Disse to jentene har gjort dagen min superfin. Når jeg er sammen med disse to blir jeg 14 år igjen. Herregud, så gøy det er. Dagen har gått til shopping på Kappahl, restaurantbesøk og masse kjasing. Viser dere plaggene jeg kjøpte etterhvert. Er det et bloggsamarbeid jeg virkelig setter stor pris på, så er det det med kappahl. ♥ Følg med, det blir konkurranser etterhvert!

​Hvordan har dagen deres vært? 


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Jeg hadde egentlig planer om å være skap-veganer, i og med at folk har såpass mye fordommer, men sånn ble det ikke. Budskapet må frem, for det er faktisk noe alle burde bli. Kjøtt og meieriproduksjon er den absolutte miljøverstingen her i verden, selvom det gjerne blir hysjet ned. Er dere klar over at vannet som trengs for å produsere én burger tilsvarer 36 turer i dusjen?! Det er faktisk helt ekstremt. Og at all transport tilsammen, som jeg har fått inntrykk at er den verste klimatrusselen, kun står for 13% av utslippet? Så er det helsa, da. Kjøtt er blant annet ofte fylt med antibiotika, det er kreftfremkallende, noe som ikke akkurat er noen hemmelighet, det står blant annet svart på hvitt i patologiboka mi fra studiet, for ikke å snakke om alle veier på det o'store internettet. Og meieriproduktene? De er sannelig ikke bra de heller. Kaseinet i melk viser seg å kunne slå av og på kreftutvikling ettersom mengden justeres. Vi får i oss altfor mye melk. Melken er jo skapt for at små kalver skal bli til et halvt tonn svære kuer... Det er skremmende å se hvordan forbruket av kjøtt og meieriprodukter har økt de siste årene sammen med livsstilsykdommene. Anbefaler dere alle å se dokumentarene "Cowspiracy" som tar for seg hvor skadelig det faktisk er for miljøet, og "Forks over knifes" som tar for seg helsebiten. Etter å ha sett disse dokumentarene og lest meg opp på temaet, har jeg faktisk null interesse av å ha kjøtt og meieriprodukter i kostholdet mitt. Så uten at jeg egentlig helt hadde planer om det, ble jeg 100% veganer på dagen, da jeg så første dokumentar for litt over en uke siden. Eller, jeg tenker jeg kommer til å fortsette å bruke honning, så ikke helt 100% er jeg vel strengt tatt ikke... Tenker også at det er greit en sjelden gang i blant å få i seg noe, dersom det er spesielle anledninger. Får man servert noe og de animalske ingrediensene likevel blir kastet om man ikke spiser dem, tenker jeg det er helt greit å spise det. Det er jo tross alt det daglige som har mest å si...

Å spise vegansk, altså plantebasert mat, er mye enklere enn det høres ut til. Det finnes veldig mange gode erstatningsprodukter både for kjøtt og meieriprodukter. Jeg har kjøpt meg vegan-kjøttdeig, vegan-hamburger, vegan-melk, vegan-ost, vegan-yoghurt, vegan-rømme osv. De har alt! Jeg har nok absolutt en fordel da erstatningsprodukter for melk har vært naturlig alternativ for meg i flere år, ikke bare fordi jeg har en mor og andre familiemedlemmer som ikke tåler melk, men også fordi jeg var syk i over to år. Over to år av livet mitt tålte jeg så og si ingenting. Mindre og mindre. Før det til slutt ble oppdaget at jeg hadde en infeksjonssykdom og ikke irritabel tarm, som fastlegen mente... Så jeg har brukt mye erstatningsprodukter for melk og jeg har også laget mandelmelk hjemme ved flere anledninger. Kjempeenkelt!

Ved å gå over til et plantebassert kosthold vil man redusere risikoen for blant annet hjerteinfarkt, hjerneslag, kreft, diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, åreforkalkning i ulike organer, overvekt og fedme. Dette er meget godt dokumentert, og for meg blir det litt for galt å skulle utsette seg for det, når man ikke behøver det. Det er jo tross alt den største årsaken til dødsfall i Norge - nettopp livsstilssykdommer.

