Header

Efter några timmar i Notting Hill fortsatte dagen med flera sevärdheter bland annat hyde park, "porten men hjärtat", Buckingham palace och sedan en lång och skön promenad längs en park till parlaments huset, big ben och london eye. Verkligen härligt att gå i det fina vädret. Solen lyste och det var flera plus grader. Man får sån vår filis här och väntar så på de varmare tiderna i Finland också! Efter allt detta plus lite shopping var benen så trötta så vi tog en paus på hotel rummet och några timmar senare drog vi iväg igen till Covent Garden. Detta ställe är verkligen en stor favorit. Så otroligt mysigt. I Covent Garden åt vi en sen middag som bestod av de omtalade hambugarna och fransiskarna från Shake Shack!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

<3

FINASTE MINA!

Hej på er! På Torsdagen (vår andra hela dag i London) skippade vi frukosten och tog bussen till Notting Hillför att äta brunch vid Portobello market. Och det var också så gott! Förutom att äta gick vi omkring i alla små butiker och såklart fotade vi vid de färgranna husen! Vädret var också på vår sida regnade bara en kort stund då vi satt inne och åt så blev inte ens våta. Tycker så om Notting Hill då husen är så fina och i alla olika färger! Det är verkligen ett fint ställe som är värt att besöka om befinner sig i London!

Kram!

Likes

Comments

Alltså LUSH butiken på Oxford Street var så cool &fin. Gick bara omkring och såg på hur fin hela butiken var inred, butiken var också så stor i jämförelse med dem i Helsingfors.

Likes

Comments

Hej! Här sitter en väldigt glad tjej och skriver. Älskar verkligen London!!! Vi var framme ganska sent igår då vi skulle ta tåg från flygplatsen till Victoria Station och sedan ytterligare ta taxi till hotellet eftersom vi möttes av de typiskt vädret, regn.
Så det blev bara kvällsmål på rummet och sedan läggdags för att orka stiga upp nästa morgon.

Idag hade vi alltså ganska tidig väckning eftersom vi var tvungna att köpa bussbiljetter till flygplatsen som vi då behöver på söndagen, vi hade planerat ta tåg för att det är snabbast och går direkt till flygplatsen men vi fick veta att det på söndagen inte går (av någon anledning)några tåg till flygplats. Förutom det köpte vi också ett oyster card så vi kan åka omkring med de olika kollektiva transporterna.

Efter det tillbringade vi hela dagen på Oxford Street för att shoppa och bara se oss omkring. Stannade och åt lunch på Wagamama och det var såå gott!! Kan man tillbringa alla hjärtans dag på bättre sätt än shopping, god mat med bästa syskonen?!

När vi väl var tillbaka på hotellet var klockan rätt mycket och vi var trött och kalla så vi handlade snacks på vägen hem och tillbringade kvällen med film&gott. Och nu är det läggdags för morgondagen är även full med program. Hopps bara att vädret är lite bättre än idag då det regnade av och på hela eftermiddagen.

Har verkligen haft det så kul och njutit för fullt och staden är precis som förra gången så härlig och människorna är hjälpsamma och trevliga! Kram

Ps. Till alla mina nära vänner happy valentine’s day!! Ni är guldvärda, älskar er!!

Likes

Comments

LONDON!! Har varit där en gång tidigare för några år sen och älskade staden redan då. Vi åker iväg på tisdag eftermiddag och åker hem på söndagen. Skall bli så skönt att få en paus från den vanliga vardagen och tillbringa dagarna med en massa shopping, god mat och sevärdheter. Vi har även med syskonen planerat att gå och se på en musikal då de verkligen är så bra i London såg en förra gången vi där och den var super!

Likes

Comments

Igen är en vecka över, och min vardagar ser otroligt lika ut det är läsning och träning stort sätt varje dag. Så ni kan gissa hur roligt det var när fredagen kom och Wilhelmina och jag hade planerat att träffa Emilia. Vi var och se på bandy och när matchen var slut åkte vi och köpte snacks och ringde Jessica och så hade vi myskväll hos henne. Det var skratt hela kvällen/natten lång. Älskar verkligen sådana kvällar!!
Förutom det blev det igen träningsmatch på lördagen och idag har jag läst en del på förmiddagen och efter fem åkte vi iväg till Helsingfors för att hälsa på pappa eftersom han ”flyttat” till H:fors för en månad för att jobba med vinter OS. Förut åkte han alltid till landet där OS hölls men under de två senaste gångerna har han jobbat från Finland. Så vi svängde förbi studion för att se hur den var uppbyggd, det är alltid lika kul dock var sändningen igång så kunde inte gå runt hur som helst.
Väl hemma förberedde Wilhelmina och jag oss för skrivningen (textkompetens i modersmål) vi har imorgon.
Så imorgon väntas en lång dag men som sagt drar vi på resa redan på tisdagen så det får mig att tänka positivt! Så nu skall jag ta och sova för att orka med morgondagen. Ha det bäst!

