Några ögonblick från en mysig fredagskväll. Som började med käk för fem. Lagom till vi plockade fram Trivial Pursuit så knackade grannarna på dörren. Sedan var turneringen igång. För mig är Trivial Pursuit så mycket nostalgi. Vi hade det spelet i mormor och morfars gamla sommarstuga i Hällevik. När det fortfarande var ett gult mysigt trähus med blommiga påslakan. När det ännu inte var renoverat och det var så där äkta stugigt och luktade sommar. Där spelade vi Trival Pursuit. Nätterna långa. Alltid barnfrågorna för att de vuxna var för svåra för att ens uttala. En riktig klassiker. Kan ha varit bästa julklappen det här året. Tänk så många år vi kommer spela TP på denna brädan. Och första gången var en mysig fredag med tio vänner på Repslagaregatan. ♣♦♥

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Kritstrecksrandig kavaj, HÄR
Vit tisha med ögonlock, HÄR
Jeans med hög midja, HÄR
Örhängen silverringar,
HÄR

Saturday morning! Charlie Cunningham strömmar lågmält ut ur högtalaren. Hade en lugn och mysig fredag. Gott käk, vitlöksstekta champinjoner, ryggbiff, bladspenatsallad och lite rödtjut. Invigde också Trivial Pursuit, en riktig klassiker när det kommer till spel. Slutade med att hela grannskapet satt runt bordet. Mysig och enkel fredag på hemmaplan. Nu sitter jag vid köksbordet, har precis dukat undan frukosten och ska strax ner till butiken en sväng. Är egentligen ledig idag men tänkte damma av alla instagram-beställningar som kommit in runt jul. Nu ska det skickas varor! Ni vet väl att ni också kan beställa från @schackmattmode på instagram?! Easy peasy. Time 2 go. Ha en fin lördag!

Gillar

Kommentarer

Kommentar:

Hej finaste Kajsa! Måste bara säga att jag älskar din blogg, ditt instagramkonto och bara sättet som du får ner livet på. I både foto och text. Du är en sann inspiration och vad du än lägger ut gör att jag vill ha mer och att jag blir på bra humör. Har en kanske lite mindre positiv fråga. Hur känner du gentemot psykisk ohälsa/negativ stress/förväntningar av andra och av sig själv? Känns som du lyckas se det positiva i typ allt du gör. Och låter det spegla dig. Vilket är ett fantastiskt resultat och du verkar vara en underbar person! Känner bara utifrån mig själv att alla måsten (är också en list-nörd) måste bockas av och tar över det här ”njuta av livet stunderna” och måstet tar över. Det gör mig ledsen. Men så svårt att få en rimlig balans.

Tusen tack för att du finns. Att du har uppdaterar oss med dina kloka ord och vackra bilder! Du är en ljusglimt i vardagen!


Svar
:

Hej hej hej! Och tack, tack, tack, för de fantastiska ord som lyckades träffa rakt in i hjärtat. Tänk att några ord nedskrivna från en anonym person på ett tangentbord någonstans kan ge så mycket. Sedan jag läste den här kommentaren har jag haft ett leende på läpparna hela dagen. Det är ord som dessa som gör att jag från dag ett har fortsatt att skriva några rader här inne varje dag i snart tio år. Att jag verkligen kan göra någons dag, att jag kan få några att bli glada och inspirerande. Det inspirerar mig. Jag älskar att se det fina livet och i små saker. Det är ingenting jag har fått lära mig eller kommit till en punkt för att öva på. Det har bara alltid varit så. Att det är min mor och far som gett mig gåvan att se det fina i livet är något som kan konstateras. Men jag har också dåliga dagar. Alltså dagar när jag inget hellre vill stanna kvar i sängen. När jag ligger sömnlös om nätterna och grubblar över något egentligen helt betydelselöst men som man där och då tror betyder hela världen. Men så är det ju. Livet pågår. Det är hemskt och dystert ibland, det kan vara så orättvist och fruktansvärt. Det är stress och mörka långa dagar och långa att-göra-listor och ett stort jävla hamsterhjul om man tänker på det. Det blir en enda stor ond cirkel om man låter tankarna vandra iväg. Men det är ju helt ofattbart att låta det ta över. Då hade ingen här på jorden kunnat vara lycklig tänker jag. Genom att hitta små, små ljusglimtar i vardagen så blir allt så mycket enklare. Ta dagen som den kommer. Allt annat löser sig. Unna dig. Lev idag. Carpe jävla diem. Det kommer alltid solsken efter regn. Det kommer bättre dagar. Din bästa dag i livet har fortfarande inte kommit. Vi har fortfarande allt framför oss.