Hva med proteinene? Proteiner finnes naturlig i de aller fleste matvarer, selvom innholdet er varierende. Det at veganere ikke får i seg nok proteiner er en myte. Proteiner er bygd opp av aminosyrer, og de aminosyrene menneskekroppen ikke er i stand til å produsere selv i tilstrekkelige mengder må tilføres gjennom maten og kalles essensielle aminosyrer. Protein finnes i varierende mengder i alle ikke-raffinerte matvarer. Kjøtt, fisk, egg og melkeprodukter har ofte høyt innhold, men betraktelige mengder finnes også i plantematvarer som korn, nøtter, frø og belgfrukter. Det er ikke mengden, men først og fremst innholdet av de essensielle aminosyrene som bestemmer proteinets kvalitet. Noe man faktisk ikke får tilstrekkelig med, er vitamin B12. Den eneste pålitelige veganske kilden til B12 er produkter som er tilsatt B12, som for eksempel plantemelk og visse typer soyaprodukter. Det kan være lurt å ta tilskudd av dette vitaminet dersom man ikke drikker mye plantemelk beriket med B12.

Hva skal man egentlig spise? Dette er et spørsmål jeg også hadde før jeg faktisk ble veganer. Det er nok av god mat uten kjøtt, meieriprodukter og egg. Og savner man noe av dette, så finnes det gode erstatningsprodukter. Selv spiser jeg f.eks havregrøt med banan, smoohie med forskjellige bær, mandelmelk og chlorella, wrap med masse deilige grønnsaker i, pizza med ruccola, pesto, cherrytomater, pinjekjerner, vegan-ost og alt mulig annet digg, skive eller knekkebrød med avokado, banan, vegan-paprikaost, eller bare et lass med grønnsaker, taco med vegan-kjøttdeig, vegan-burger, diverse supper, ris med grønnsaker og chilisaus, det er også mye indisk som bruker kokosmelk og da er det jo bare å kutte ut kjøttet. Nå har jeg ikke spist vegansk så lenge, men slik jeg ser det, er egentlig bare kreativiteten som setter grenser. Heldigvis er jeg ikke kresen, og finner glede i det meste av mat. Håper bildene jeg har lagt ved i innlegget er til inspirasjon! De er alle fra weheart it for de som lurte. Jeg må også få lagt til at synes maten smaker mye mer nå enn før!

Please, lov meg at dere ser "cowspiracy" og "forks over knifes" da! De er å finne på netflix.


Likes

Comments

Cardigan fra selected femme, turtleneck fra only, jeans fra bikbok, sko fra roots.


Likes

Comments

Sponset av makestyle

Det er lite som er så fint som stort, bustete hår fylt med liv. I dag har jeg tatt meg tid til å krølle håret med den nye krøllstaven jeg fikk fra mast. Denne er en god del tykkere enn de andre, som gir større og mer bølgete resultat - akkurat slik jeg liker det!

Nå gjenstår litt mer øving. Merker at jeg må finne meg en litt bedre teknikk når jeg skal krølle. Det blir liksom litt feil når jeg skal til å krølle, så må jeg bytte hender til å holde jernet og håret med osv... Burde vel også testet litt forskjellige produkter som skal gjøre at krøllene holder seg lengre og for ikke å snakke om varmebeskyttende produkter... Jeg eier ikke et eneste varmebeskyttende produkt!

Mast Vol. 2 finner du her

Kom gjerne med tips til produkter!


Likes

Comments

Avkryssede datoer = SPANIA.

