Header

Før så fikk jeg ikke til å lage sukkerbrød. Jeg prøvde mange oppskrifter men de ble bare flate. Jeg klarte ikke å vende det tørre riktig inn i eggedosisen. Men etter å ha lett og lett så fant jeg den perfekte oppskriften. Og med denne oppskriften kan man bruke kjøkkenmaskina i hele prosessen. Ja, du leste riktig.


​Oppskrift:

​6 egg

260 g sukker

5 1/4 ss potetmel

2 dl hvetemel

3/4 ts bakepulver

Ta egg og sukker  i bakebollen og kjør dette i kjøkkenmaskinen til det har blitt en luftig eggedosis. Bruk gjerne lang tid .. Bland så alt det tørre i (Gjerne sikt det), og bland alt sammen godt i kjøkkenmaskinen. Ha røren i en 24 cm springform (Ha bakepapir i, og så opp på siden). Stekes på 160 grader i 45 minutter. Men husk, følg godt med for alle ovner er forskjellige. Tar du kaken ut for tidlig så kan den synke litt. 

Bruk noe tynt å stikk i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt.

​Enjoy <3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ja så var det nok en uke da, og snart er februar over. Det betyr vi nærmer oss våren. Etter all den snøen som har kommet så skal det bli ganske så deilig. Forrige uke var jeg flink komme meg tidlig i seng, håper jeg klarer å fortsette med det. Jentene har vinterferie, men vi skal ikke noe spesielt.

Ukens opptur:
Egentlig noe så enkelt som en SMS av en familievenn. Hun hadde sett på bloggen og på kakene jeg lager og hun var så imponert. Slike SMS varmer.

Ukens nedtur:
All snøen! Sorry, klaging på været ER teit, men nå er det nok. Det er tungt gå med vogn og jeg er generelt litt lei. Det er jo liksom ingen ende. 🙄

Ukens cravings:
Kaffe!!!! Jeg har hatt lyst på kaffe. Mere enn vanlig liksom. Kanskje pga jeg er litt mere trøtt enn normalt. Vet ikke..

Ukens tanke:
«Jeg vil ikke søke barnehageplass til minstemor». Det er snart søknadsfrist for å søke barnehage og det måtte til. Men det er med vond mage jeg søker. Vil ikke hun skal starte i barnehage ennå. Heldigvis er hun sosial og tror nok hun vil elske det.. Så dette går kun på meg.

Ukens serie:
Lucifer! Denne serien så jeg litt på når den først kom i 2016. Og jeg likte den, men så ble den litt glemt igjen. Men har tatt den opp igjen, og jeg angrer ikke for å si det sånn.

Ukens favorittmat:
Åh, Bacalao! Fikk det servert hos mamma i går og elsker det. Noe av det beste jeg vet.

Ukens bilde:

Det måtte bli dette! På lørdag var vi i butikken og Zakaria fikk handle seg litt. Gjett om han var fornøyd? ❤️

Ønsker dere en fin uke! Har dere noen spennende planer kanskje?

Likes

Comments

Med gårsdagens innlegg så begynte tankene å surre rundt sommeren og ferie. Hva vi skal gjøre. Mange har vel planene klare, men det har ikke vi.

Det er mange hensyn å ta, og når vi er så mange så er det mye som blir dyrt. Ikke har vi bil heller, og det gjør det jo ikke lettere. 🤣 S har billappen i Kurdistan men ikke her...

Vi tenker på dyreparken, men det er ganske dyrt faktisk. Spesielt når vi er så mange. Men, det er jo noe jeg syns vi bør få til en av de nærmeste årene iallefall. Tror dette er noe alle barna kunne likt? Og så er det legoland da, og med fly. Blir iallefall ikke så mye dyrere enn dyreparken faktisk. Men så spørs det om det er like gøy for de to eldste jentene.. Og så har vi vært innom tanken på å reise til en storby. Men mulig det bare er stress med små barn?

