Postad i: ADHD

De säger tänk utanför boxen och jag förstod aldrig hur man skulle göra det förrän jag insåg att jag redan lever hela mitt liv utanför den där boxen alla pratar om.

När du säger jag har nog också adhd, jag är så tankspridd så har du fel.

Nej, du har inte adhd bara för att du glömde köpa mjölk två gånger samma vecka.
Adhd är att gå in i affären och köpa allt annat än mjölk när du egentligen bara skulle ha bröd.
Du har inte adhd bara för att du var så impulsiv att du bokade en sistaminuten-resa till Mallorca.
Adhd är att boka in fyra olika grejer på en dag bara för att det ena låter roligare än det förra för att sedan inte göra något av det på grund av att du inte orkar.
Du har inte adhd för att du inte kan koncentrera dig på jobbet/i skolan ibland.
Adhd är att oftast ha bra koncentration men inte kunna styra om den ska ligga på skolarbetet eller 146 andra saker runt omkring.

Du har inte adhd, du har bara råkat doppa foten i det hav som ligger utanför boxen du lever i. Det hav som jag varje dag kämpar i för att försöka hålla mig ovanför ytan.

Mina resonemang, tankar, reaktioner och känslor är helt logiska i mitt hav.
Jag förstår varför du inte tycker det. Jag förstår att du blir irriterad när jag kan komma ihåg tio olika telefonnummer i huvudet men inte att vi hade prov idag.
Jag förstår det eftersom jag levt hela mitt liv med att försöka passa in i din box, den värld du och i princip alla andra lever i. I boxen samhället varje dag försöker trycka in mig i.

Men du förstår inte mig.
Du förstår inte mig. Ingen försöker ta dig ut ur din box. När du tänker utanför boxen får du bara ett sandkorn av den strandade ö som finns i mitt hav, där jag ibland klarar av att ta mig i land en stund med hjälp av mediciner, strategier och en förstående omvärld.

Likes

Comments