Jeg skal ikke ta en "lenge siden sist" strofe nå, haha. Det har lett for å bli mange sånne innlegg, om man ikke er en "hverdagsblogger" om man kan kalle det for det? Jeg er mer en person som blogger da jeg har noe på hjertet, noe jeg vil få skrevet ned på en måte. Jeg har nok mistet noen lesere i og med at jeg ikke har skrevet noen blogginnlegg på lenge, men det er jo forventet.

Som overskriften sier, handler dette innlegget om graviditet. Men, det handler også om ulike valg man tar, og det å stå for de valgene. Jeg føler det er mange som ønsker å bli gravide i en ung alder, og det har jeg en forståelse for. De fleste jeg kjenner som har vært/er gravide, er jo som regel på min alder, og yngre. Det blir mer og mer vanlig å bli gravid i en ung alder, og det er det jo positive sider ved, som de fleste sier. Jeg kjenner flere som bevisst har prøvd å bli gravid, og det syntes jeg er beundringsverdig rett og slett. Det skal man jo være stolt av? Men, det er også mange som later som om det var helt uplanlagt, hvorfor? Man er kanskje redd, og vil helst ikke at folk skal vite om det, fordi man blir sett på som sterkere om det var "uplanlagt" og man tar et valg om å gjennomføre det? Jeg vil si at man er ganske sterk uansett. Om man bevisst planlegger å bli gravid, så får man uansett et lite sjokk når graviditetstesten viser "positivt". Det er to forskjellige ting å prøve og bli gravide, enn det og faktisk bli det, og gjennomføre det.

Jeg var selv gravid for et år siden. Jeg brukte jo ikke noe prevensjon, men jeg tenkte heller ikke over konsekvensene. Jeg begynte til og med på p piller da jeg allerede var gravid, fordi tanken hadde ikke slått meg rett og slett. Når graviditetstesten viste "positiv" på helsestasjonen ble jeg faktisk sjokkert. Jeg vet ikke hvorfor, jeg hadde jo ikke hatt mensen på lenge, jeg var kvalm hele tiden, og hadde null matlyst. Kanskje jeg ikke ville innse det? Eller kanskje jeg bare var livredd? Graviditeten endte i en "missed abortion", som vil si at fosteret slutter å utvikle seg, uten at kroppen aborterer selv, som i en "spontan abbort". Dette skjedde med meg to ganger etter hverandre, og det var noe som gjorde meg mer bevisst på konsekvensene. Jeg hadde planer om å gjennomføre graviditeten, men den sjansen fikk jeg aldri. I ettertid begynte jeg på fast prevensjon.

Jeg hadde ei venninne som faktisk ble mer "motivert" til å prøve å bli gravid, da jeg ble det. Hun hadde såklart samme bekymringer. "Er jeg klar?" "Vil folk støtte meg?" Og lignende, man er jo såklart redd for disse tingene. Da jeg gjennomgikk denne "missed abortion", tok hun faktisk abort. Det var jo mye fordi hun ikke hadde noe støtte fra foreldrene sine og diverse andre ting, så hun følte seg ikke klar. Men, et halvt års tid senere prøvde hun igjen, og hun ble gravid med engang. Noen er jo så heldig at dem blir "lett gravide" som hun beskrev det selv. Og denne gangen endte det nesten også i en abort, fordi hun ikke følte seg klar, hun kranglet mye med kjæresten. Jeg tror hun var veldig usikker og redd. For meg virket hun ikke klar for å sette et liv til verden i det hele tatt, med tanke på at hun allerede vurderte enda en abort. Og det på grunn av at hun kranglet mye med kjæresten, og andre ting som gjorde at hun tvilte. Men, jeg tror man blir bedre ettersom tiden går, og realiteten slår inn. Hun valgte å gjennomføre det, og jeg tror hun kommer til å klare seg fint, tross usikkerheten. Men, i ettertid omtaler hun det som om det var helt uplanlagt, og at hun ble så sjokkert. Alle kan bli sjokkerte om det var planlagt eller ei. Men, når man går å venter på at mensen skal utebli, for så å kunne ta en test, da har man jo et håp? Og hvorfor ikke være stolt av det? Jeg tror mange som blir gravide, faktisk bevisst slutter på prevensjon, og prøver. Enkelte har jo også blitt gravide når dem har gått på p piller for eksempel, så det er jo en annen ting. Men, de fleste historiene man hører er som regel "det var ikke planlagt" og "jeg vet ikke hva jeg skal gjøre" osv. Blir man sett ned på om man bevisst prøver å bli gravid? Jeg tror vi mennesker er veldig redd for hva andre mennesker sier om oss, og det er litt trist. Man burde være stolt av et sånt valg, uansett hva andre sier og mener om det. Hva tenker dere?

