Sista helgen i augusti blev verkligen fin. En sån där andas-ut-det-sista-av-sommaren-helg. Två kräftskivor, fyra dopp i havet och krispigt gott rosé. Vi slungas tillbaka till lördagen. Solen håller på att gå ner. Vi har precis anlänt till Emmie och Julia i Hällevik.


Där skulle vi vara hela kvällen och natten. Vi alla hade haft fullspäckade dagar med både match och jobb, så när vi väl anlände och packade upp våra väskor var det som att vi alla gick in i semester-mood. Fyllde kylskåpet. Bäddade våra sängar. Någon tog ett dopp och någon förberedde snapsen inför kvällen. Jag hade på mig en kjol från Only. Skyndade mig ut i sista solen med en kall Corona.


Julia, jag, Jakob och Gabriel. Sommarbarn hela högen.


Kisande Julia med solen i ögonen.


Huset ligger ju precis ovanför stranden och där nere låg solen mitt på. Så vi tog med varsin öl och satte oss här. Bara var. Tills solen hade försvunnit bakom Dagmars räkrökeri. Denna stund. Som att vi insöp sista sommarkvällen.


Emmie.


Julia.


Att man inte gör detta oftare! Bara packar en enkel liten picknickkorg och beskådar svensk solnedgång. Utomlands är ju nästan obligatorisk, men här hemma glöms den bort lite. Det är ju samma sol. Det får bli fler solnedgångar på strand nästa sommar.


En fin syster som jag älskar så mycket.


Härliga Hällevik. Här kan jag tänka mig bo när jag blir stor.


Emmie igen. Fler sådana här fotografier hittar ni ju på min fotografinsta, @ kajsasvencreate. Där får ni gärna följa mig om ni vill.


Jakob i väntan på att västerbottenpajen ska gräddas klart.


Kräftskivor, vackra färger, mustiga smaker och dignande sensommarbord.


Hon hade solblekt hår och snäckor i öronen.


Emmie skålar med kameran.


Har verkligen fått en förkärlek för kräftisar. Hade nog kunnat äta fyra kilo själv. Det har jag fått från systra mi. Och Gabriel. De är riktiga skaldjursbarn. Tror de var kräftor i deras tidigare liv. Julia är ju en kräfta kom jag nyss på. Alltså stjärntecknet.


Solen hade gått ner och mörkret började ta över. Den rosa tonen på himmeln viskade om en fin morgondag.


Vi åt och vi drack till kräfthatten den sprack.


Nyp mig i armen vad härligt detta är. Sommarkvällar. Vänner runt ett bord. Middagar tillsammans. Hunden Bella. Hällevik. Augusti. Bröd. Aioli. Räkor. Solnedgångar. Gemensamma skratt. Gamla historier.


Plötsligt var klockan snart elva och vi satt fortfarande kvar.


Stearinljusen och filtarna åkte fram. Men vi blev kvar. Tills natten blev för mörk och det var dags att trilla vidare. Till Hälleviks enda partyterass. Ett helt underbart dygn som avrundades med morgondopp i tjugotvågradigt dopp, när vi vaknade upp och det var september.

Gillar

Kommentarer

saraaras
,
Sommerhelgene vil bli savnet.. Superfine bilder!!nouw.com/saraaras
Aliciasmood
,
Gud va mysiga bilder! <3nouw.com/aliciasmood
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229