Likes

Comments

Igår andra februari var det internationella tvillingdagen, så Wilhelmina och jag tänkte det skulle vara kul att ta några bilder. Och det gjorde vi med fina Emilia efter skolan då mina och jag skrivit vår sista textkompetens före studentskrivningen.

Jag och Wilhelmina bestämde oss för att klä oss helt lika med skjortorna vi köpt på onsdagen efter terapin i Helsingfors. Fun fact: vi köper oftast kläder i dubbel upplagan, vilket jag kan hålla med om är ganska dumt då vi skulle ha mycket mer kläder om vi köpt olika. Men då vi gillar samma stil av kläder så blir det bara så dock händer det inte mera så jätte ofta att vi klär oss helt lika då vi går till t.ex. skolan.

Tillbringade tvillingdagen med vänner då vi alla nio flickor träffades för att äta middag i gamlastan eftersom Emilia fyllt 20 år. Och så kul att samlas alla igen! Fortsatte sedan till Paahtimo och efter det blev det en väldigt spontan utgång med en del av flickorna. Ganska lite folk men hade ändå så roligt med flickorna mina. Så en lyckad kväll!!

Idag har jag mest vilat och haft ångest över att jag drack lite alkohol igår.. alltså det är en sak jag får otrolig ångest för nästa dag men som jag sa till mamma är det ju en bra sak att det är alkohol som ger mig mest ångest just nu eftersom det är något man bra klarar sig utan! Så dagen har gått ut på att jag har känt mig så stor att jag bara velat gråta utöver det har jag läst på skrivningar och vilat inför matchen vi hade på kvällen.

Åker som bäst hemfrån matchen, en match jag spelade dåligt i.. så verkligen igen super lördag men bara jag kommer hem ska wilhelmina och jag se på Melodifestivalen som vi missat och äta gott och så är det nya tag imorgon med sählymatch,läsning och fotbollsträning. Ha det bäst!

Likes

Comments

Nu sitter jag här och skriver igen! Vad har hänt på senaste tid? Inte mycket mer än mycket läsande, mycket träning, funderingar vart man skall söka till nästa och olika jobb funderingar. Mycket stressigt men både jag och Wilhelmina har äntligen börjat sova bättre och må lite bättre!

Det bästa som hänt är att jag och Wilhelmina gått klart alla kurset i gymnasiet!! Kan bara säga att ÄNTLIGEN!! Skolan har verkligen varit en stor sak till att vi mått dåligt och de är så skönt att det faktiskt nu börjar lida mot sitt slut!

Efter lite funderande bestämde jag och Wilhelmina att belöna oss med en sex dagars resa tillsammans med vår storasyster. Vi kommer att åka veckan före sportlovet vilket betyder att vi medvetet missar penkkis detta år. Men det gör oss inget vi gjorde det förra året med våra bästa vänner och känns som om det är ganska så svårt att slå! Hade verkligen the time of our life och är så glad att vi gjorde det förra året fast vi var lite osäkra för vad andra skulle tycka då vi inte blev färdiga. Men så tur för att bara se tillbaka på dessa bilder gör en så glad och lycklig!

Ser verkligen så mycket framemot att åka iväg! Skall bli så skönt att få komma bort för några dagar och lite paus i läsandet för efter det är det bara kring tre veckor kvar till skrivningarna! Tänk jag och Wilhelmina skall skriva våra sista skrivningar. Det känns så overkligt att tiden faktiskt gått så fort!

I princip är vi lediga redan nu har lite smått i skolan som lite gymnastik & textkompetens skrivande (pga av provvecka) men redan nästa vecka är vi helt lediga och läsandet står på schemat varje dag! Kommer också senare delta i några preptilfällen inför skrivningarna med det plus skrivningarna är det ända vi har kvar!


Fastän detta skolår har gått fort har det verkligen varit ett av de värsta skolåren. Har känts så tråkigt och ensamt. Har alltid tyckt om att gå till skolan men inte i år. Det har väckte mycket ångest känslor hos både mig och Wilhelmina. Skolan har i princip alltid varit något vi båda gillat mycket förutom en tid i högstadiet och detta skolår har väckt lite samma känslor som då. Har helt enkelt hatat att gå till skolan. Men har tagit en dag i taget och verkligen kämpat igenom varje dag. Fastän man flera dagar kört hem med en klump i magen och tårar rinnande längs kinden. Självförtroende har verkligen legat på botten och både jag och Wilhelmina har varit jätte blyga vilket vi inte vanligt vis är. Det låga självförtroendet har gjort att vi har tryckt ner oss själva och trott att folk inte gillar oss alls. Att äta i skolan har varit något bland det värsta. Att varje dag sitta i samma bord med två stolar och slängt i oss maten för att komma bort från situationen. Vi båda också fått jätte illa att vara på tillfällen var alla elever är så har varken varit på julfest, självständghetsfest eller en ända tisdags samling. Så jag tror ni alla kan förstå att det verkligen känns SKÖNT att det börjar lida mot sitt slut. Tänk hur allt kan ändras från att ha det bästa läsåret förra året till att verkligen hata skolan i år. Men det visar nog hur fina vänner man hade förra läsåret som gjorde dagarna så bra!

