnet med kroppen är att vanligt vett åker ut genom fönstret, folk med akademiska poäng och studieskulder är beredda att köpa den ena idiotmetoden efter den andra.

Och den nya som nog är den absolut sjukaste grejen sedan gud skapade oss människor är nog botox. Tjejer som knappt lärt sig att gå med högklackat är redo att spruta in allt som gör så man får läppar som ser ut som man fastnat i damsugarröret med. Att botoxa pannan när man är gammal och skrynklig köper jag, men när man är +18 år? Du är bra som du är!

Nu är det tydligen även ett mode att spruta in saker i kindbenen och över allt där man kan få in en spruta. Skönhetsklinikerna jublar utav glädje när personer på sociala medier som skriver och har makten att ändra på något gör reklam på sina bloggar om hur bra det är att fylla sig med skiten.

Unga tjejer och killar ser idag upp till uppblåsta och rent ut sagt hjärndöda personer, ju mer dum och korkad du gör dig ju mer pengar tjänar man? Vuxna mänskor lägger upp den ena rövbilden efter den andra och killar med sina magmuskler, har vi glömt bort att vi är personer bakom dom där bilderna? Vill vi verkligen bara leva i ytlighet? Vill vi inte bli tagna på allvar och för dem personerna vi är på riktigt? På min tid hade vi förebilder som Arnold schwarzenegger och Mohammed Ali men idag är det personer från paradis hotel som gäller vilket är riktigt sjukt.

Bantning är våran nya religon, folk är för korkade när det gäller det här med vikt, lägg av med dom här dumheterna! Fettförbränningspiller till det ena och det andra, kasta det, du vet hur man behöver göra och lösningen är inget av det ovannämnda. Trots det så har vi ett stort problem i Sverige vi blir ju allt tjockare, fetman håller på att passera rökningen som det största hotet i den svenska folkhälsan. Den generation som växer upp idag kommer bli den första på flera hundra år som inte kommer bli äldre en sin föräldrar generation Dom kommer dö tidigare för att dom äter fel!

Och många tränar inte längre ens för att kroppen ska må bra nej utan för att man ska passa in i den nya världen där Facebook och Instagram egentligen bara handlar om att lägga ut bilder på sina kroppar allt för att få bekräftelse och uppmärksamhet, i mina ögon är det sorgligt att man måste få sin bekräftelse vi den biten istället för att bara träna för att må bra, och leva 70% nyttigt och 30% onyttigt. För livet handlar om så mycket mer än att äta kycklingfilé och broccoli 7 dagar i veckan och missa allt annat livet har att erbjuda. Jag själv har både tävlat och tränar boxning/gym så jag vet vad jag pratar om. Jag tycker att vi alla borde tänka på Vilks signaler vi sänder ut till våra ungdomar. Lever vi inte redan i ett utseendefixerat samhälle där kroppen är den ständiga fokusen och drivkraften? Ungdomar mår väl redan dåligt som det är med dålig självkänsla/självförtroende pågrund utav den ständiga skönhetsjakten.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Idag efter träningen blev det min favorit sallad och det är nämligen caesarsallad men jag bytte ut några ingredienser och använde till rökt sidfläsk rågbrödbitar istället för krutonger, dill som smakförhöjare, parmesanost att hyvla över och fänkolsfrön för att ge ännu mer karaktär och sen det vanliga kycklingbröst, romansallad, röd endive och rödlök. Sen egengjord dressing gjord på gräddfil, citron, vitvinsvinäger, sardeller och en knippa dill. Det blev riktig gott. Vill ni ha recept så är det bara höra av er

Likes

Comments

I hela mitt liv har jag blivit hånad och nedtryckt trots att jag många gånger haft mer vilja och ett psyke av stål än mina kritiker någonsin kunnat drömma om.

Vad gör dom som är så jävla märkvärdigt? Varför glädjas åt någon annan? Det måste vara jobbigt men Fuck er på riktigt! Jag bytte liv och gjorde en helomvändning och när ingen trodde jag skulle klara det så började jag dessutom tävlingsboxas mot alla odds, fast jag hade den bakgrunden som jag hade, men inte heller då var tvivlana tysta. Se och lär, och glöm inte att den dagen jag växer som människa kommer jag inte glömma er! Utan kommer hjälpa er och lyfta upp er när även ni nått botten.