Jobb, organisation och to-dos

När det kommer till jobb och att-göra-listor så kan jag (senast i förmiddags) drabbas av smått panik för att att-göra-listan egentligen är så lång så jag inte vet var jag ska börja. Men sedan tänker jag om och inser att, jo, det är klart att det är möjligt, det är ju jag som har skrivit den. Det är bara att börja i en ände. Skicka det där mejlet. Check. Ring det där samtalet. Check. Jag gillar att se allt i projekt och pågående processer. Så fort något är avklarat så ser jag till att riva ut den där sidan, kasta den och sedan påbörjar jag en ny, tom vit sida. Nytt andetag. Ny kopp kaffe. Nya tag. Jag ser alltid till att ha mina mejl lästa. Klarar inte av de där röda plupparna i telefonen eller att ha mer än tre olästa mejl. Hur mycket jag än kan ha på en dag så ser jag alltid till att ha besvarat alla mejl, eller i alla fall ha läst dem och sorterat dem. Annars skulle jag inte kunna sova om nätterna tror jag. Får smått panik när jag ser kollegor ha 1728 olästa mejl. Och sedan har vi ju dem där listorna. De förbannade, men fantastiska listorna som vi har till allt möjligt. Jag har ett anteckningsblock till mitt privata och ett till jobbet. Viktigt att inte blanda ihop det tänker jag. Likadant i anteckningarna i telefonen. En TO-DO och en TO-DO WORK. Där skriver jag allt möjligt. Från att hämta paket på Pressbyrån, dammsuga hallen till att hämta prover inför ny kollektion. För minsta lilla grej som bockas av så blir veckan enklare, just det, jag skriver alltid vecko-listor. Dagliga att-göror blir för stressigt. Och till er som också är organiserade nördar - Köp app-kalendern "Week Cal" i telefonen. Kostar typ 20 kronor och jag lovar att den förändrar ditt liv. Du får en magisk överblick på hela månaden och alla veckor. Du kan dessutom välja färg på alla aktiviteter!!! Hehe. (Ni som inte kan relatera till det här organiserandet och list-beroendet tycker garanterat jag är halvknäpp nu.)


Att varva ner

Jag har alltid trott att jag nog inte är en sådan som drabbas av stress. När jag tidigare hört dem prata om stress på tv-reklamen så har jag tänkt på stressade storstadsmänniskor med småbarn och ica-kassar. För det är ju ofta så de framställer det. Det är ju givetvis mycket mer än så, vilket jag absolut kan relatera till. Den där inre stressen påverkas jag av flera gånger i veckan. Bara idag men jag har redan känt av den tre fyra gånger. Egentligen bara små-grejer, men ändå grejer som ska göras och som jag måste bocka av på listan innan helgen är här. Men som sagt, där hjälper listorna mig väldigt mycket. Bara att få ner alla tankar och måsten på papper så släpper halva ångesten. Sedan måste jag hålla mig till rutiner - Både när det gäller träning, städning och vardagssysslor. Städar jag inte på torsdagen som jag alltid, alltid, gör så hade jag inte kunnat slappna av på hela helgen. Träna gör jag för att rensa tankarna, röra på min stela kontorskropp och komma ut. Hjärnan och kroppen mår helt enkelt bra av det. Dessutom är jag så frusen så här års så att bada eller springa en runda är enda sättet för mig att få upp värmen. Alla har sitt eget sätt att varva ner på.


Några grejer som bidrar till ett lugn inombords:
- Gör det där som du går och grubbla på. Hur jobbigt det än må vara. Är det någon ångest som gnager inom dig, ta tag i det. Går det inte att göra någonting åt det? Då är det helt enkelt bara att släppa det. Eller, något som är svårare, men lära sig leva med det.
- Skriv realistiska att-göra-listor. Kommer du hinna allt detta denna veckan? Bra. Inte? Sudda. Tänk och planera om.
- Gör sånt som du mår bra av. För mig är det att träna, bada badkar, laga väldigt god mat, äta chips mitt i veckan, hänga med Filip, familj och vänner. Jag mår också bra av att vara kreativ och lyssna väldigt, väldigt på musik.
- Har du brist på inspiration? Känns allt tråkigt? Skaffa ett pinterest-konto. På min sida sparar jag ner recept jag vill testa. Projekt jag vill påbörja. Eller så inspireras jag bara av massa drömmiga bohemiska hem eller magiska quotes.


Fånga det

Helt enkelt - Livet pågår. Vi kommer aldrig liksom kunna ha full kontroll över någonting - förutom vår egen lycka. Gör bara sånt som du själv mår bra av. Är du i en situation i livet som du inte trivs i? Bryt! Ändra. Skriv till den där killen att du är kär i honom, eller våga göra slut om det är det du funderar på. Boka en resa, för dig själv, med dig själv. En backpack-resa på egen hand genom Nya Zeeland, Australien och Bali var exakt det som krävdes för att jag skulle hitta hem. Starta en blogg. Börja samla på något. Hitta ett intresse - vi kan dela öl-intresse om du vill. Köp en kamera. Börja skriv. Drick mycket citronvatten. Köp något du funderat på länge. Sluta umgås med dem som tar mer energi än vad du får tillbaka. Berätta för dem du älskar hur mycket dem betyder för dig. Gör du några av dessa grejerna - Så lovar jag att du finner lyckan.

Gillar

Kommentarer