​Vill man bygga en egen kanin bur finns det vissa mått man måste följa 50 i bredd 50 i höjd och 120 lång men om de är en av jätte raserna så ska dem vara större. Många burar kan byggas utav trä skivor och sedan målar man med utom hus färg. I vissa fall kan det bli dyrare att bygga buren en att köpa en färdig. Men om man är finurlig kan man bygga utav pallkragar och upp och ner vända bord kan också bli en bur, det gäller att vara smart och lite finurlig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jo nu kanske ni undrar vilken pellets jag använder, jag använder själv Selective men det finns fler som Cuni complete, Edel, Brit och Oxbow Essentials är några bra foder jag känner till men många tycker olika om dem.

Likes

Comments

Hej!
Just nu har jag uppdaterat med endel inlägg bara att läsa ;)
Nu tänkte jag skriva lite kort om halm, Hö, gräs och pellets.

Halm:
kan användas som botten material i burar och är bra på vintern när det är kallt. Även ätbart och min kanin bara älskar att äta det.

Hö:
Viktig bas föda för kaninen så de tuggar "rätt" och tänderna filas rätt.

Gräs:
Mycket gott tycker många kaniner men ska dock inte ätas för mycket av då de kan få diare och magont.

Pellets:
Foder som ger extra vitaminer och nyttigheter men ska inte häller ges för mycket av få kanin kan bli för tjock. OBS köp inte de müsli liknade foder varianterna som oftast är onyttiga och mycket fett och socker i.

Lite extra:

Kål :
Magont och diare framkallande.

Avokado :
Ska inte ätas.

Morot:
En i veckan max då den är mycket söt.

Glad halloween !
Mvh hannah

Likes

Comments

Vad väljer man hane eller hona?
Jo honor är oftast lite aggressivare än hanarna medans hanar gillar att markera revir vilket inte alltid är så mysigt. Man kan då välja att kastrera hanen om den är allt för "vild", många har just problem med könsmognaden hos sin kanin. Men de flesta kaniner är trevliga oavsett kön. Jag har själv en liten kanin flicka som är mindre än ett år. Jätte söt men väldigt envis och får hon inte som hon blir får hon sitt vredes utbrott på en filt jag har bredvid maten. Hon är en hoppkanin som jag tränar ibland. :)

Likes

Comments

Hej, idag ska jag berätta lite om dvärgväduren. Dvärg väduren är en "miniatyr" veriation av den franska väduren ( man parade frank vädur med hermelin.) I många ras blandningar uppkommer fel som tex att dvägväduren oftast får problem med tänder och öron (inte bara pogrund av att den är en blandning utan att dess öron t.ex. är neråt böjda mot huvet det gör att inte lika mycket luft kommer in och det kan bildas infektioner från sår b.la.

Viktiga saker att veta ( eller illa fall roliga att veta)

På engelska heter dvärgvädur miniature lop ( mini lop förkortning) , på svenska är det dvärgvädur som förkortas till -> dvv.

Som jag sa innan så har dvärgvädurar i allmänhet problem med tänderna eftersom deras lilla mun är så liten i förhållande till de andra raserna. Så ge mycket hö (mest hö eftersom det är kaniners bas födda) och pellets (inte massa pellets mixer i djuraffärer som liknar müsli eftersom dom har mycket fett och onyttigheter i sig.

Dvärgvädurar beskrivs som lugna och snälla i allmänhet. Men det beror ju också på hur du behandlar din kanin och hur ofta du är med den. Barn brukar vara förstjusta i dvärgraserna för deras utseende och storlekar.

Det var det just nu hoppas du gillar det du läser! lämna gärna en gilla markering om ni vill ha mer att läsa om kaniner!

Mvh hannah


Likes

Comments

Hej, kära blogg jag har inte varit aktiv på länge men nu ska jag informera er om vad kaniner ska äta osv.

Bas födan för kaniner är hö! det är viktigt att ge dem färskt hö varje dag annars kan kaninen få tandproblem

( tänderna växer fel/ blir för långa och växer in mot tungan det gör fruktansvärt ont på dom och tillslut slutar dom att äta kan leda till döden.)

Sedan är det även bra med grönt (grönsaker/ frukter) men inte för mycket efter som dom kan bli dåliga i magen och sluta heller inte på en gång när du ger dom tex salad för då kan dom även få diare. ( OBS! dom flesta ger kaniner maskros blad tänk på att inte ge för mycket då det inte är bra för kaninen med för mycket en del kaniner kan även vara allergiska mot maskrosor!

Ge även din kanin pellets. Cirka 2-3 matskedar är tillräckligt så kaninen inte blir tjock. Pellets innehåller mycket vitaminer och är ett kompliment foder.

Visste du..

Kaniner ska inte äta avocado, de ska inte äta choklad som många andra djur. Du kan ge din kanin knäckebröd en gång i veckan inte för ofta, det hjälper dom att slipa på tänderna. pinnar (från äppelträd Lönn, Hassel, päron, Plommon, Tall Gran bla.

ska inte ätas (dödligt giftigt)

potatis blast, smörblomma, ängsyra, syren, vild persilja, rabarber blad, tussilago, bergs syra.

Likes

Comments

hej är det någon som har några frågor angående... tja... ja fråga bara på 😄🐰

Likes

Comments

"vässar" den tänderna mot varandra? ( det blir ett knastrande knäppande ljud.)

Den trivs, tycker att det är härligt och oftast gör den detta när du gosar med den. I vissa fall kan den även ha för långa tänder. Om det skulle vara det ge mer hö. 

Springer kaninen i cirklar runt dig?

Den kan känna sig stressad men det kan också vara pga upphetsning, Kaninerna springer runt varandra vid parning. Om kaninen gör detta mot dig är det ett fel beteende. Kaninen anser då att den har makten över den. Att du är under den i rangen. En del säger även att det beror på att den gillar dej, den kan också vara glad och nyfiken och springer runt dig när du ska ge den mat. vad det exakt betyder är svårt att säga ;)

Drar kaninen hakan mot möbler eller dej?

Den märker sitt revir, så att andra kaniner vet att "saken" är upptagen.

Ger den ifrån sig ett gällt skrik?

Då har den otroligt ont, den kan ex ha fastnat med foten för kaniner är tysta djur och ger oftast inte ifrån sig så mycket ljud.

Stampar din kanin med baktassarna?

Det betyder att den är rädd, det kan vara om det ex är en hund katt nära då kan du ta upp den och lugna den men fräser den mot dig ska du vänta tills den lugnat ner sig. Den kan även vilja markera att den bestämmer, att det är dens revir

Likes

Comments