Jag är ett lejon och är här för att gå från ingenting till någonting om inte annat så ska jag bli mästare i att vara en bra man till min sambo och en drömpappa för min dotter Alma. Man kan inte bli allt heter det, men man kan bli något säger jag!

Efter att kommit tillbaka från en mörk plats i mitt liv så börjar små ljusstrålar att nå mitt ansikte, jag ser något som var borta nämligen hopp!

Trots motgångar och personer som vill sänka mig i havets mörka botten så ser är jag i harmoni. Med min sambo vid min högra sida och min dotter vid den vänstra så har jag kommit på vad jag vill göra i mitt liv.

Jag vill skriva och tala inför mänskor och lyfta fram det folket som samhället vänt ryggen, och dem som sitter med tunga missbruk och vägleda mänskor genom min erfarenhet, och kanske kommer det fler som mig som är villiga att kämpa för det jag gör.

Maten kommer bli en annan del jag kommer vilja förmedla och knyta band med olika kulturer och smaker och även där inspirera folk att laga mat och njuta.

Det känns som man missat så mycket i livet pågrund av hur jag levt innan, men det är aldrig försent och jag är redo att ge tillbaka till samhället i den mån jag kan.

Vad du än gör i livet så låt aldrig någon trycka ner dig eller ta bort dina drömmar!

Likes

Comments

Det blev ingen tacos ikväll men det blev en av mina nya favoriter rätter som kommer från Turkiet, vilket är riktigt kebab, det fick bli på menyn istället. Kryddiga turkiska färsspett (lammfärs/nötfärs med citronmarinerad aubergine, några lökringar och egen gjord tzatziki med tunnbröd. Här kommer receptet!

          Ingredienser

            Aubergine

 • 2 små auberginer
 • salt
 • saft och rivet skal av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk citronsaft)
 • 2 msk citronsaft
 • 1 kruka persilja
 • 1 msk honung
 • 3 msk olivolja
 • nymalen svartpeppar

       Spett

 • 1 vitlöksklyfta
 • 500 g lamm- eller nötfärs
 • 1/2 tsk salt
 • 2 krm svartpeppar
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 tsk torkad mynta
 • 1 ägg

            Till servering

 • grillat pitabröd
 • sallad
 • serveras med tzatziki​ "recept finns på google"

Aubergine: Skär ändarna av auberginerna, skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg ut skivorna och strö salt på båda sidorna. Låt skivorna ligga och salta ur ca 15 minuter.

Starta timer

Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka persiljan.

Blanda citronsaft och -skal, persilja, honung och olivolja.

Spett: Skala och riv vitlöken fint. Blanda färsen med vitlök, kryddor och ägg. Forma färsen till 8 ”korvar” och trä upp dem på spett (för 4 port).

Aubergine: Grilla skivorna ca 1 minut på varje sida tills de blir mjuka och har fin färg.

Vänd ner de grillade aubergineskivorna i citronmarinaden, krydda med peppar och ev. med salt.

Spett: Grilla spetten sakta runt om 8-10 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.

Starta timer

Till servering: Servera spetten med marinerad aubergine, grillat pitabröd och zatziki.


Ha en fortsatt bra kväll 

Likes

Comments

Vaknar upp med min sju månaders gamla bebis Alma, som kommit in i en riktig trotsålder nu, se mig, se mig! Men det är underbart även ifall ögonen känns som grus kl 05:30.

Har stor respekt till min egen mamma som uppfostrade alla oss syskon själv, man ser inte det förens man själv bli förälder.

Kvinnor har ett psyke av stål som vi män inte kan mäta oss i närheten med, den saken kan man konstatera.

Eftersom man är pappaledig så blir det att göra massa måndagsärenden och hålla ögonen på helspänn efter min dotter då hon börjat att både rulla, krypa och tugga i sig allt som finns framför henne 😅

Sen är det lunchdejt med mig själv eftersom min sambo är på andra äventyr. Men Kl 15:00 har jag PT pass med mina två krigare till klienter och det blir intervall träning de lux. Efter det blir det boxningsträning för mig på HBS.