Jeg vet ikke med dere, men jeg begynner å bli skikkelig lei av vinteren og den bitende kulden nå. Helst skulle jeg dratt sørover med en gang, men det må vente. Jeg har altfor mye å gjøre nå som jeg videreutdanner meg i tillegg til 100% jobb. I mars er det endelig over - og det skal det feires med halvannen uke total avslapping i solfylte Spania sammen med Linni. Linni, som jeg skal besøke der nede, er faktisk i Norge på vinterferie nå. Så da får jeg utnyttet vinteren til det positive. For nå er det endelig noen som vil være med meg på fjellet! Tre helger på rad skal vi på fjellet og i bakken, og jeg gleder meg skikkelig. Kjøpte meg nytt snowboard i desember, som jeg nærmest rister etter å få prøvd! Woho.

Likes

Comments

Sponset av makestyle

Var innom posten og hentet denne krøllstaven i går. Gjett om jeg gleder meg til å prøve den ut! Synes helt klart at store krøller er det vakreste, så det skal bli en fryd å få en stav som er mye tykkere. The bigger the better, eller hva? Legger ut bilde så fort jeg har testet den. God fredag så lenge!

Likes

Comments

Hvem er jeg? Jeg heter Kamilla og er 23 år gammel. Kommer opprinnelig fra Mandal, men bor nå på Vigeland i Lindesnes sammen med mannen jeg har hatt et godt øye til å snart syv år. Er i tillegg halvt rogalending og har største delen av slekta mi i Stavanger området, så er i blant å finne på vestlandet.

Hva gjør jeg? Etter å ha studert optometri i Kongsberg i tre år, kunne jeg endelig kalle meg optiker! En utdannelse jeg er veldig stolt av. Selv har jeg aldri vært særlig skoleflink, og jobbet ekstremt mye for å komme meg igjennom studiet. Matematikk og fysikk og den typer fag er noe jeg er helt ubrukelig i, desverre er det mye av det innen optikk. But hey! I made it. Og vet dere hva? Jeg driver med videreutdanning også. I mars har jeg fullført "europeisk diplom" som er første semester av mastergraden, som gjør at jeg har enda mer kompetanse og blant annet kan tilpasse spesiallinser osv... Det er utrolig givende å kunne hjelpe andre mennesker til en enklere hverdag synsmessig. For ikke å snakke om å ta vare på øyehelsen deres. Synet er jo den viktigste sansen vi har, spør du meg!

Hva gjorde jeg før jeg ble ferdigutdannet? Jeg har gjort mye forskjellig! Når det kommer til skole gikk jeg på medier og kommunikasjon. Ellers har jeg alltid vært glad i å ha mye å gjøre, og har hatt mange forskjellige jobber opp gjennom! Lønnen har heller aldri gjort noen skade. Har blant annet jobbet som servitør, som kassedame, pizzabud, jeg har jobbet på dagsenter for demente, i hjemmesykepleien og som badevakt. Ja, så jobbet jeg fem timer som telefonselger, der gikk grensen.

Hvilke interesser har jeg? Jeg elsker å fotografere! Også har jeg jo bloggen da, det har jo vært en stor hobby i noen år nå. Jeg har vært innom blogg.no, wordpress, femelle.no, eget domene og nå nouw. Ellers liker jeg å stå på snowboard, gå turer, fiske også håper jeg å få gå i gang med analog fotografering og fremkalling i mørkerom snart. Nå begynner vi snart å bygge hus også, så da kan jeg utfolde meg inne interiøret også! Ja, så har jeg et strikkeprosjekt som jeg aldri blir ferdig med, da...

Jeg elsker å reise! Jeg har reist en del, men føler ikke jeg er i en fjern nærhet av å ha sett det jeg ønsker. Verden har så utrolig mange fine plasser å by på. Hvordan skal man rekke å se alt man ønsker? Og ikke minst få økonomi til det... Er veldig takknemlig for å allerede nå ha vært på safari i Afrika, spasert mellom skyskraperne i New York, lekt meg i bølgene på Hawaii og besøkt en rekke sydensteder og byer. Har forresten allerede booket første reise for 2016 - i april drar jeg halvannen uke til Spania!