Bilden beskriver ganska så bra hur vi båda känner oss nu och tror nog vi kommer få en lika bra "penkkis" iår i ett annat land med vår storesyster!! Vi har redan planerat in pogram för dagarna är så taggad!!

Likes

Comments

Hej! Det är 2018 och jag mår inte bra. Jag är stressad, och dödstrött och slut. I huvudet snurrar allt mer mattankar igen, jag mår dåligt över mig själv. Jag är trött över att sätta på ett fake leende, jag är trött över att vakna upp och det ända jag vill göra är att fortsätta sova i ett mörkt rum. Jag är urless på att försöka att vara snäll för att jag vill att folk ska gilla mig bara för att jag går runt och har en otrolig rädsla över att de flesta avskyr mig. Jag är trött på att jag inte vågar ta utrymme. Jag är trött på sociala medier och dess ”perfekta liv”.

Jag har fallit ner. Och det som fått mig må bra är träning men senaste fotbollsträning höll jag inte ihop där heller, jag fick panik och började gråta bara för att jag råkade göra ett fel. Men min hjärna tycks inte just nu klara av att misslyckas utan att skära ner hela mig. Jag är så obekväm med den jag är just nu. Jag är kaos. Och det måste ske en ändring.

Jag har ett huvud som snart exploderar av ångest och jag är ostabil. Jag mår dåligt av att scrolla på sociala medier och bara se ”hälsosamma trender” och livets bästa sidor. Jag jämför mig själv helt för mycket med andra och det jag inte har. Och det är verkligen inte bra i längden.

Jag vaknar för att hinna läsa så mycket jag kan men tiden går för fort och jag hinner inte ens hälften vad jag tänkt med och jag blir otroligt stressad. Jag har en hel del på schema men har egentligen igen energi för att gör något av det.

Jag började skriva denna blogg för att lätta på mina tankar och för att vilja hjälpa andra som lider av anorexi, helt enkelt ville jag skriva för att jag själv fick mycket uta av det. Men på senaste tid har det inte känts bra och bara stressat mig. Och jag har känt mig obekväm att berätta om personliga saker och vad jag fortfarande kämpar med dagligen. Eftersom jag är rädd att folk dömer mig eller tror jag skriver för att få uppmärksamhet (en kommentar jag fått). Det känns bara inte rätt just nu och därför har jag igen inte bloggat på en tid och vill bara lägga upp detta så jag kan lägg något åt sidan för en stund.


Jag vill må bra, jag vill kunna vara jag utan någon tvekan, jag vill inte påverkas av andra, jag vill kunna njuta av det livet har att erbjuda. Jag vill ha en blogg som innehåller både positiva och negativa erfarenheter och inte bara negativ.

Jag måste sluta bryta ihop och tära ner på mitt psyke. Jag måste ta hand om mig och min hälsa. Så jag kommer ta avstånd från bloggen och annat. Jag kommer inte sluta vara på sociala medier men jag vill minska på det. Jag måste koncentrera mig på mig själv och mitt välmående nu. Jag skall försöka hitta tillbaks till mig själv igen för just nu vet jag inte vem jag är. Jag ska omringa mig av de jag mår bra av och försöka hitta tid att göra saker som gör mig att må bra! Jag kommer tillbaka och skriver när jag känner för att skriva. Tänker inte lägga en tid när jag skall skriva eller må bra. Jag kommer tillbaka när det känns bra för mig!

Och jag mår inte katastrofalt dåligt men jag gillar inte bara läget jag i just nu. Jag har ju också saker jag ser framemot och saker som håller mig igång så det kommer nog ordna sig för mig!


