Välkommen hit!!

Mobbning är idag ett stort växande problem. I alla tider har det funnits folk som har blivit utsatt för utfrysning och mobbning. Men nu när alla dessa sociala medier som tex Instagram och Facebook. Det är oftast just där som de unga blir utsatta men de kanske inte alltid vågar berätta om vad som sägs om dem på nätet. Om någon lägger ut en blid på en person och skriver något om bilden. Just den bilden kan sprids riktigt snabbt på nätet och det kan faktiskt vara skrämmande.

Varje år mobbas ungefär 60 000 stycken i Sverige. Enligt för 2016 har en tredje del av de unga som har blivit tillfrågade utsatts för kränkningar på nätet det senaste året. I rapporten var de ungefär runt 1000 stycken och de var mellan 10 och 16 år. Ska dessa ungdomar inte ens få känna sig trygga hemma utan ska de få utstå det även i sin trygga hemmiljö, de finns ungdomar som både mobbas på nätet och även i skolan. Jag känner att detta har gått för långt.

En del fall har gått så långt att personen som har blivit trakasserad har tagit livet av sig och detta är ett riktigt stort problem att det ska gå så långt och att ingen upptäcker att personen inte mår bra.


Nu tycker i alla fall jag att något måste göras för att det ska bli ett stopp på detta problem som faktiskt är mycket större än vad man faktiskt kan ana. Här nedan är två fall som faktiskt har skapats på grund av hatet som det har fått utstå på nätet.

Nu kommer jag att försöka att få något stopp på detta och även få folk att förstå vad som faktiskt händer på nätet för att detta är fruktansvärt. Någon måste göra något och egentligen är det inte ungdomarna själva utan här måste det vuxna berätta för sina barn hur man ska bete sig på nätet.

Det är de vuxna och även lärarna på skolan som måste berätta om vad som händer och även vad som man kan göra om man har blivit utsatt för någon typ av mobbning eller hat. Jag vet att detta är svårt att stoppa helt men jag skall åtminstone försöka hjälpa ungdomar som faktiskt har råkat ut för hatet och försöka att stötta och pusha dem till att förstå att det faktiskt inte alltid är deras fel.

Sen ska jag även försöka göra så att fler folk faktiskt inser vad som är på väg att hända.

Här inne kommer du att kunna få läsa om hur det har varit för några personer och vad det själva har råkat ut för. Men du kommer även att få läsa om massor av andra saker som har med olika typer av mobbning, för jag kommer inte bara att skriva om hatet på nätet utan jag kommer att skriva om olika typer av mobbing.

Jag kommer även skriva om vad du kan göra om du har blivit drabbad av någon typ av hot eller utsatts för mobbning


Gillar

Kommentarer