Noen funfacts:
*Jeg er venstrehendt.
*Jeg kan ikke fordra ballonger, helium- og vannballonger går bra, men ikke de med luft i!
*Jeg låser absolutt alltid døren til badet hvis jeg skal dusje eller på do. Selvom jeg er helt alene også.
*Jeg har hatt plastisk kirurgi. Yep. Riktig nok av medisinske grunner, men nosejoben ble utført i 2012.
*Jeg er veldig spontan og uttålmodig - kanskje derfor jeg kom til verden en måned før tiden?
*Jeg hadde en gang da jeg var liten en dverghane, som het Cornelius, som ble tatt av hønsehauken.
*Jeg lært å svømme rett etter jeg fylte fire år.
*Jeg er 171 cm høy.​
*Jeg var i 2008 i en bilulykke, og jeg tenker i blant tilbake på hvor heldig jeg er som overlevde.
​*Jeg er Harald Hårfagres 33. óg 34. tippoldebarn.
*Jeg var fra 2012 til slutten av 2014 plaget med sykdom i magen og tålte kun egg, rent kjøtt og vann.

Så, hvem er dere?

Likes

Comments

Det er virkelig vinter her på sørlandet. Tretten kuldegrader og masse snø. I dag kom solen frem, og det føles som en evighet siden jeg så den sist. Satte meg i bilen og kjørte ut til havet for å kjenne litt på solstrålene og knipse et par bilder. Da jeg skulle kjøre hjem igjen gikk ikke alt som planlagt. Kjørte bortover den snøfylte veien og kjente plutselig at noe tok tak i bilen. Yep, ninjagrøfta hadde tatt tak i bilen min. Snakk om skjult grøft! Der sto jeg, helt på skjeiva. Ikke fikk jeg til å kjøre opp fra grøfta, og ikke klarte jeg å rygge noe særlig heller. Jeg bare spant. Ikke hadde jeg spade i bilen heller, det nærmeste jeg kom var en isskrape. Jeg gikk ut og forsøkte så godt jeg kunne å fjerne snøen foran og bak bilen. Men til ingen nytte, jeg spant like mye uansett. Et øyeblikk satte jeg meg godt til rette i setet og tenkte "hva faen skal jeg gjøre nå?". Jeg forsøkte litt til, uten hell. Etterhvert kom det en bil forbi. Dette er en vei som er lite trafikkert, så jeg var veldig glad for å se en bil. De kikket litt på bilen min, og lurte på om jeg hadde tau. Jeg hadde selvfølgelig ikke det. De forsøkte å dytte meg opp fra grøfta, mens jeg spant og spant. Heldigvis kom det en nabo til unnsetning, og han hadde tau! Vi festet bilene sammen med tauet. Jeg satte bilen i nøytral og de kjørte. Vips så var jeg oppe av grøfta! Puh. Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er for å ha hengerfeste og for at møtte på så snille mennesker!

Gjett hvem som skal skaffe seg tau og spade til bilen, da?

Likes

Comments

For en herlig gårsdag! Og nei, jeg var ikke på vixen blog awards i år. Droppet det til fordel for en rolig helg, noe jeg trenger. Etter hjernerystelse, forkjølelse og et lass med skoleoppgaver kjenner jeg på kroppen at jeg ikke kan få med meg alt. Jeg sluttet på jobb klokken 13 i går og dro rett på fotoshoot med en dyktig kar. Etter dette møtte jeg de to herligste jentene jeg vet om! Linni, som bor i Spania, som er på vinterferie i Norge og Lene. Vi tre kan snakke om absolutt alt, dere skulle bare visst. Hehe!

Fant forresten denne lekre kåpen for et par dager siden. Jeg har lett etter en brun kåpe i evigheter, men har aldri funnet en kåpe i riktig brunfarge - før nå. Toppen av glede er jo når man endelig finner noe man har ønsket seg lenge, og det i tillegg er på halv pris. Woho!

Hva gjør dere denne lørdagen? Her blir det full avslapping!

Likes

Comments

@kamillahaaland