jag behöver lite hjälp nu i sommar det volontär arbete i början men om jag trivs med er då kan man fundera över hur vi ska lägga upp det framöver med lön och så vidare

 • fotograf och redigerare: Jag söker en som är duktig på att fotografera natur och djur, filma. sen gillar att redigera filmerna och korten som man kan använda de på hemsidan samt massmedia
 • djurskötare kunskap: inom kaniner: Här kommer du hjälpa mig att ta hand om kaninerna med efter mina villkor men jag är öppen med era Idéer också
 • trädgårdskötsel:

I eran ansökan skall det innehålla CV/personlig brev via min epost: ca_lantz@outlook.com

 • Krav på dig som söker tjänsten: måste vara över 18 år, en tjej
 • du skall kunna vara ute fast det regnar eller snöar eller kallt
 • har ingen krav på någon utbildning eller så. man lär sig på plats


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God kväll mina kära kunder! under veckan har jag köpt saker för företaget vissa saker kommer jag använda nu och de andra när jag har köpt min gård och har en café.

på min gård vill jag gärna använda gamla saker och möbler men vill inte ta bara det som finns ute för jag har en ide som jag gärna upp fylla men det tar tid att hitta alla sakerna sen måste man leta flera år för att hitta rätt saker.

Jag har även köpt en kassalåda och kvitto papper så jag kommer ta emot kontanter men max 1000kr per kund det går också bra att swicha över.

Jag kommer leta undersöka hur man kan använda kortläsare,faktura. så man kan använda det också i framtiden

Likes

Comments

lite tips på  vad  man kan göra  under  varmare tiden under  året

Under sommar tid är det en riktig härlig tid för er båda men det finns också faror som kan skada kanin

 • solen och värmen kan vara riktig farligt: ha aldrig kanin i direkt sol och om kaninen är känslig menar att om de blir brända så kan ni använda barnsolkräm och använd någon slags solskydd över buren eller hagen. kaninen är väldigt känsliga mot värmen så om det är en riktig varm dag kan ni ge en fryst kylklampa eller vattenflaska som invirad i en handduk.
 • mygg är inte behagliga eller kan till och med bidra sjukdomar. så man kan använda myggnät från ikea att täcka över buren, om kaninen får myggbett då kan du använda myggsalva för hästar men titta först på denna video för det kan vara farligt. https://www.youtube.com/watch?v=KqjDO301HgE

Du kan även odla saker för dina kaniner om du har en trädgård. du kan även torka massa med goda saker för vintern. det är väldigt populärt för kaniner men börja tidigt

Under vintern

under vintern är det lite mer som man ska tänka på

 • buren bör stå några cm ifrån marken att unika kylan och fukten.
 • när det är tiden som fryser på då ska man ge de vatten med skål för att vattenflaskan kan spricka och man byter vatten flera gånger om dagen.

tack  för  denna  tiden

Det  var riktig  roligt  att  skriva om  denna  serien, nu  ska  jag fokusera på  att göra  video  lägga ut  på  youtube. Sen kommer jag läsa på hur man föder  upp kaniner  och göra en liten serie om det också. 

Likes

Comments

Kaninhoppning är en populärt hobby sport för alla kaninägare,det finns i hela landet med 700 medlemmar. det liknar som hästhoppning och det är nästan samma princip men anpassat för kaniner. Alla kaniner kan hoppa men det är en del som inte tycker om att hoppa så man ska inte tvinga kaninen.

vill du börja?

Å vad kul att du har bestämt dig för att börja med kaninhoppningen. Det finns fler föreningar runt i hela landet som du kan gå med i var du bor i, den enklaste vägen att hitta din närmaste klubb ligger i kan du gå in på : http://skhrf.com/

det är en del saker som du bör veta. du som är förare till din kanin måste vara 7 år, din kanin måste vara minst 4 månader för att sel träna och 5 månader för att kunna starta, den får inte vara dräktig eller sjuk/tar mediciner .

när du har gått med i en klubb och betalt medlems avgift på 200 kr per år så kan du gå in på www.skuttli.se och skaffa en konto för att där kommer alla tävlingar upp, resultat och mycket mer.


nu är  bara  börja!

Nu när du skall gå på en tävling då är det några saker som bör tänka på.

