30 liv i veckan

Varje vecka tar denna sjukdom 30 liv, bara denna vecka så dör 30 personer tack vare detta depression monster. Jag tänker aldrig vara en av dem, låta detta depression monster ta mig som det gjorde med min älskade mamma. Jag vet att dödligheten är hög om man lever med sjukdomen bipolär och ser en stor seger i att jag inte haft ett självmordsförsök på åtta år, för jag vill leva mer än allt annat!


Förra veckan började en ny serie på Svt med Anne Lundberg och Sofia Helin som heter 30 liv i veckan som upplyser om just detta, självmord. Den finns på Svt play och visas även på Svt 1 på torsdagar klockan 21.00.


På torsdag kommer fantastiska Charlie vara med och berätta om sitt helvete, sin resa. Det är även han som startat projektet, Aldrig ensam.

Den sista tiden har psykisk ohälsa uppmärksamt väldigt mycket i media, något jag är så glad över. Den senaste i raden är Prins Williams, kungariket i England som upplyser om detta. De har startat ett projekt, där pengar samlas in för forskningen och lika kommer ett maraton hållas i London för upplysa detta.


Även London Eye lyste så fint på World Mental Health Day för upplysa detta.


Livet är upp och ner för oss alla, vissa perioder är bättre än andra. Jag är inne i en tuff period just nu, en av dem jobbigaste perioderna jag gått igenom. Jag brottas inte bara mot en graviditet med mycket komplikationer som gör mig väldigt sängliggande, isolerad. Att vara så mycket ensam, inte kunna träna, det är inte bra för min hjärna. Klara mig utan både litium och träningen har varit tuffare än jag kunde ana. Detta är ännu ett bevis på hur träningen hjälper mig, för det var när jag fick helt träningsförbud som det monster försökt leta sig in. För mig är träningen livsviktig, mitt sätt att må bra. Försöker hitta andra lösningar i istället, lägga ännu mer fokus på meditera, yoga. Fokus på ordna allt det praktiska inför lillens ankomst, fokus på målbilden när han är ute, drömma mig bort när jag sitter där på toan och spyr konstant. Här gäller det att lura hjärnan, peppa sig själv. Jag slås nu mot detta depression monster för att det inte ska lyckas ta mig. Även om jag peppar mig själv hårt så har detta depression monster försökt leta sig in och det skrämmer slaget på mig. Jag vet att jag är sjuk, att det går inte stoppa men jag vill inte ner till dem svarta hajarna.


Det sägs att ögonen speglar själen, tycker verkligen man ser på denna bild vilken kamp det är.

Idag bröt jag ihop för första gången på länge. Den sista tiden har jag varit så stark, sett framåt hela tiden. Idag hamnade jag ett litet steg tillbaka och blev så arg på detta jävla bipolär monster. Att jag är kronisk sjuk, lever med denna hjärnsjukdom. Att hur mycket jag än kämpar så kommer det alltid finnas kvar i min hjärna, att jag aldrig kommer bli frisk. Vissa dagar hatar jag detta monster, vill bara slå mig fri från denna värld!Bryt ihop, kom sen igen är min melodi. Vet att jag besitter med en jäkla styrka någonstans, gäller att finna den igen. Detta monster ska inte få vinna och jag ska inte ner i ett skov. Framförallt ska den aldrig få ta denna lycka ifrån mig som jag känner nu över vår lillkille. Även om jag är livrädd för framtiden vissa dagar så tänker jag aldrig sluta leva för det. Att jag tar steget att bilda familj, fortsätter köra på, aldrig låt denna sjukdom vinna är ett bevis på det. Fan ta dig depression monster, du kan dra åt helvete!

Gillar

Kommentarer

FrokenBipolar
FrokenBipolar,
Åh!! Blir så ledsen att se och läsa hur dåligt du mår!! ❤❤❤ gång på gång kommer detta helvette men varken du eller jag kommer låta sjukdomen vinna, för vi är starkare än den! jag tänker på dig! Kramar! nouw.com/frokenbipolar
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229