Godmorgon! Det är den trettionde juli, men om man ovetandes om kalenderns status enbart hade tittat ut genom det öppna fönstret hade det lika gärna kunnat vara oktober. Det är grått och mörkt. Som vilken höstdag som helst. Det känns som att solen ännu inte gått upp. Det doftar asfaltsregn, stearinljusen på borden är tända och hela lägenheten inger en os av nybakat.


Därför kändes det extra mysigt med scones-frukost och Bon Iver genom högtalaren. Lite lite höstkänslor så där mitt i sommaren. Jag kan tycka det är lite skönt med en mellandag så här. Hinner catcha up allt som legat back på datorn. Redigera bilder, svara på vecko-gamla mejl, förbereda inlägg, uppdatera sociala medier på både Kajsasven Create och Juna J, ringa tandläkaren och köra några maskiner tvätt. Så idag blir det en riktig fixardag. Men i morgon får gärna sommaren och solen titta fram igen.

Gillar

Kommentarer


En av alla era tips när vi var i Italien var att åka båten emellan Bellagio - Varenna - Menaggio. Något vi självklart ville göra. Vi styrde våra bilar mot Bellagio där båtarna skulle avgå ifrån. Vi hade dock lite otur och första båten vi skulle med blev inställd. Men då hann vi och andra sidan med en härlig uteserveringsstund i stället. Jag testade det italienska kaffereceptet Caffé Shakerato. En kort, fyllig och intensiv kaffe toppad med oemotståndligt kaffeskum.


Den får 5/5 croissanter.


Köpte biljetter för 4 euro styck och sedan tog vi den tjugo minuters båtfärden över till det första stoppet - Varenna. En liten pittoresk fiskeby med kullerstensgator och rekordmånga gelato-hål-i-väggen-hak.


Vi gick lite rundor, hittade ett litet badhål som vi svalkade oss i och sedan var det lunchdags. Det blev en Pasta Carbonara på Bar Molo. Älskar allt med den här uteserveringen. Neonbokstäverna, den rosa väggen, menyn, stolarna och de mönstrade dukarna. Riktiga Italien-feelings infann sig direkt.


Efteråt självklart ännu en gelato. Jag är ju inte jätte-jätte-glassig av mig, men detta är ju något helt unikt. Majoriteten av gänget beställde nuellino för två euro som ni kan se längst ner på menyn till höger. Strax efter glassen så öppnade sig himmeln och det blev skyfall. Ett oväder drog sig in så vi passade snabbt på att hoppa på båten mot Menaggio i stället. Jag vet inte om det beror på det grå vädret och att vi jämförde med ljuvliga Varenna, men vi blev inte helt sålda på detta stället. Tror inte vi riktigt fick en rättvis bild av det sista stället. Vi sprang mest rundor och letade efter tak. Så vi åkte tillbaka igen. Mot Bellagio.


Då hade regnet hunnit ge med sig och i stället kom vår fina solvän tillbaka med glädjen igen. Vi bestämde oss för att stanna här i några timmar och käka vår sista middag här. I jakten på en restaurang så köpte vi med oss en flaska vin och delade här på trappan. Att hitta en restaurang på en mysig uteservering, för tio pers, med bra tripadvisor-betyg var en utmaning. Så det blev en hel del breaks.


Bellagio var verkligen så så mysigt. Lite större också än byn Nesso som vi bodde i. Hade vi åkt tillbaka hade jag nog kikat efter boende i denna byn. Bra utgångsläge också med båtar och bilavstånd till andra mysiga stopp längs comosjön. VILL. VERKLIGEN. BO. I. ETT. ROSA. HUS. NÄR. JAG. BLIR. STOR. Tillslut hittade vi en restaurang och vi krängde pizza som aldrig förr. Dock en tradig turistfälla som inte var värd att fångas på bild. En mysig mysig mysig dag. Italien, mi amor.

Gillar

Kommentarer


Dag tre i Italien ville ni verkligen bara ta vara på och sola-bada mest hela dagen. Så vi packade strandväskorna och begav oss iväg i våra hyrbilar. Sonen på det lilla familjeägda hotellet viskade om ett mysigt badställe tio minuter iväg. Mot Bellagio.


Det var inte lätt att hitta små badställen som dessa. Det är mycket privata hus längs hela comosjön, så när man går nerför de branta trapporna från den större vägen vet man inte vad man stöter på. Många gånger gick vi ner men fick vända upp lika fort igen. Man måste nästan veta om dessa små badpärlor för att hitta rätt.


Tillslut kom vi i alla fall fram till detta paradiset. En liten pir där vi läste böcker, åt vattenmelon och badade ikapp. Vattnet var ungefär tjugofem grader och lyckan total.


Viktor, som dessutom är min nästkusin.


Visste ni att Comosjön är en av Europas djupaste sjöar? 400 meter. Så otroligt fascinerande och läskigt. Särskilt om man tror på sjöodjur som jag. Hehe. Men så kul att det blir djupt direkt. Dyka, volta och dyka lite till.


Fille är dock en badkruka. Ofta stod han precis så här. Tittade ner i vattnet. Funderade mer än han badade.


Jag badade massvis. Så här glad var jag efter innan-lunch-doppet.


Emmie, Julia, Ebba och Julia. Livsnjutarna.


Och så lilla jag. Ser. Ni. Utsikten.


Gabriel.


Det var inte mycket turister där vi var. Kanske bara ett tiotal. En av dem hade också hittat detta ljuvliga lilla pärlparadis.


Filip. Mi amor.


Titta så fina grabbs. Matchar och allt. Filip, Viktor och Jakob.


Framåt eftermiddagen efter vi käkat lunch så tog vi lite skuggplats. Lyssnade på sommarprat och Julia läste ut sin bok.


Fina systeryster. Eftermiddagsölen vid vattnet. Innan vi gick hemåt till lägenheten igen för en mysig middag och lite rödtjut.

Gillar

Kommentarer