Gilla "Hata horan!"

Innehåller affiliate-länkar

Gilla hata horan är en känslomässigt laddad ungdomsroman om nätmobbning. Om hur snabbt rykten kan startas och spridas. Om hur bödeln lätt kan bli offer och tvärtom.

Boken handlar om Jonna och Gloria som är 15 år och bästisar. De är inte särskilt populära, men inte heller mobbade. Gloria är nyinflyttad, på hennes förra skolan mådde hon skit, var mobbad och skar sig själv. Nu är hon på väg uppåt. Men så kommer lucia och en fest där några killar utnyttjar henne, tar bilder och lägger sedan ut på fb och skapar gruppen Hata horan. Gloria blir knäck och Jonna bestämmer sig för att hämnas.

Robin, killen som lägger ut bilderna, är kung på skolan. Alla tjejer är kära i honom och beundrar honom när han spelar fotboll eller sjunger i sitt eget rockband. Men på en fotbollsturnering under en match tappar han nästan brallorna och någon tar en bild på hans finniga rumpa, lägger ut bilderna på fb och skapar gruppen Hata horan 2. Därefter börjar det komma kommentarer om att han är bög, tafsar på de andra killarna och har ihop det med en av skolans manliga lärare. Robin blir snart ensam och snart är det fler som hatar horan 2 är 1.

Gloria blir drottningen och Robin blir mobboffer, men vinner någon?

”Gilla hata horan” är ett samarbetsprojekt mellan författaren Johanna Nilsson, organisationen Friends som jobbar mot mobbing i skolan, och Pocketförlaget.

För att beställa den bok klicka härFör varje såld bok går dessutom 2 kr till Friends.


Texten innehåller affiliate länkar

Gillar

Kommentarer