Donaferty, Ofrivillig barnlöshet, PCOS

Ja återigen var det ett tag sedan jag skrev här! Men jag måste ju bara glädja er alla som följer mig och även ni som provar Donaferty!

Förra månaden hade jag min första ägglossning?!? Jag kan knappt tro det själv, vilken effekt Donaferty har haft på mig! Fick en rejäl blödning prick 14 dagar efter utslag på ägglossningsstickorna som bekräftade det hela!

För många med pcos ger ägglossningstester felaktiga positiva svar men eftersom jag ALDRIG haft ett postitivt test men fick det nu och mensen kom så punktligt efter tar jag det faktiskt som positivt:)! Nu får vi se vad som händer denna månad men jag måste ju få säga WOW!

Annars rullar livet på, fortfarande mer Engbergs i kroppen sedan jag började på Donafertyn men jag upplever mig som mer matglad och sötsugen nu vilket inte är så bra med pcos :( försöker hålla emot suget men jag har ändå lyckats gå upp några kilo.

För er utan pcos vill jag förtydliga att det inte handlar om att jag vill vara smal och se ut som någon kändis med flashig kropp utan det handlar om att varje kilo för mycket är väldigt dåligt för oss med pcos. Detta i samband med att vi gärna har lätt att lägga på oss blir en dålig kombo...

Kul att ni läsare har börjat kommentera här på bloggen! Jag blir så glad av alla er som hör av er så fortsätt med det! Dela med er av tips eller bara lite pepp till varandra:)!
Såväl solskenshistorier som ger hopp till oss andra eller helt enkelt inlägg där ni spyr ut all skit som följer med sjukdomen är välkomna!

Glöm inte att ni alla är fantastiska och starka:)!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Donaferty, Ofrivillig barnlöshet, PCOS

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, över en månad med Donafertyn har gått och jag tänkte skriva om vilken effekt det gett mig. Vill börja med att poängtera att man ska ta Donafertyn 3 månader för att se den riktiga effekten.

Efter 30 dagar fick jag en blödning!!!!
Något som aldrig hänt utan medicinsk påverkan tidigare, hade ingen ägglossning denna cykel men ser detta som den största positiva effekten ändå.

Mitt humör har varit stabilare än tidigare och mitt sötsug har minskat men jag har inte upplevt någon viktnedgång. Jag har en bättre matlust och har tom. Gått upp i vikt. De första två veckorna upplevde jag halsbränna när jag låg ner men detta är nu helt försvunnet!

Magen protesterade vilt även den de två första veckorna men även detta har avtagit! Jag har mindre problem med magen och magsmärtor nu än jag hade innan jag började med Donaferty.

Jag är överlag mycket piggare och tycker att en del av min nedstämdhet och trötthet har minskat även den.

Efter en månads användande hade jag definitivt rekommenderat alla med pcos att pröva detta!

Har gärna av er med frågor om det är något mer ni vill ha svar på eller undrar över så skall jag försöka besvara dessa så gott jag kan:)

Likes

Comments

Donaferty, Ofrivillig barnlöshet, PCOS

Tänkte dela med mig om hur min pcos yttrar sig. Många har ju väldigt olika symptom och därför är det svårt att känna igen sig i andras historier.

Min mens har alltid varit oregelbunden, jag har väl aldrig haft något besvär av detta men när jag väl fått den har det gjort så fruktansvärt ont och varit väldigt rikligt. Jag började äta p-piller först när jag hade en stadig relation och det medförde en regelbunden cykel.

Utöver detta har jag väldigt kraftig och snabbt växande behåring. Jag behöver vaxa min mustasch, noppa ögonbrynen flera gånger i veckan och kroppsrakningen behöver vi väl inte ens gå in på;)

Min mage krånglar alltid och jag har IBS. Till detta har jag nästintill konstant ont i äggstockarna...

Jag har som många andra med pcos ett stort sockersug och ÄLSKAR allt med kolhydrater..

Men vad hjälper då mig?
Jag försöker regelbundet att se över min behåring men har kommit till insikt att ingen har dött av att ha lite buskiga ögonbryn och ett par hårstrån på överläppen. Jag stressar inte längre över att inte vara feminin konstant utan ansar när jag märker att det syns TYDLIGT..

Jag tillåter mig att äta det jag vill och är sugen på men försöker att inte hetsäta och trycka i mig allt jag kommer åt bara för att det är gott. Jag vet att jag borde röra på mig mer och tråna någon gång ibland men jag lever ett relativt aktivt vardagsliv och just nu känner jag att det räcker. Snart är det dags att kanske börja röra på mig regelbundet men jag gör det när jag känner för det själv. Jag har aldrig varit en person som tränar och håller igång så det är inte direkt något som kommer naturligt för mig.

Magen är ju sådär lagom kul att sköta men jag vet att många med pcos har stora problem med magen överlag så det är ju inget konstigt med det..

Ibland känns pcos som en dödsdom för mig som kvinna. Jag är manlig, barnlös och tjock men jag har kommit till den gränsen att det inte stör mig. Jag trivs i mig själv och känner inte att jag konstant behöver tänka på min livssituation utan försöker njuta av det jag har i livet!

