Jeg har lenge tenkt på det. Det å bytte ut det digre Canon 6D'et med et mindre kamera med like suveren bildekvalitet. Har lenge sett på OM-D E-M5 Mark II, og etter mye om og men gikk jeg innom på Stavanger foto i helgen for å prøve ut elektronisk viewfinder. Jeg har jo kun erfaring med speil fra tidligere.... Joda, litt tregere gikk det, men ikke tregere enn at jeg kan leve med det. Tilfeldigvis var det nettopp E-M5 Mark II jeg fikk teste, kameraet jeg hadde sett på i over et år. Og tror dere ikke de solgte det til noe som omtrent tilsvarer halv pris?! Og det med ekstra grip påmontert, som gjør kameraet er en drøm å ha i hånda. Selvom kameraet ble solgt brukt, så vet jeg jo at Stavanger foto kan sakene sine, og at de ikke selger piss. Garanti får man jo også, så jeg kom rett og slett hjem med nytt kamerahus i helgen! Så nå er jeg spent på å prøve det ut en stund og se om bildekvaliteten står til forventningene. Gleder meg spesielt til å teste ut det å ta bilder på 40 megapixler! Det som er genialt er jo at jeg kan bruke alle objektivene jeg har til Olympus Pen til dette også. Hurra! I tillegg må jeg virkelig si at jeg er takknemlig for at man kan vippe skjermen innover når man er ferdig med å bruke kameraet. Jeg har jo kameraet stort sett i vesken sammen med nøkler og alt mulig som kan skrape opp en hvilken som helst skjerm, så et megastort pluss!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I går hadde jeg en super dag med dagstur til Danmark. Det er lite som slår en ekte roadtrip, boattrip og harryhandel på Bilka i Aalborg med jentene! Fra tidlig om morgenen til langt på natt med kjas og vas. Vinskapet er fylt opp og jeg har fått kjøpt inn en god del av sånne kjipe ting som barberblader, tannkremer, tanntråder, dusjsåper osv. Vil si jeg handlet nokså fornuftig! I tillegg fikk jeg røsket med meg tre interiørmagasiner og en bok med masse deilige suppeoppskrifter! Jeg velger danske interiørmagasiner over norske når som helst. Er det noe danskene kan, så er det design og interiør.

Følelsen av alder har virkelig slått meg på denne turen. Når jeg går rundt i alkoholavdelingen på taxfree'n føler jeg enda at jeg er mindreårig og skal til å gjøre noe ulovlig. Og det som står til kontrast er at da vi satt og slo ihjel litt tid på båten, gikk det i at Christiane og jeg hadde et slag med backgammon mens Linni satt og strikket sokker. Følelsen av å være seksten år og smugle brennevin til å være et av de parene på noen og sytti under palmene i syden på en og samme dag.

Ellers er det helt utrolig hva kun to og en halv time søvn og en lang dag med nesten elleve timer i utlandet gjør med en. Som dama på taxfree'n så fint sa på hjemveien; "man føler jo man ser litt slitt ut etter en sånn her lang dag..." Spot on! Og med det vil jeg bare gi en stor anbefaling av Kiehl's "Cactus flower & tibetan ginseng hydrating mist" som jeg kjøpte på flyplassen for en stund siden. Denne har vært fast følge i vesken siden. Man føler segmye freshere etter noen spray med denne! Love it.

Likes

Comments

Hei på dere. Tror dere ikke jeg glemte laderen min i Oslo for et par uker siden? Joda, gjorde jo så klart det. Dro innom elkjøp for å kjøpe meg ny lader, og ble solgt den gamle typen, selvom jeg sa jeg skulle ha den nye. I og med at laderen min faktisk var sendt avgårde med posten datoen jeg var innom på elkjøp igjen, valgte jeg heller å heve kjøpet. MEN, nå er det over en uke siden laderen ble sendt, og jeg har fortsatt ikke sett noe til den... På tide å kjøpe ny til uken likevel? Jeg befinner meg i Stavanger nå i helgen og har i det minste fått låne min fetterens lader nå i helgen... Før jeg kjørte til Stavanger i går, fikk jeg knipset noen bilder av huset. Hjelpes meg, det er helt tett! Bortsett fra et område på beggen på garasjeloftet, der skal alle vinduene skal fraktes inn...