 • Godkända sele och koppel: "En sele får aldrig ha strypeffekt och måste ha koppelfästet i slutet av ryggbandet, aldrig i mitten av ryggbandet eller framme vid halsbandet,
  Vilken längd man vill ha på kopplet är individuellt, men man bör ha ett koppel som är mellan 2-3,5 meter, inte längre och inte kortare.Populärast är 2.5m och 3m." 2018-01-04 https://olkh.weebly.com/selar.html
 • transportburen får man inte ha spån,halm eller hö som bottenmaterial för att det smutsar ner på tävlingsplatsen man kan använda istället tidningspapper,filt eller en dyna. sen bör man ha en filt över så kaninen kan känna sig trygg.
 • sen ska du se till att du har hö och vatten under hela vistelsen.
 • kaninen får inte vara renrasig eller använder stamtavla

är  kaninen  van att  gå  i  koppel?

Det man ska börja med innan man hoppar med kaninen är att kanin ska tycka det är roligt/spännande att gå i koppel och känna sig trygg med dig som ägare.

den måste också lära sig vad alla saker du vill med den ex när de dra lite i kopplet åt ett hål då ska den förstå att den ska gå åt det hållet eller när du förkortar kopplet att de ska förstå att det är ingen ide att kämpa emot att det betyder att den ska stanna eller bli upplyft

Några tips på  träning


när din kanin har blivit van så är det dax för träning, börja långsamt och ha tålamod

 • man kan träna kaninen med motion olika sätt ex den ska hoppa med små skutt över en stege eller de ska springa längre sträckor
 • även bra lära den att vara på olika miljöer.
 • det finns även grundkurser i varje hem förening: lär man sig grunder för kaninens skötsel och även kaninhoppning.
 • inom kaninhoppning finns det fyra grund nivåer och två extra när man har klarat av elit. nivåerna heter mini,lätt ny,lätt,medel,svår och elit samt höjd och längd.
 • för att kunna komma vidare på nästa nivå då måste man ta pinnar. mer information kan du hitta på http://kaninmagazinet.se/

Likes

Comments

KANIN GÖRA SIG I EN HAGE

Om du har inte så mycket lust att vara med din kanin just nu då kan du bygga en hage med få kompost galler men se till att inreda det så att det blir en rolig ställe att vara på. kaninen mår bäst av ha stora ytor att springa på och upptäcka, gräva & gömma sig

Lite ex på saker som man kan använda som kan finnas hemma eller köpa billig i lågpris varuhus som rusta & Biltema och även IKEA.

 • att fixa en grävplats behöver man inte göra så stor grej av man kan ta en balja eller liknade och fylla på med sand eller jord.
 • upptäcka/gömma sig kan man bygga upp det man har hemma ex krukor eller hinkar lägga en planka över eller om är hinner varför inte göra en gömställe med kuddar. men det finns att köpa tunnlar som man använder för katter.

promenera  kaninen  i  koppel

man kan även gå ut med kaninen i sele det tycker de flesta kaninerna det är spännande och roligt att få lite frihet men det två saker som man bör tänka på: man ska aldrig använda halsband för kaninerna risken är att när de rycker till kan de strypa sig själva och man ska inte sel träna med en unge som är mindre än 3/4 månader. för de växer fortfarande och man kan skada de.

Träning med klicker

Man kan även lära kaniner olika saker som kanske är bra att ha när man uppfostrar kaninen men tänk på det är ingen bra sätt att lära kaninen med gap eller skrik eller våld. gör inlärningen roligt för dig och kaninen även efter kaninens behov eller villkor.

man kan träna med klicker: en klicker är en liten metall bit när man trycker på den då kommer det en liten klick ifrån.

när man lär kaninen med det då måste man klicka direkt när kaninen gjorde vad du tyckte då är det viktigt att klicket kommer direkt när den gjorde det och ge belöning direkt.

man kan träna de trix ex att då står på två ben, snurrar eller hoppa på ditt knä.

Hoppa  hinder

Det är många kaniner som tycker att hoppa över hinder är spännande och roligt men det är inte alla som gör det. men man behöver inte ha hinder hemma man kan använda hinkar eller krukor och lägga en pinne över som de kan riva. eller man kan tillverka egna hinder eller köpa.

