Sluta hata

Hatet på nätet bara ökar. Allt fler unga får allt fler elaka kommentarer på något som det tycker om att göra. Alla dessa youtuber och även bloggare för flera elaka kommentarer varje dag på sina sidor. De flesta av alla som skriver allt hat är faktiskt ungdomar mellan 10-15 år.

En av dessa som är drabbade är Youtubern Tova Helgesson. Hon får massor av hat varje dag. Hon lider av social fobi och panikångest. Just nu är hon i en depression. Hon berättade något riktigt hemskt häromdagen på sin snapchat som fick mig att bli arg på riktigt. Alltså jag förstår inte riktigt hur vissa tänker. Hon var hemma hos en kompis i en annan stad och när hon var där så var de några som stod utanför hennes kompis och ropade efter Tova och undrade om hon kunde komma ut. Dessa personer smög även runt kompisen ut och kika även in genom fönsterna.

Alltså man blir så trött på detta. Kan man inte få vara ifred trots att man är känd. När hon berättade om detta, så fick hon hat om att hon inte skulle berätta att det var fel av dessa att vara där och att detta var helt ok att dessa ungdomar kunde vara där trots allt. Alltså jag förstår inte, ska inte hon kunna vara ifred någonstans.

I denna videon läser Tova upp några av alla hatkommentarer som hon får och bättre även att hon inte mår bra. Denna videon är ett år gammal, men Tova mår ungefär lika dåligt fortfarande.

Youtubeparet Jockiboi och Jonna är två stycken som också får utstå massa hat. I denna videon berättar dom om saker som det råkar ut för varje dag.

KOM IHÅG

Behandla andra som du själv vill bli behandlad, tänk på de innan ni slänger ut er en hatkommentar

Gillar

Kommentarer