Fasaden foran!

Mot vest.

Ut fra stue- og kjøkkendelen og mot utsikten. Halvtaket kommer til å bli gull verd. Tenk så deilig å kunne grille på regnværsdager også om sommeren!

Kjøkkendelen, kosekroken og skyvedør mot fremtidig terasse.

Skyvedøren til venstre, og stuen videre innover. Elsker hvor romslig det kommer til å bli på grunn av takhøyden!

Her kan man se ned fra hovedetasjen og ned i første etasje på de som kommer inn hovedinngangen. Tenk, der kan man etterhvert stå og se sju meter rett opp før man ser taket. Wow! Helt til venstre kommer badet, så der blir det jo så klart vegg. Og i tillegg måtte jeg jo nesten legge ut et lite bilde av snekker'n sjøl!

Likes

Comments

Hei fra Oslo! I dag hadde jeg egentlig tenkt å fortelle dere om hvor utrolig fin form jeg har vært i de siste to-tre ukene. Jeg rakk til og med å kun være glad og lykkelig over å komme tilbake til insomniaen. Hehe, my old self. Har, som kanskje en del av dere har fått med dere, en god stund følt meg ekstremt sliten og vært plaget med både syn, muskler, "hjertetåke" og diverse. Jeg hadde håpet at det hele bare var senfølger av parasittinfeksjonen jeg ble kvitt i slutten av 2014 og jeg nå var over alle plagene som kommer og går som de vil, men BAM, så var de tilbake.

Er på kurs i Oslo for dagen, og har stått opp tidlig for å kjøre inn til flyplassen, orientert meg i Oslo's kollektivtransport i tillegg til å gå rundt og være redd for at folk skal løpe på meg. Det er jo faen meg folk over alt i denne byen! Så stress er vel en avgjørende faktor... Før elsket jeg Oslo og alt som skjedde i byen, men nå kjenner jeg bare at jeg blir skikkelig sliten av det. Føler det skjer så mye rundt meg, at jeg ikke klarer å fokusere på noen av tingene som foregår. Vet ikke om det gir noen mening? Vel, for øyeblikket sitter jeg på Joe and the Juice og slapper av mens jeg venter på at min venninne, Solveig, skal bli ferdig på jobb og ta en kaffe med meg. Etter det vender jeg nesa mot Gardermoen igjen for å fly tilbake til Kristiansand. Herregud, så godt det skal bli å komme hjem igjen! Alt jeg har lyst til i skrivende stund er å legge meg ned på gulvet med ørepropper og lukke øyene...

Opp og nedturer kommer hånd i hånd, det har de gjort lenge nå. Må vel bare finne meg i at jeg ikke er som jeg en gang var...

Ellers må jeg si at det var et givende og lærerikt kurs, og i tillegg veldig hyggelig å se igjen to av mine gamle medstudenter. Det skjer jammen ikke ofte!

Likes

Comments

Taste the flavour and suck up the inspiration!

Erhekta på te for tiden. Te-periodene kommer i bølgedaler og nå er jeg definitivt skikkelig inni en. Her om dagen fikk jeg smake to nye typer fra Lipton. "Surprising russian grey" og "amazingly earl grey." Kjempegode begge to! Hadde vel strengt tatt ikke så høye forventninger til dem, da jeg ikke er så glad i svart te. Eller, jeg trodde iallefall at jeg ikke var det. Må vel bare innrømme at jeg har tatt feil av sort te, og må å gjøre plass til noe annet enn grønn te, krydder te og chai...

Vil forresten også anbefale termoflaskene fra S'well. De kommer i en rekke freshe farger og mønster, og holder varm drikke varm i timesvis. Perfekt når man er ute og reiser, vil ha noe godt og varmt med i vesken eller bare vil ha større mengder varm te tilgjengelig i sofakroken. Kunne ikke dy meg, så kjøpte den i gull også!

Teen er sponset via Buzzador.
Vil du også buzze i sosiale medier?
Legg igjen e-posten i kommentarfeltet!

Likes

Comments

@kamillahaaland