Eftersom jag lider av utmattningssyndrom så har det varit ett jävla helvete att komma tillbaka och pusha sig själv in i träning och sociala miljöer samtidigt som man lämnat en livstil som jag skrivit om i andra inlägg. Ni som vet vad jag pratar om förstår vad jag menar men jag kommer skriva ett inlägg om detta nu i veckan, om att leva med utmattningssyndrom.

Efter träningen ikväll tänkte jag rensa ut kylen och laga tacos på allt jag hittar, fast lite mer åt det riktiga mexikanska hållet, återkommer om det senare ikväll vad det blev för något jag fick ihop.

Läste ett tänkvärt citat idag från poeten Paulo Coelho: ingen har rätt att döma. Bara man själv vet hur stor det egna lidandet är eller hur djupt meningslöst livet känns.

Ha en bra dag.

Likes

Comments

Oj vilken kalabalik det blev kring ämnet angående kroppen! Väldigt känsligt ämne det där märkte jag. Det var ett budskap kring den ständiga hetsen som unga tjejer/killar växer upp till idag. Men man kan hitta fel och saker man stör sig på i allt man läser i fall man vill (även om det inte var det texten handlade om)

Jag är inte emot plastikkirurgi och skönhetsoperationer utan mer om vilka signaler vi sänder ut till unga mäniskor som växer upp i ett samhället med ständigt hets kring kroppen, och att man måste följa nya trenden för att passa in. När tv och tidningar sänder ut bilder på hur en kvinna eller man ska se ut, så säger jag görna min åsikt om hur JAG ser på saken. Det är ganska intressant hur folk tolkar och reagerar kring ämnet som handlar om att ”du duger precis som du är” och att skönhetjakten har blivit extrem. Unga mänskor mår väl redan dåligt som det är och lider utav dålig självkänsla? 

Men ibland är det ganska skönt att kasta in en handgranat och röra om lite i folks tankar. Man kan inte vara älskad av alla och jag är beredd på att ta den striden för att berätta hur jag ser på vårat samhälle idag. Man behöver inte gilla det jag skriver eller hålla med mig, men man kan föra en vettig diskution utan att man flyger i taket. För att ge folk en tankeställare får man vara beredd på att få en del skit. Men det är helt okej!

Ha en fortsatt bra söndag.

Likes

Comments

Detta är ett enkelt fräscht och jäkligt god kyckling rätt att laga nör man till vardags efter jobbet/träningen och tar cirka 35 min att laga, och är en av mina favorit kycklingrätter. Så detta blev våran lunch idag 👨🏽‍🍳

                          Ingredienser 

 • 1 hel ekologisk kyckling eller en vanlig
 • Massa färska eller frysta örter av valfri sort – jag använde en halv kruka timjan, färsk oregano och gräslök från trädgården enligt hög på fotot nedan – spara lite till såsen
 • 0,5 citron – skal, saft och halvan
 • 1 stor vitlöksklyfta – finhackad
 • 0,5 röd chili (spansk peppar – eller nåt annat stark
 • Hel lök efter behag – röd som gul
 • 2-3 rödbetor
 • 1,5 dl kokosmjölk
 • Salt, peppar och torkad ingefära

Så här gör man:

Stycka kycklingen i vingar, klubbor, bröst och skrov. Lägg på långpanna och krydda med salt, peppar och ingefära. Hacka örter och vitlöksklyftan och tryck in under skinnet på kycklingdelarna samt strö över. Hacka citronskal och strö över – jag gillar inte att ha det under skinnet, men det är en smaksak! Pressa citronen över delarna och lägg sedan med ”hela” halvan också.

Skala rödbetor och dela i två delar och lägg mellan bitarna. Lägg hela potatisar i om någon vill ha det – våra barn gillar att äta det till, även om vi hoppar. Lägg i en halv chili om ni vill ha lite mer sting i såsen sedan.

In i ugnen – det tar 35 minuter för en kyckling på 2,2 kilo,

Efter 30 minuter är det dags att tömma av det goda spadet från kycklingen ner i den förslagsvis redan kokande kokosmjölken – sparar tid – till såsen! Lägg även till lite av ”örthacket” för ännu mer smak!

Det här kan vissa uppleva som för ”fett”, men jag lovar att det är NYTTIGT fett och det ger en jötte god sås. Låt den koka ihop så länge som möjligt – men minst 10 minuter medan det dukas, fixas och ställs fram.

Ha en fortsatt bra lördag


Likes

Comments