Kram Victoria (sådär glad vill jag vara igen👆🏼)

Likes

Comments

Hej! Det är Victorias tvillingsyster här, som ni vet brukar jag skriva lite nu som då på hennes blogg då jag känner att jag har nånting att skriva om!
För mig har den senaste sju vekorna har varit tuffa jag har verkligen pressat mig igenom de två sista veckorna i oktober och sedan har det börjat gå bättre dag för dag. Vissa dagar har varit lättare än andra de sneaste veckorna men jag har ändå kunna börja må lite bättre för varje dag som går. Allting förändrades så fort de kom som en käftsmäll. Är också en väldigt känslosam person så när en sak varit extra jobbigt har också små saker som att ens orka ta sig till en tråkig lektion känts jobbigt och en liten motgång har fått mig att stor gråta. Men nu mår jag betydligt bättre. Har verkligen försökt pricka in en massa roligt varje dag för att hålla mig igång. Jag fungerar bäst så dvs att göra så mycket som möjligt för då mår jag bättre.

Min andra & viktigaste halva

Har också tagit mig i kragen och gått med Victoria till hennes psykoterapeut då jag alltid varit välkommen att prata med henne. Har en hel del saker som jag måste bearbeta med mig själv men hatar att tala om mina känslor så håller de oftast för mig själv. Och det känndes på något sätt så passligt att nu försöka ta tag i sig själv för då har man också något att koncentrera sig på. Där är faktiskt en stor skillnad mellan mig och Victoria, hon har lätt att tala om sina känslor och berätta hur hon mår osv medan jag mer håller sakerna för mig själv och grubblar. Ett tydligt exempel är att jag har svårt att prata om den tiden Victoria var väldigt sjuk liksom hur det var för mig och vad för känslor jag gick igenom då och ibland fortfarande gör medan Victoria är väldigt öppen att tala om allt gällande den värsta tiden av sjukdomen fastän det inte är någon lätt sak att prata om för när man gör det känns det som om det vore igår. Är också så rädd för att öppna mig för då jag gjort det så har det slutat med att jag öppnat mig för fel personer eller så känns det.

Men vart jag ville komma är att jag verkligen just nu känner mig så tacksam för de personer jag omringas av både vänner & familj. Jag har verkligen fått ett sånt otroligt stöd från mina finaste vänner. De har verkligen gett mig så mycket och gjort varje dag bättre. De har brytt sig om mig och peppat mig och att få omringas av dessa gör mig så otroligt lycklig! De har verkligen fått mig att skratta så där riktigt ordentligt så att magen krampat och i de stunderna känner jag mig så lycklig! Känns som om de alla gett mig en stor "bamsekram" och fyllt mig med ny energi. Det är också i dessa tillfällen det är så otroligt bra att jag har en tvillingsyster för hon finns alltid där ifall jag behöver prata eller känner mig uttråkad. För vi kan i princip hitta på vad vi vill under dagarna. Jag blir liksom aldrig lämnad helt ensam vilket är så skönt,

Fotbollen har rullat igång och just nu prioriterar jag en hel del träning, skola och att umgås och göra mycket roligt (som t.ex att åka upp till Vasa med bästa vännerna de gjorde verkligen så mycket nytta för mig) och att försöka sova. Har verkligen haft problem med sömnen under den senaste tiden och det har resulterat i högst fem timmars nattsömn flera nätter i rad. Men nu skall jag verkligen försöka börja sova bättre för då mår man ju också bättre! Jag har väldigt mycket fritid under dagarna då jag har så lite kurser så har verkligen försökt koncentrera mig att göra små saker i vardagen för att må bättre fast tränat en gång på morgonen och en gång på kvällen för då jag tränar så tänker jag bara på det speciellt då jag spelar fotboll.

Har också mycket roligt se framemot som t.ex. julen, nyår och att ett nytt år börjar, att läsa på studentskrivningar tro det eller ej men är faktiskt glad att jag skall ha nånting att koncentrera mig på för fullt då jag verkligen alltid villl försöka göra mitt bästa och det kräver mycket läsning. Sen kommer ju allt med abiårets roligheter pånytt och fastän det ennu är många månader kvar så ser jag så otroligt mycket framemot att jag och Victoria tar studenten skall bli så sjukt roligt. Skall nog också bli fler veckoslut till Åbo och Vasa så det är också något att se framemot.

Är stolt över mig själv för har verkligen lyckats ta mig upp fortare än jag trott och jag mår bättre klart har jag gråtit en hel del men de blir bättre! Och detta är till stor del tack vare mina vänner och världens bästa familj. Sen vet jag ju att de kommer dagar då jag inte mår lika bra osv men vet då vilka jag kan vända mig till och de gör att jag inte känner mig lika rädd för hur allt skall bli och hur jag skall klara mig. För jag klara mig så länge jag har dessa fina människor runt mig! Såklart är det här en sak som tar tid inte är jag helt på topp ännu och inte heller nära men dessa saker hör till livet och igenom tar man sig nog och fast hur klyschigt det kanske låter så sägs det ju att när en dörr stängs öppnas nya.

Världens finaste & bästa vänner

Likes

Comments