Nästa avsnitt

kommer jag beskriva av sporten kaninhoppning

Likes

Comments

Gott nytt år alla mina kära kunder! tack att ni finns med era söta kaniner, jag är så glad att ni har hittat mig.

detta år har varit väldigt mycket små projekt och saker som skall inköpas för företaget. ex 4 nya burar som kunder kan hyra under vistelsen eller pappa har byggt en fin inhägnad så det får plats 3 hagar med burar i.

jag har även gjort samarbeten med djurens rätt.

jag odlade olika sorts grönsaker för mina gäster samt torkat saker inför vintern.

Likes

Comments


https://www.djurensratt.se/fyrverkerier-skadar-djur

god kväll alla mina djur vänner snart är det nyårsafton och det är många som tycker det är väldigt viktig att fira det med fyrverkeri vid tolvslaget men har ni tänkte på våra vänner både tama som vilda som blir livrädda och förstår inte vad som händer. Det kan även hända att de dör av rädsla eller hundar som inte vill gå ut och göra sina behov under en vecka för de är rädda för fyrverkeri .

Det är inte heller bra för miljön för vi skadar atmosfären och det innebär att solens farliga strålar kommer närmre till jorden. sen tror jag inte heller att all material som innehåller i raketen är bra för klimaten.

Det finns andra sätt och miljö vänliga. Umgås med familj och vänner med middagar och ta ett glas bubbel och spela spel eller man kan släppa upp ballonger eller sån från thailand Khom Loy. visst de är inte heller jätte miljövänliga men de låter ingen ting så det är bättre för djuren i allafall


Likes

Comments

Lilo fick  i  julklapp  lite pälsvårds saker  som en  sax  och  en  trimmer.  så  jag  testade  att  klippa henne  med  trimmen  och  det  fungera  hur  bra  som helst  får  en  sån  billig  trimmer  eller  bättre  än  den som jag  köpte  på  Ullared för  99kr  och  tror den  som jag  har  nu  kostar  199kr eller  299kr. hon blev  en hel ny kanin men är  lite  rädd  att jag  klippte för kort  att  hon skall  frysa  men tror  inte  för  hon  har  ganska mycket  under  päls  kvar  så  tror  inte  är  så  fara. men  kunde klippa mer  under magen. Imorgon  skall jag  klippa  klor på  sticht  och  äwerlinus och  ev ordna  allt  för  nyårsafton  då ska  jag  flytta  in alla tre kaninerna  i  garaget i  två  olika  burar  så  det  blir  lite  mer  inboat och  inte  så  läskigt. 

Likes

Comments

Nu är det julen över för i år men mina kaniner och min gäst som är hos mig har haft en bra jul för det varit ute och fått några julklappar med massa Godis och lite pälsvårds material.

Jag och hela gänget av Kaninerna önskar er en fortsatt god jul och va rädd om varandra och även våra djur

Likes

Comments

Redskap  som man  bör ha hemma

Det är vissa saker som man ska ha hemma när man sköter om sin kanin här kommer en checklista:

 • klotång finns många sorter och storlekar.
 • blodstop pulver om man råkar klippa för nära pulpan och det börja blöda.

för de kaniner som har längre päls

 • kam,borste eller karda
 • trimmer och saxar.

hur  man  klipper  klorna  på  kaninen

Det bror på vilken kanin man har eller vad den har för klor menar att finns både mörka och ljusa klor eller om de har kraftiga eller tunna klor. man ska anpassa klotången efter tjockleken eller storleken på kaninen. de har 5 klor på framtassarna det finns en liten klo som är svår att upptäcka men den är på sidan sen har dem 4 st på baktassarna.

när man ska klippa de då ska man se till var man har pulpan för pulpan är en blodkärl som gör ont när man klipper på den och det blöder väldigt mycket och risken finns att kaninen blir rädd att klippa klor resten av livet. tipset är att hålla 3cm ifrån det är lättare att se med ljus klor annars kan man ljus under ifrån med en ficklampa.

jag brukar klippa mina kaniner en gång varan månad men tänk om klon är för lång då kan man se att klon sticker ut ur pälsen.

Skötselråd

Det beror på vilken pälstyp din kanin har. Ex att längre päls behöver mer skötsel än de som har kortpäls för att de ska inte ha problem med pälsen blir tovig,värmeslag under sommaren eller få i sig för mycket päls. dem behöver kammas /borstas ofta ev klippas då och då. bra tips är klippa pälsen runt ögonen så de kan se mer och inte pälsen irriterar ögonen

De som inte så långt päls behöver man inte ge så mycket pälsvård

! man ska aldrig bada kaninerna

Likes

Comments