Hva skal dere i sommer? Og har dere noen anbefalinger å komme med? ❤️

Likes

Comments

Åh det er så deilig å drømme deg litt bort. Drømme om alle de deilige stedene man kan reise til. Spesielt nå når vinteren føles litt lang. Jeg har noen steder jeg virkelig vil reise til. Her er topp fem! 😍

Maldivene:

Ah tenk å kunne henge her i noen uker da. Tror det må være et av de fineste stedene som finnes. Det vakre turkise havet, sanda og palmene...

Dubai:

Alltid hatt lyst reise dit. Ser så utrolig pent ut, og de shoppingmulighetene da. 😍 Får ikke mindre lyst om dagen da noen jeg kjenner er det og de sender endel på Snapchat.

Cruise i Karibien

Så mange flotte steder å se, båt med all inklusive og masse deilig mat. Sol og bare avslapning.

Disney World i Florida

Har vært der tre ganger tidligere og jeg savner virkelig å reise dit. Det må være aller beste sted på jord. Skulle gjerne bodd ved parkene igjen, og bare vært i alle parkene hver dag i en uke.

Barcelona

Har vært mange steder i Europa, men ikke Barcelona. Jeg VIL og jeg SKAL reise dit.

Hvor går din drømmereise? ❤️

Likes

Comments

Fredag må jo være den desidert beste dagen i uka? Selvom jeg går hjemme for tiden så elsker jeg det når fredagen kommer. Det er noe med det at man kan roe ned litt det hverdagstresset(for ja jeg kjenner på det selvom jeg går hjemme) og bare kose seg. Og et stort pluss var det at jeg (eller Aya) fikk pakke i posten. En nydelig gul memini fleece.

I dag henta jeg treåringen i barnehagen. Vi kom hjem og lagde fredagspizza. Treåringen var en super hjelper å ha på kjøkkenet ❤️ Jeg måtte og lage et sukkerbrød, for en kollega trengte kake på søndag. Ellers har vi bare hatt en rolig og fin kveld.

I morgen må vi ut i butikken en tur. Handle inn til kaken vi må lage. Og så lage kake. ❤️ Søndag blir det middag hos mamma.

Ha en fin helg.

Likes

Comments

Denne uken så er ukens middagstips Pasta bolognesgrateng.

Vi pleier å ha pasta på mandager av en eller annen grunn. Og denne uken fikk jeg lyst på den gratinert.

Dette er hva du trenger:

Pasta, kjøttdeig, løk, revet ost, tomatpuré, hakka tomater og krydder.

•Kok først pastaen

•Lag tomatsaus

•Stek kjøttdeigen

Tomatsaus:

Kutt løken. Varm oljen (ha en goood dæsj) og ha løken oppi.
La dette surre litt. Ha så 3 ss tomatpuré i, rør. Ta i hakka tomater, ca halv boks i. Rør godt mens dette koker. Ha i en goood dæsj med kokende vann. Ha til slutt i krydder. Jeg bruker chilikrydder, oregano, salt og pepper. Ha gjerne i hvitløk og.

Ta kjøttdeigen i en ildfast form!
Ta så pastaen over.

Hell så tomatsausen over og bland det litt sammen.

Ha tilslutt revet ost(jeg bruker Mozarella) over. Stek i ovnen til osten er gyllen. Server med salat!

Enjoy ❤️

Likes

Comments

Hvorfor er vi så innmari gode på å snakke dårlig og nedsettende om andre?

Hvorfor skal vi ofte finne noe negativt ved andre personer, spesielt de som lykkes eller har det veldig bra? Kan vi ikke bare glede oss med dem? Vi gleder oss ofte med de foran ansiktet, men så fort de snur ryggen til, snakker vi dårlig om dem.. Hva er greia med det? Og aller verst er jenter. Det er sjeldent man opplever at gutter gjør sånn, selvom det skjer. Jeg har jo gjennom livet gjort det selv noen ganger og. Men for meg har det nå blitt viktig å være "ren" i hjertet og heller være positiv. Det å snakke dårlig om andre er en skikkelg ukultur.

Når andre gjør noe bra; Gled deg med de.

Når andre lykkes med noe; Gled deg med de.

Når noen er lykkelige; Gled deg med de.

