På sistone har det hänt en hel del. Sedan jag slutade på Bubbleroom, som jag skrev ett helt inlägg om HÄR, så har jag tagit mig an nya utmaningar. Nya rutiner och nya uppgifter. Jag är ju dels i butiken på Schack Matt, men jag har även tagit det stora steget att starta eget. Ett eget litet företag som heter Kajsasven Create. Det är en hel djungel att lära om moms och deklarationer. Jag har kliat mig i huvudet och suttit i åtskilliga timmars kö till skatteverket, men nu är det registrerat och klart. En pärm här hemma, ett möte hos banken och min nya företagsinstagram är väl egentligen det enda som bekräftar det. Hittills.

Tanken med mitt egna bolag är att kunna fakturera kunder som jag samarbetar med på mina sociala kanaler. Men precis som min biografi berättar så erbjuder jag även tjänster inom fotografi och digital marknadsföring. Jag har studerat media i sex år och älskar att fotografera. Jag har kommit nervös och svettig till bröllop, med ett fem års gammalt minneskort och utan extra laddat batteri. Jag har fotat byggnadsprojekt i stan och varit tidig på dop och stått redo med min gamla Nikon D6000. Skakat hand med nya familjer och fotat dem på bryggor under rosa himmel och jag har fotograferat stilleben-matbilder åt företag tidiga söndagsmorgnar. Trots att jag älskat det varje sekund så har jag aldrig tagit det på riktigt allvar. Nu kommer jag kunna ta mig an dessa projekt, fast på riktigt. Utöver att fotografera så kommer jag även erbjuda tjänster inom digital marknadsföring. Hjälpa företag att komma igång med marknadsföring på sociala medier.


Nu har jag mer tid över att verkligen fokusera och göra precis det jag känner för. Jag kommer fortfarande vara majoriteten av tiden i butiken, men när jag inte är där så har jag mitt egna lilla projekt att ge kärlek till. Har så mycket mer att lära. Jag behöver rusta upp min kameraväska. Inser nu att det faktiskt är hög tid att köpa ett externt batteri och att det är viktigt med linslock trots att jag alltid slarvar bort dem. Nu är det ett jobb. Ett riktigt jobb. Och att få sitta och redigera projektbilder jag själv tagit en vanlig arbetsvecka, med kaffe och tända ljus, hemma vid mitt köksbord, det trodde jag inte för ett år sedan.

Ni får gärna följa mig på: @ kajsasvencreate på Instagram så blir jag väldigt glad. Är ni nyfikna på prisförslag eller vill att jag ska fotografera dig eller din familj, kanske på ett bröllop i sommar, eller på bal eller bara på en brygga, så får ni gärna skriva DM till mig eller mejla på:

Kajsasvencreate@gmail.com


Från i förra veckan när jag fotade en familj nere vid Perssons Brygga.


Mamma badar i Lake Garda i Saló, Italien.


En sommardag i Hällevik med Juna J Crew.

Gillar

Kommentarer


Här kommer en snabb genomgång av vad jag stannat upp, sparat och tänkt på lite extra på Instagram på sistone. mortilmernee har ju ett så fint hem med gammalt trägolv och stora innerdörrar. En maffig bukett och trendiga stolar som kontrast. bentheliem klär sig i gult som solen. Blir sugen på att köpa höga converse ala 2008 igen och matcha med en volangklänning.


olivecooke inspirerar på en solig balkong iklädd ett set i linne. Ett italienskt matkonto lade upp den här sjuka matbilden. SER. NI. VAD. DET. ÄR. Jo, baguetter med PESTOBOTTEN, tomater, BURRATA och lite olivolja. Jag kan inte föreställa mig något godare. Detta ska jag göra i sommar.


claramorberg's små filmsnuttar när hon och hennes man dansar i köket är något av det härligaste jag vet. monikh är i Spanien, dricker kaffe på uteservering under vit parasoll. Räcker så.


