Den här hösten har jag bestämt mig för att baka mycket. Baka bröd. Goda frasiga rågbröd till lata söndagsmorgnar och italienska härligheter till fredagsmiddagen. Nybakat bröd med smält havssalt är ju en oslagbar kombination. Har inte bakat mycket bröd i mina dar, kanske ett bröd om året. Men nu tänkte jag att jag ska bli en sån där som bjuder på nybakat bröd varje söndag morgon. Eller i alla fall ett par gånger i månaden. 🍞 Har man bara allt hemma så är det ju enkelt och går snabbt.

Det jag gjorde idag var Grovt rågbröd. Det var faktiskt väldigt enkelt och den skötte sig själv medan jag fick en hel del jobb på datorn avklarat.

Vad behövs?
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk bikarbonat
- Flingsalt
- 1 tsk brödkryddor
- 5 dl filmjölk
- 3/4 dl ljus sirap

Så här gör du
Blanda samman alla torra ingredienser. Och addera sedan filmjölken och sirapen. Det går även bra med kefir eller yoghurt. Smöra och ströbröa en form och häll över all deg. Toppa med ytterligare lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min i 175 grader. Voilá!

För bästa smakupplevelse så bör du koka kaffe och äta brödet med MYCKET havssalt smör och en bit ost på. Sing hallelujah!


Jag bad ju er om era bästa baka-bröd-tips och recept på Instagram medan brödet gräddades i ugnen och fick en hel del tips. Här kommer några av era favoriter - Ett perfekt underlag för mitt nya höstprojekt:

- Det fantastiska brödet
- Nattjästa frukostbröd med aprikoser och nötter
- Nybakat filmjölksbröd
- Det saftigaste glutenfria brödet
- Lättbakad frasig limpa
- Grahamsbullar
- Rödbetsbaguetter

Gillar

Kommentarer

AM
AM,
Mums! Så gott med nybakt bröd! Även gott att göra eget smör, bara vispa grädde tills det blir smör haha. I med salt - klart! Det tar sin lilla tid att vispa bara =)
rebeccasundin
,
Såå härligt med nybakt bröd!!nouw.com/rebeccasundin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229