Direkt ur verkligheten - En tjej på 17 år

Mobbning och näthat är något som är ett stort problem i landet idag. Att känna att man inte duger och att bli kallad för saker som tex hora och ful är något som vissa faktiskt får utstå nästan varje dag och att även dessa saker även händer på nätet är något som är riktigt sjukt att folk inte kan behandla alla med kärlek istället för hat.

Idag har kommer en tjej på 17 år från Mellerud att berätta om hur hon har blivit utsatt för både mobbning i skolan och hat på nätet.

Hur började mobbningen?

Allt började i 4:an, blev sparkad av några killar. Men det är förrän nu jag inser hur illa jag blev behandlad. Detta höll på fram till 5:an, då jag bytte skola!

Åren gick, allt var frid och fröjd. Tills 8:an, då jag började bråka med en tjej, året yngre än mig. Fick se saker om mig på internet, blev anklagad att slagit henne och alla som känner mig vet att jag aldrig skulle slå någon. Allt blev ett helvete för mig, så tillslut hamnade jag i självskadebeteende. Idag börjar jag ta mig ur mitt självskadebeteende, men har en lång återhämtningsdag.

Hur har mobbningen visat sig i verkligheten?

I 4:an var jag mycket utfryst, blev sparkad av killar osv. I 8:an fram till 9:an, var det hårda ord jag fick emot mig, att jag skulle ta mitt liv, att jag var för fet för att ha vänner, fick lappar i mitt skåp där det stod att jag skulle dö och att ingen ville ha mig.

Hur har mobbningen visat sig på nätet?

Det stod att jag var en fitta, att jag skulle dö, att jag var för fet för att ha vänner & att jag borde skära upp mina handleder.

Har du anmält det du har blivit utsatt för?

Nej


Kontakta mig på [email protected] så kanske det är din historia som kommer upp här nästa gång.

Gillar

Kommentarer