VILKEN FÖRÄNDRING! Detta är helt galet, att jag tillsammans med Isa har tagit oss från den högra bilden till den vänstra. Detta gör mig hundra procent säker att det kan bara bli bättre och att det är värt allt slit och motgångar när det går upp för en hur bra det kan gå 😍

Kram Sofie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här om dagen slog en sak mig, man får inte tävla dressyr med spö i handen...och kom rätt snart fram till att jag måste göra mig av med snuttefilten.

Provade som jag skrev tidigare att rida igenom LB:1 programmet och då utan ridspöet...fick kämpa som en oxe för att hålla igång henne. Gjorde liknande idag, skippade det efter jag skrittat henne och gjort övningar där det krävde spö för att förtydliga. Långsamt gick det, det känns nästan som att man tappar förmågan att rida som en normal människa när hästen inte går fram. Samtidigt slog det mig även att hon måste vara mitt uppe i den värsta pälsfällningen just nu. Antagligen har hon inga tankar på att gå snabbt just nu. Jessica föreslog att jag skulle prova lite High Energy Müsli, men jag tvekar.
Det är kanske bättre att hon får vara lite långsam nu en tid och bara accepterar att hon är seg nu. Fördelen är att när det går lite långsammare att det är lättare för oss att träna galopp-halt övergångar, vilket hon gör över förväntan!

Kram Sofie

Likes

Comments

Igår red jag för första gången LB:1 programmet, och jag insåg hur ur tävlingsform vi är. Det får bli konditionsträning och uthållighetaträning framöver.

Idag red jag ut och tog vara på det underbara vårvädret, Isa var inte riktigt med mig och var väldigt av och på, först gick jättebra fram och sen tvärnitade hon och så höll hon på hela rundan. Det är ett tag sedan vi red den rundan så det var väl lite osäkerhet som tog över. Imorgon är planen att träna uthållighet på banan, tanken är att jag ska lägga upp så jag rida flera moment i följd istället för att till exempel bara rida skänkelvikningar eller bara rida galopp volter.

Kram Sofie

Isa och Neo

Isa har en liten mini crush på han ❤

Likes

Comments

Jag är verkligen inte bra på att hålla mig på planeringen haha idag longerade jag Felix och i morgon innan jobbet ska jag jogga honom så planeringen sprack direkt. Men dagens longering gick bra väldigt pigg ponny idag ett ex antal bockningar och spark ut haha men lika bra för skulle han ha några spänningar är de garanterat borta nu sen är det skönt att se hur glad och lycklig han är❤

Kram Jessica

Likes

Comments

Måndag: Skritta i skogen
Tisdag: Jogga
Onsdag: Vila jag jobbar dygn
Torsdag: Jogga
Fredag: Träning för Therese
Lördag: Skogen
Söndag: Vila/ bommar, får se vad jag känner för.

Bilderna från dagens ritt var inte speciellt vackra och jag har insett att verken jag eller Felix är speciellt fotogeniska så därför blev det ingen bild på oss från rundan för de ser verkligen hemska ut haha.

Kram Jessica

Likes

Comments

I dag stod det putsning på schemat för min del, kan tycka att det faktiskt kan vara lite kul att putsa med haha, nej men jag brukar putsa mitt träna varje gång jag använt det men idag var det dax att flytta en ordentlig putsning och knäppa loss alla delarna.

Använder mig av nya puts schampo och balsam som jag köpte på hööks härom dagen gillar det starkt än så länge och hoppas att jag kommer göra det längre fram med.

Kram Jessica

Likes

Comments

Idag har vädret varit helt fantastiskt, nästan 20 grader varmt!
Jag och Isa friade de med att ta en lång tur med långa galoppslingor i Wanås skogen, det var länge sedan vi var ute så länge som 1 timme och 10 minuter. Isa var lite osäker, vilket resulterade i många sidohopp och giringar!

Jag kan ärligt säga att jag hade väldigt ont i rumpan när jag hoppade av Isa, och nu är benen rätt svaga och trappor är inte något jag går i mer idag.

Kram Sofie

Likes

Comments

Oj jag glömde av att blogga i går haft så mycket de senaste dagarna och jobbar även dygn idag, konditionsträningen gick väldigt bra han blev både svettig och trött, kändes även väldigt fin och mjuk i handen i alla gångarter, sjukt taggad till i morgon när vi ska träna första gången på väldigt länge!
Vi ska även ha fodervärds skola i morgon så det kommer bli en lång dag istallet imorgon men var skulle man annars vara;)

fick sitt förmiddags hö inne igår väntade på hovis och slapp regn lyx.

Kram Jessica

Likes

Comments

Jag behöver hjälp är i stort behov av nya ridbyxor skulle verkligen behöva tips på var jag kan hitta bra, sköna och snygga byxor.
Så snälla kom med förslag på märken och affärer!

Kram Jessica

Likes

Comments

Måndag: Dressyrtränar hos och för Linda, Sofie jobbar dagen

Tisdag: Vila ev. skrittrunda i skogen, Sofie jobbar dagen

Onsdag: Skogen, Sofie jobbar förmiddagen

Torsdag: Vila, Sofie iväg på kurs för jobb på Skånes djurpark

Fredag: Trim i ridhuset, Sofie ledig

Lördag: Fodervärdskola för fodervärdarna, hoppa bana

Söndag: Isa vilar, Pay and Jump på Pisken, Sofie är iväg

Kram Sofie

Likes

Comments