Samtidig så er vi utrolig gode på å heve oss over andre når de ikke lykkes, ikke har det bra eller gjør noe dårlig.

Også er vi altfor gode på å legge oss borti hva andre gjør. Og da stort sett med fokus på negativitet.

Mange mennesker er usikre på seg selv og mange har dårlig selvbilde, og mange får nok kanskje da et behov for å hevde seg selv? Jeg er selv veldig usikker på meg selv og har ikke det beste selvbildet, men med årene har jeg heller prøvd å se det positive i andre mennesker og heller glede meg med de. Når andre gjør det bra, lykkes eller bare har det sykt bra så er det jo faktisk håp for meg og. Håper flere kan tenke sånn og. Fokuser på det bra, på det positive isteden for så mye negativt. Man må jo til slutt ha det ganske kjipt med seg selv?
Likes

Comments

Tenkte dele to nydelige frosting/icing som du kan bruke på vaniljecupcakes. Jeg kan faktisk anbefale begge. Icingen blir litt mere Fluffy enn frosting men begge to bare smelter i munnen.

VaniljeFrosting:

250 g smør
16 dl melis
2 Ts vanilje essens
1 dl melk

Slik gjør du:

Kjør melis og mykt smør sammen i maskinen til dette er hvit. Ha så melk og vanilje essens i. Bland godt.

Det blir ganske mye frosting, så du kan godt halvere.

Angel feather icing

2 eggehvite

170 g sukker

1 dl maissirup eller glykose

1 ss vann

3-4 dråper sitronsaft

1-2 Ts vaniljeekstrakt.


Ha alt foruten vaniljeekstrakten i en bolle. Miks sammen til det blir luftig og fint. Jo lengere du blander desto stivere blir glasuren. Tilsett vaniljeekstrakten. Bland godt sammen.


Likes

Comments

Jeg har funnet en oppskrift på vaniljecupcakes som er helt magisk. De smaker så godt med enten vanilje frosting eller angelfeather icing. Vil du ha oppskriften på cupcakesene? Here you go.

OPPSKRIFT:

200 g smør

3 dl sukker

4 egg

5 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

3-4 dl fløte

2 ts vaniljeekstrakt, evt vaniljestang eller vaniljepulver.

SLIK GJØR DU:

Ta smør og sukker i kjøkkenmaskina. Evt i bakebolle. Kjør eller miks dette til det blir fluffy. Bland i ett og ett egg om gangen. Miks dette godt sammen. Ha mel og bakepulver i et litermål, bland dette sammen. Hell dette vekselsvis med fløten og vaniljeekstrakten i maskina. (Evt ha vaniljesukker i med det tørre og bruker du vaniljestand så ta ut frøene og ha i røren.) Bland dette godt sammen.

Ha 1-2 ss røre i hver cupcakeform.

Stekes på 200 grader i 15-20 minutter. Husk alle ovner er forskjellige, så følg litt med.

Pynt med ønsket frosting, krem eller icing (Mine favoritter er som sagt vaniljefrosting og Angel feather icing) og pynt med ønsket pynt.

ENJOY <3

Likes

Comments

I dag var det rene energiboosten og balsam for sjelen å komme ut. Deilig sol som nesten smalt i ansiktet. Og med all den hvite snøen som ligger nå var det utrolig nydelig ute.

Det bare gjør noe med en. Og med mennesker rundt det. Du merker alle er gladere og lettere til sins.
Og da gjør det ikke noe at det er en meter med snø og kaldt ute. Da er det faktisk bare deilig.

Vi skulle på helsestasjonen i dag, som er en halvtimes gåtur, så vi fikk oss en deilig tur ute Og. Så denne sola kunne ikke passa bedre. Hadde det vært i går så hadde det ikke vært like deilig. Snuppa var blitt hele 9,2 kg og 72 cm.

Og dagen ble ennå bedre når jeg fikk gave av eldste sønnen. Fikk morsdagsgaven på morningen i dag. Sjokolade, en orkidé og shampoo/balsam. ❤️❤️ En gave jeg satte skikkelig pris på å få.

Håper dette deilige været fortsetter.

Nyt dagen. ❤️

Likes

Comments