Gud, det var godt å få ut. Det her ble jo et veldig langt innlegg, men når jeg først skriver en ting jeg tenker, "rabler" jeg bare alt ned. Det kommer vel flere følelsesladde innlegg etterhvert om jeg har noe på hjerte, hehe. Nå er jeg forresten i syden, i Gran Canaria. Vi reiser hjem på lørdag, og da har vi vært her i 14 dager. Koser oss kjempemasse her nede i varmen, men det skal også bli godt å komme hjem. Håper dere har en fin dag! Vi blogges plutselig :-)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Noen ganger er det så utrolig deilig å bare gå seg en lang tur. Ikke tenke på noen ting, bare gå. Det er så ofte at man blir sittende inne med tankene sine. Alt handler om hva man gjør det til selv. Jeg syntes det er veldig befriende i hvertfall, og jeg burde absolutt bli flinkere på det. Jeg har jo hatt mye vondt i ryggen, og da gjør en gåtur underverker, både for ryggen og resten av kroppen. Det hjelper også veldig på at det er så deilig vær ute om dagen, selvom jeg syntes det er litt i det varmeste lage, men jeg skal vel ikke klage :-)

Nå skal jeg snart lage litt middag, og slappe av med min kjære. Hva gjør dere i det fine været om dagen? :-)


Likes

Comments

Igår startet dagen med en tur til Oslo, på et møte. Etter det dro vi en tur til bestemor og bestefar, hvor vi spiste vafler. Så fikk vi besøk av et vennepar, og da ble det grilling med noe godt å drikke til. Jeg syntes sånne dager er så koselig. Det er så ofte man blir sittende hjemme, og kjeder seg. Noe som er normalt i ukedagene, derfor syntes jeg det er ekstra koselig med dager hvor man finner på noe koselig med gode venner :-)

Akkurat nå ligger jeg rett ut på sofaen, fordi ryggen min er helt gåen nå. Så akkurat nå er det kun her jeg skal ligge idag. Late søndager <3


Likes

Comments

Man skal kanskje ikke klage, da det endelig er fint vær ute, men gud så varmt det er! Jeg var ute å gikk tur istad, men den ble ikke lang! Holdt på å renne bort før jeg i det hele tatt hadde begynt å gå. Det er jo deilig at det er fint vær, men litt kald bris hadde vært fint, hehe. Trenger jo ikke å dra til syden, da det er så varmt her. Men, det jeg gleder meg til på sydenturen våres, er vel stranden, bassengene, marked og lignende. Er ikke mange dagene igjen til vi reiser nå heldigvis.

Det er ikke så mye nytt som har skjedd hos meg de siste dagene. Det har for det meste gått i jobb faktisk. Dagene er litt lysere nå, men det er fortsatt tunge dager. Livet er jo som en Berg og Dahl bane, hvor det går både oppover og nedover i hytt og pine. Jeg vet i hvertfall at min kjære er en stor grunn til at dagene mine er bra.

I morgen skal vi til Oslo på møte, og deretter skal Jens ha perm, så vi kan finne på noe i det fine været. Her om dagen var vi i Oslo, og det var koselig :-) viktig med litt kvalitetstid utenom hverdagen iblandt. Vi blogges!


Likes

Comments

Hei. Jeg vet ikke helt hva som er problemet. Det er noe som skjer med kroppen min for tiden, og jeg vet ikke hvordan jeg skal sette ord på det. Det er ingenting som frister, og jeg kjenner at det er noe som ikke stemmer. Dette er ikke noe jeg har lyst til å skrive om, men det er grunnen til at oppdateringene har blitt og blir litt dårligere. Det eneste jeg har lyst til er å sove. Og matlysten går fra topp til bånn hele tiden. Kanskje det er fordi det er mye som skjer, så tankene blir litt for mye. Jeg vet ikke. Jeg har bare ikke noe interessant å komme med for øyeblikket, da det skjer så lite utenom jobb og fri.

Jeg blogger mer da jeg har mer og komme med, når lysten er litt større.


Likes

Comments

Nå har vi akkurat vært på "familiemiddag", og spist deilig skinkestek. Mamma og pappa bor jo i leiligheten under oss, så da er det jo kort vei til dem. Så var bestemor og bestemor her, så da ble det en liten familiemiddag før dem skulle i kirken. Før da jeg bodde hjemme, var det alltid obligatorisk familiemiddag hver søndag. Jeg merker at jo eldre jeg blir, betyr sånne ting mer og mer. Det er viktig og bruke tid med familien syntes jeg.