Nu blev detta inlägg mycket längre än jag tänkt mig så jag avrundar väl nu. Det kommer komma tillräckligt många liknande inlägg för att ni ska tröttna ändå;)

Dags för mig att duscha av mig resultatet av en arbetsdag och längta efter morgondagen, en ynka arbetsdag kvar innan HELG:)

Likes

Comments

Nu är jag på jobbet och har lunch, kastade i mig morgonens överblivna bananpankakor. Vädret är dåligt och jag räknar ner till fredag och helg.

Tant röd stannar och jag börjar bli less på henne;)

Jag ser att det är många som hittat hit snabbt och jag säger bara välkomna:)

Likes

Comments

Tant röd stannar kvar med besked, från att ha haft väldigt sparsamma blödningar ett par dagar kom det idag en stor ökning och jag mår inte direkt bra... Har fått hjärtklappning och är kass i magen, men tänker mig att detta får ses som cykeldag 1 eftersom det är först idag det blev en "riktig" mens.

Undrar fortfarande hur mycket som kan ha med Donafertyn att göra?

I helgen blev det stor-röj i trädgården och nu har vi planterat ut allt som fått övervintra i huset. Blev ju en massa fysikaktivitet och tänker att det kanske hjälpt tant-röd på traven...

Nu får vi vänta och se hur resterande månad blir och om Donafertyn kan få detta till att bli min första regelbundna månad någonsin😃

Likes

Comments

Jaha ja, började med Donaferty i torsdags och idag kom första blödningen! Tror absolut inte att jag började blöda pga Donafertyn så snabbt men det ger mig en chans att se hur cykeln blir nu med Donaferty. Knasiga sammanträffanden ibland, nu beger jag mig ut och njuter i trädgården av det fina vädret och drömmer mig bort till en regelbunden cykel.

Hoppas att ni tar vara på vädret och njuter för fullt❤

Likes

Comments

Donaferty, Ofrivillig barnlöshet, PCOS

Nu startar vi med Donaferty här hemma, jag vet att jag kanske har lite väl höga förväntningar på dessa men man lever ju ändå på hoppet... Det är idag 2 månaders sedan jag hade min senaste blödning och då pga. Primolut Nor. Senaste spontana blödningen är det 5 månader sedan.


Jag tänkte beskriva min resa lite mer ingående för er.


Allt började för 8 år sedan, otroligt oregelbundna med extremt smärtsamma blödningar och cykler gjorde att jag sökte hjälp. Fick Qlaira utskrivet och livet gick tillbaka till det normala, blödningar en gång i månaden och inte en tanke på att något var fel. MEN sen kom det där klassiska men... Jag och min sambo beslutade att det var dags att sluta på p-piller, det var i Februari 2016. Eftersom jag hade haft oregelbunden mens hela mitt p-pillerfria liv tänkte vi att det kan ta ett tag innan kroppen kommer igång igen. Jagfick p-piller blödning i februari och sedan tog det stopp. Nästa blödning dök upp i juli och sedan ytterligare en i oktober. Nästa gång kom den med besked i Januari, det värsta jag varit med om och det gjorde så fruktansvärt ont. Sökte hjälp efter 4 dagar med kraftiga blödningar och fick komma till en kvinnoklinik. Här konstaterade men en cysta på ena äggstocken och misstanke om att en cysta spruckit och orsakat stor smärta. Här kommer primolut nor in i bilden. Jag åt dessa i 3 omgångar och mådde skit. Sedan tog allt stopp igen.

Läkare som inte tar en på allvar och tycker att det kan bli bra på naturlig väg har nu gjort att jag sitter här och skänker hopp till donaferty, Kan jag kanske få igång en mens iallafall? Låga kvinnliga hormoner och högt testosteron är inte kul och pga stängd mottagning juni, juli, augusti gör att jag tidigast kan få medicinsk hjälp i september.


Är det någon utav er läsare som provat Donaferty eller inositol i samband med PCOS är ni hjärtligt välkomna att höra av er med resultatet ;)


Nu ska jag ge mig ut och försöka njuta av en ledig dag innan det bär av mot jobbhelg..
Likes

Comments

PCOS, Ofrivillig barnlöshet, Donaferty

Jaha, här sitter man med en nystartad blogg. Vet inte riktigt vad som får mig att starta denna just nu men allt känns så jävla hopplöst för stunden.

Jag och min älskade sambo har nu försökt tillverka en liten knodd i 1,5år utan resultat. Jag har konstaterad PCOS och i princip ingen cykel... Jag har kraftiga rubbningar och har en oregelbunden blödning ca 2ggr om året. Det gör det ju väldigt svårt att tillverka en knodd. MEN nu är det dags att ta tag i detta, nu börjar jag på Donaferty som är ett relativt nytt kosttillskott för oss som önskar bli gravida och jag är villig att prova. Den skall hjälpa till att reglera ägglossning och ge en lite mer regelbunden cykel. Jag kommer uppdatera här hur det går och vad som händer för oss men hoppas även att andra kan hitta hit och dela med sig om sina historier om PCOS och graviditet.

För nu skall vi ju sluta upp med negativiteten som genomsyrar starten på inlägget och istället säga HJÄRTLIGT VÄLKOMNA, nu börjar det.
Likes

Comments