ellen_wilhelmina är ett konto jag trillat in på senaste. Så enkelt och vackert konto. Och hon är ju så fräsch. Slarvig knut, ringar i öronen och vit skjorta. Mmmm. Sen sparade jag även ner denna enkla lilla trädgårdsbukett. Visst är det vallmo? Jag älskar ju kombinationen rosa och rött. Letar febrilt efter vallmoblommor längs vägarna. Men det är nog för tidigt nu. Bild från casa.mansur.nina_ninosy är en tysk inredningsbloggare som bor så fint. Stora ljusa ytor och gammalt trägolv även här. Två faktorer jag kommer leta efter när vi en dag flyttar till hus. Bilden till höger tycker jag bara är så otroligt härlig. En sommarkväll i trädgården. Barnen leker. En brasa brinner. En korg med picknick och filtar på gräset. Denna bilden är ifrån vanessa_prosser.


@lesparisiennesdumonde, "take care of yourself. drink water, eat plants, go to bed early even if people think it’s lame. read for pleasure, spend some time doodling even if it seems like a waste, listen to music that makes your heart sing, grow plants in your room and learn how to take care of a living thing. watch cartoons, talk to yourself, laugh at stupid jokes. let your soul breathe". Till höger ser vi ju belenhostalet som är min största crush på Instagram just nu. Och spanska är så JÄKLA vackert. Hennes klänning också.Olivecooke igen. På en strand i en fiskehatt. Och Moeofsweden inspirerar med en härlig sommarmorgonsdukning. Behöver en rosa linneduk i mitt liv.


herz.und.blut, ännu ett tyskt inredningskonto jag följer. Många av dem har verkligen en stil jag tycker om. Lite retro- och bohokänsla och en himla massa grönt. monikh med en så fin stråväska mot en rosa vägg. När kommer sommaren hit egentligen!!! Vill också vara solbränd i vit klänning mot rosa vägg.


Isabellefeliu lägger ju upp de finaste konstverken. Jag är inte så konstnärlig av mig men jag vill sätta upp varenda av hennes målningar här hemma. Casa.mansur levererar åter igen, med en caption som lyder: Beach picnic 🏖.


Blir det mer sommar än så här? mortilmernee äter jordgubbar med mjölk (eller vaniljssås, jag tror inte det. Det finns inget som smakar så bra. ______theo har en ljuvlig bukett i rött, rosa och lilla på en hög med böcker. Det var fint tycker jag.


belenhostalet klär sig i vitt och beiget och har aldrig varit fräschare. casa.mansur har packat med picknick till klippor och vattnet. Jag ser citroner, oliver, anjovis, bröd, fikon och öl.

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar


Måndag morgon, 08:15. Jag svirar morgonrocken om mig och startar kaffet. Förbereder ett glas citronvatten medan moccamastern jobbar. Startar datorn, öppnar mejlen och sedan redigeringsprogrammet.


Jag har suttit här hela förmiddagen. Skrivit listor, strukturerat och planerat juni. Det har varit så grått idag. Inte en solstråle har jag skymtat. Så jag fick tända ljuset för att få lite myskänsla. Det hjälpte. Fast inte så bra som solen.


Efter lunch svirade jag om och begav mig ut. Det var inte tillräckligt varmt för att ha shorts, men det är tillräckligt för att ha birkenstock. Man måste ju kompensera. Det var dags att gå på möte.


Hej här är jag i en fiskehatt som inte bara skyddar mot solen utan även mot regn. Jackan är Filles, betallänk HÄR. Skjortan är en vit klassisk jäkel. Jeansen är Levis 501 Vintage och sen Birken då.


Nu är jag hemkommen igen. Precis bryggt lite mer kaffe och ska ta ett sista ryck innan jag stänger ner jobbet för idag. Ska redigera klart en fotosession från förra veckan, göra utkast till Instagram-kontot Juna J och skicka in ett samarbete. I kväll blir det gymmet och sedan halloumistroganoff. Trevlig måndag!

Gillar

Kommentarer