Hei dere! Har dere hatt en deilig helg? Lørdagskvelden min var stille og rolig hos Ingvild, min gamle roomie. Det ble risgrøt, godis og en god film. Vi hadde alle tre sett filmen Hitch før, men den var jammen like underholdende denne gangen også. Hva skjedde med alle de gode filmene, egentlig? Føler aldri det blir laget noen skikkelige klassikere lengre... Hmm! Nå har vi akkurat hatt et kjapt besøk, også skal vi i 3-årsdag til nevøen vår litt senere. Det blir kos!

But first coffee...

Nå skal jeg nyte morgenen litt til før jeg hiver meg i dusjen og begynner dagen skikkelig. Kaffe, kinestudien, fyr i ovnen og inntullet i et teppe. Høsten er egentlig nokså deilig... Er dere ikke enige?


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Inneholder adlinks

Money comes and money goes...

For mer info, klikk på produktene. Puh, hvem skulle tro at man kunne rekke å svi av så mye penger som jeg har gjort i dag når man allerede er på jobb fra 10-20...? Internett ass... Heldigvis var det veldig mange gode kupp, så jeg er fornøyd!
Fikk dere gjort noen kupp eller?

Likes

Comments


Jeg synes kosthold, ernæring og hvordan det påvirker kroppen er veldig spennende. Kan se dokumentar etter dokumentar på dette temaet. Hadde jeg hatt fem år uten planer her i livet og økonomi nok til å bli student igjen og øke studielånet mitt med enda noen hundretusener, skulle jeg gjerne blitt klinisk ernæringsfysiolog. Men nå valgte jeg jo heller å bli optiker og trives veldig godt som det!

Det er en mann her i verden som har utmerket seg spesielt innen kosthold og ernæring, og det er professor Colin Campbell som har doktorgrad i ernæring, biokjemi og mikrobiologi fra 1961. Ja, du hørte riktig! 1961. En gammel, klok mann med andre ord. Boken "Kinastudien" som han har skrevet, beskriver tidenes mest omfattende ernæringstudie som foregikk over tyve år.

I boken får vi se at den vestlige kosten som er rik på animalsk mat og fattig på plantekost skaper en epidemi av problemer som hjertesykdom, fedme, diabetes og en rekke kroniske sykdommer. Vi får svar på hvorfor en gutt oppvokst på melkegård og som var overbevist om at animalske produkter var bra for helsen etter studien kun levde på plantebasert kost.


Let food be your medicine and medicine be your food


Litt surt å ha betalt 429 kroner for den for et par dager siden, når den blant annet er på 30% hos Ark i dag, og jeg tørr ikke å tenke på hvor mye rabatt den har i morgen på Black Friday... Har noen av dere lest den allerede?


Likes

Comments

God kveld! Det har vært stille på bloggen i det siste, litt fordi jeg er opptatt med jobb, litt fordi jeg ikke orker å ta sletterunden på macen for å få plass til nye bilder, men mest av alt fordi jeg er sliten. All energien min går til jobb, og når jeg har fri bruker jeg stort sett tiden til å sove og slappe av. Jeg har jo lenge følt meg utslitt og at kroppen ikke har spilt på lag.

I morgen skal inn på sykehuset for utredning av en nevromuskulær sykdom som de mistenker at jeg har. Det hele begynte etter at jeg var hos øyelegen i august. Har vært litt plaget med dobbeltsyn når jeg er sliten, og har ikke tenkt så mye på det, i og med at jeg som optiker har tenkt at det har vært et samsynsproblem. Da jeg etterhvert oppdaget at høyre øyelokk i blant føltes tungt og sank ned, skjønte jeg at det ikke bare kunne være samsynet. Etter timen hos øyelegen ble jeg henvist for å ta MR av hodet og øyehulen,. Etter et par uker fikk jeg svaret tilbake på brev. "Det er ikke påvist svulst eller alvorlig sykdom. Det er imidlertidig uspesifikke forandringer av usikker betydning og anbefalt vurdering hos nevrolog." Så her sitter jeg da, spent på om disse forandringene på MR har noe å si, kanskje er det bare arr etter hjernerystelsene jeg har fått oppigjennom årene? Kanskje er det noe helt annet? Så vidt jeg vet kan man ikke se Myasthenia Gravis, sykdommen de mistenker at jeg har, på MR av hjernen. Så jeg er mildt sagt spent på hvordan det går i morgen og hva de finner ut av. Har lest litt om sykdommen og kjenner meg igjen i skremmende mye av det, men igjen, det er kun mellom 4-700 mennesker som har det i Norge. Det er jo kjempesjeldent! Hva er oddsen, liksom? Selvom jeg innerst inne ikke tror jeg har det, er det ekkelt å tenke på at kanskje er grunnen til at beina mine fort blir som kokt spaghetti og kan svikte totalt på trening ikke bare er fordi jeg er dårlig trent, men fordi jeg har en muskelsykdom... Det skremmer meg litt, jeg skal innrømme det.Håper å snart kunne få oppleve nye fjellturer og ha mer energi!


Det sies at fatique er en de av Myasthenia Gravis, så hvis det gjelder generell fatique og ikke bare fatique i musklene, så får jeg jo i det miste hjelp når det kommer til energien om det faktisk er dette jeg feiler... Wish me luck!

Likes

Comments

Produktene er sponset av Floke Stavanger

What's in the bag?
...Some amazing products from Evo!

Da jeg var hos Eirin på frisørsalong Floke i Stavanger for en tid tilbake, fikk jeg med meg noen allergivennlige herligheter av noen hårprodukter som jeg kunne teste ut. Nå har jeg testet dem en stund og må nesten fortelle litt om dem til dere! Har dere hørt om hårproduktene fra Evo? Alle produktene er fri for miljøskadelige ingredienser, noe alle produktene hos Flokesalongene er. Tenk så bra, en hel frisørkjede som velger å respektere miljøet! Det gjør meg bare glad. Da Eirin masserte inn shampooen i håret mitt, kunne jeg ikke dy meg. Jeg måtte spørre hvilken type shampoo det var, for den luktet så himmelsk godt. I tillegg synes jeg både shampooen og balsamen står til forventningene ellers. Skal innrømme at jeg er nok litt kresen når det kommer til hvilke produkter jeg smører inn de lange lokkene med. Håret holder seg fint lenge uten å bli fortere fett enn ellers, håret er lett å gre igjennom, produktene gir en fin glans og sist men ikke minst så lukter håret fantastisk fresht etterpå! Tommel opp. Jeg kommer til å fortsette å bruke Evo fremover. Hvorfor kjøpe Joico sine produkter når de inneholder miljøskadelige stoffer og ikke gjør noe bedre for håret mitt enn disse produktene? Jeg er solgt, rett og slett. Og dere, hvor søte er ikke tekstene på flaskene da?

Likes

Comments

Nå som minusgradene har bredt seg over sørlandet, har det blitt midlertidig stopp på tomta. Vi blir rett og slett ikke ferdig med å støpe alt, og må vente til varmegradene er på plass igjen. Typisk. Så da blir det enda litt mer unødvendig venting, men sånn er det jo bare... Litt housepiration er aldri feil, så jeg deler litt inspo i stedefor å oppdatere noe særlig om huset! Det er så utrolig mye inspirerende på pinterest, dagdrømmer meg helt bort når jeg scroller nedover... Jeg er vel ikke den eneste?

Likes

Comments

@kamillahaaland