Vi har også hatt "vaskedag" idag, er så utrolig deilig når man er ferdig, men alltid kjedelig å komme igang! Hehe. Igår var vi jo i Oslo på et møte, og hjalp bestemor og bestefar med flytting etter det. Planene for kvelden er heller ikke så store, det skjer jo ikke akkurat så mye på søndager. Jeg har heldigvis ikke den daffe søndagsfølelsen idag, da vi bare har slappet av i helgen egentlig. Hva har dere brukt helgen på? :-)


Likes

Comments

Ah, fredag. Selvom jeg har hatt fri idag, er det alltid deilig med fredag og helg. Det går så mye mer på TV. Man kan sove lenge sammen. Jens har fri. Ja, det er flere fordeler ved det altså. Men, det er ulemper ved at jeg har fri på ukedager, jobber kvelder, eller jobber helger da. Jens drar jo hjemmefra klokken 7, så da våkner jeg tidlig uansett. Og derfor kan vi ikke nyte morgenen sammen. Men, jeg syntes det er flere fordeler enn ulemper ved sånn turnusjobbing, så jeg skal ikke klage på det.

Nå har vi kost oss med deilig mat og et glass vin. Så nå blir det sofakos resten av kvelden :-) god helg!


Likes

Comments

Det er sikkert helt normalt. Og det har sikkert noe å gjøre med at jeg blir eldre. Jeg er bare så sykt trøtt hele tiden. Om jeg har fri opptil flere dager iløpet av en uke og sover lenge, er jeg fortsatt like trøtt. Jeg legger meg vel normalt imellom 10-11-12 tiden om kvelden. Når jeg kommer hjem etter en dagvakt, må jeg rett og slett gå å legge meg. Er det helt normalt? Jeg er jo ikke mer enn 20 år, så jeg vet ikke. Dette har ikke vært et problem tidligere, det har blitt sånn det siste halvåret egentlig, spesielt nå etter jul. Om jeg har kveldsvakt kan jeg fort sove til rundt 12/13 tiden, og da starter jeg på jobb 1500. Jeg syntes det er litt slitsomt, da jeg bruker så mye av tiden min hjemme på å sove. Jeg elsker å sove, haha. Men, jeg får jo ikke gjort så mye annet enn det da, og det er jo litt kjedelig.

Over til noe annet. Nå har jeg og Jens nettopp spist vafler. Etter jobb idag dro vi rett inn til Oslo på et møte. Jeg sverger, vi sto i stillestående kø i en halvtime tror jeg. Jeg står så sjeldent i kø, da jeg har veldig kort vei hjem, og det er lite kø den veien. Så når jeg først må kjøre i rushtrafikken, er det ekstra kjedelig. Og nå sitter jeg faktisk og halvsover, så nå skal jeg gå over på noe husarbeid før jeg sovner! Vi blogges :-)


Likes

Comments

Håper alle har hatt en fin feiring idag - både store og små! Er vel kanskje mest stas for de minste? Eller? Uansett, så har jeg jo jobbet idag, og jeg er utslitt. Det har jo gått i et sett rett og slett. Det er jo så mye mer som skal gjøres. Beboerne skal pyntes, dem skal kjøres ut, det skal serveres godt, det er besøk av familie og diverse. Men, koselig var det uansett!  Så når jeg var ferdig på jobb ble jeg hentet av min kjære, så dro vi på skolen til en av mine tre småsøsken. Der var det kakespising og loddtrekning, hvor vi vant! Ble en ny smoothie/slush maskin på oss, hihi.


Alt i alt har det vært en bra dag. Jeg syntes det er veldig koselig og givende å jobbe på en dag som denne. Det å se de eldre bli så glade, og se at dem storkoser seg. Jeg jobbet ifjor også, og jeg kommer sikkert til å jobbe neste år også! Hehe. Jeg husker da jeg var liten. Gledet meg i flere dager, når 17.mai begynte å nærme seg. Da skulle jeg spise så mange is og pølser jeg bare orket. Savner de små gledene. Det å være liten, og bare glede seg til å spise is liksom? Vel, når jeg får egne barn, kommer vel gleden tilbake igjen. Nå har jeg jo andre gleder i hverdagen :-) hvordan har dere feiret idag?


vi har kost oss med spekemat, kake og is! Vi blogges :-)

Likes

Comments

i går var en koselig dag. Vi var jo på tivoliet i Lillestrøm, og jeg elsker tivoli! Var faktisk flere karuseller enn jeg forventet der også. Så vant Jens en "minions"bamse til meg, elsker dem! Hehe. Etter at vi hadde vært på tivoli, dro jeg på jobb. Når jeg kom hjem hadde min kjære bakt rullekake, så den koste vi oss med igår kveld. Idag har vi begge fri, så da blir det bare å slappe av egentlig. Vi skal rydde og ordne litt til 17.mai også, da vi får besøk av noe familie. Jeg jobber til klokka 14 imorgen, så det er ikke så ille. Jobbet akkurat samme vakt ifjor også, og jeg gikk jo ikke glipp av så mye. Det er mer som skjer for de minste på dagen.

Nå skal jeg ordne istand litt frokost før min kjære våkner. Jeg orket faktisk ikke å sove så lenge idag, selvom jeg kunne. Skal jo opp halv 6 imorgen tidlig, så da er det greit å være litt trøtt på kvelden da. Vi blogges :-)


Likes

Comments