Header

 

Tenta skriven  v
Lägenheten städad v
Tvättmaskinen i full gång v
HELG v

 

Den här dagen har jag längtat efter så. jäkla. länge. Tentan är äntligen skriven, och det är HELG. I morgon lyfter dessutom planet mot Thailand. I morgon (!). Nu måste jag packa resväskan, sedan ska jag ta mig ett efterlängtat bad.

 

Finally the weekend is here, and tomorrow I'm going to Thailand. Crazy..

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 

Scarf, Bikbok   Coat, Only   Bag, Wera

 

Likes

Comments

 

 

 

 

 

 

Nu: Kaffepaus i allt plugg. Det bästa med tentaveckor? Alla pauser och fikor. 

 

Right now: Coffee break. The best thing about exam weeks? All breaks.

 

Likes

Comments

 

 

Äntligen en hel natts sömn utan att vakna flera gånger. Idag har jag tusen saker att göra, men trots det sitter jag här i min morgonrock, med James Vincent McMarrow på högsta volym och är inne på min tredje kopp kaffe. Måste. Ta. Tag. I. Dagen. Det ska packas, städas och pluggas. Och mitt i allt det vill jag hinna med att fira lite fredag. Så fort kaffet är slut så ska jag sätta mig på cykeln hem till Ulla för en heldag där hemma, med sista-minuten-plugg och middag i kväll.

 

Good morning! Have a lot to do today.. Talk to you later! TGIF.

 

Likes

Comments

 

 

Trots att det har varit en lugn dag så har den varit intensiv på samma gång. Har snart fyllt ett helt kollegie-blogg med bara kalkyleringsräntor och bidragsmetoden och så har jag repeterat fakta på fakta. Men nu får det räcka för idag. Nu till stunden jag längtat efter hela dagen; En kopp té framför senaste avsnittet av Pretty Little Liars. Så. Jävla. Spännande. Och så ska jag lukta på solkrämen, och le lite åt tanken av att jag kommer ligga på stranden om tre dagar. Hehe.

 

It has been a long day, and now I'm just going to take a cup of tea and watch Pretty Little Liars.

 

Likes

Comments

 

 

Tack, tack, för alla de fina ord ifrån det HÄR inlägget igår. Blir så varm i hjärtat. Ni är fina. Idag har min dag sett ut ungefär som gårdagen, och dagen dessförinnan. Försökt fokusera till 100 procent på UB, slumrat till över böckerna, sprungit ner för att köpa kaffe och sedan försökt läsa lite till. Nu är jag tom på energi. Vill bara få tentan gjord, köra hem, krama ihjäl min syster över vår sushi-dejt, sedan sätta mig på tåget mot flygpltsen. Bara släppa allt och komma iväg. Men vi är inte riktigt där än.. I kväll blir det ännu mera plugg. Men först tror jag att jag ska beställa en pizza.

 

So tired after this long day with all studying. Now: Dinner. Later: More studying.

 

Likes

Comments

 

En härlig vårpromenad på väg till Slottsparken här i Kalmar. Som taget ur Barnen i Bullerbyn.

 

 

En hallonsmoothie med müsli på skål. Och en kopp svart på det.

 

 

Klädvalet på Alla Hjärtans Dag. Favorit-byxan från Object.

 

 

Precis här spenderar jag näst intill alla morgnar. Skönt och fluffigt, men alltid lika jobbigt när jag ska luta mig, och råkar välta växten som står i fönstret. Måste för övrigt köpa nya när jag kommer hem från semestern. De är ju för fan döda.

 

 

Mina home made semlor, utan mandelmassa. Goda > Vackra.

 

 

Så fort första tentan var avklarad så njöt jag på det här viset. Kaffe, magasin och musik. Åh.

 

 

En annan härlig promenad vid slottet. Vårkänslor i luften.

 

 

Andréa bjöd tjejerna på brunch hemma hos henne. Gud vad fint det var.

 

 

En mysig stund. Precis här. I detta ögonblicket. Vad tror ni hände sedan? Jo, koppen välte och det blev en brun fläck i min alldeles nybäddade säng. Livet :)

 

Likes

Comments

 

 

 

 

Det många av er läsare mest tycker om med min blogg är att jag enligt er "Alltid får varje stund att se så mysig ut", och att jag liksom "Fångar dagen lite varje dag". Och det faktiskt precis det jag gör. Jag vill inspirera er på det viset, det är mitt mål med den här bloggen. Hösten och den här vintern har nog varit den värsta tiden i mitt liv, på alla sätt och vis. Omtentor, ångest, tårar, besvikelser, och en stor omställning i livet; Ja, det har inneburit allt. Men trots det har det samtidigt varit en fin tid, och det beror förmodligen på att jag hela tiden letat efter något bra där nere på botten, som kan hjälpa mig simma upp igen. Ni får ofta bara se den fina och glada sidan av mig, men jag tar för givet att ni förstår att jag också är ledsen och trött på livet ibland. Men oavsett vilket mörker jag än kan befinna mig i, så finns det alltid något ljus. Och det är just det ljuset jag alltid letar efter. Samma ljus som ni ofta får läsa om. Om det är en grå måndagsmorgon och det är dags för skola igen, så kan man lika gärna bara vilja skita i allt och stanna i sängen. Och så känner jag också. Ofta. Men allting handlar om inställningen. Om du i stället ser det som det en härlig nystart, drar upp rullgardinen, startar din favvo-musik och brygger lite kaffe så lovar jag att det i stället blir en jäkligt härlig morgon. Jag försöker alltid leta efter det positiva i saker och ting, en anledning till att le i stället för att gråta. Och i skrivande stund, så frågade jag precis mina vänner "Vad firar ni idag?". De stod mest som frågetecken, ätandes ur sina matlådor mitt i allt tenta-plugg. "Firar?" undrade de förvånat. Ni må tycka jag låter optimistisk, men det finns fan alltid någonting att fira. Egentligen har inte den här dagen varit allt för rolig. Jag har suttit på universitetsbiblioteket sedan tidigt i morse. Jag har en tentaångest av helvetet inför lördag. Spolknappen fungerar fortfarande inte. Jag saknar mamma och pappa. Och saknar min syster ännu mer. Men i stället för att se det så, så firar jag idag att jag lärt mig vad målkostnads-kalkylering är, jag har lärt mig räkna på Annuitet och Nuvärdeskalkyleringar, jag har precis lagat torsk i ugn med broccoli och en väldigt god hollandiaisesås, och nu ska jag koka en kopp té och krypa ner under täcket framför min favoritserie. Visst låter det härligt? Det är det också. Och hur ledsen och jävlig dagen, eller den senaste tiden än varit, så finns det alltid någonting att fira, även om det inte tycks vara så tydligt. Men glöm inte att leta efter det där lilla.

 

Vad har ni firat idag? 

 

Likes

Comments

 

 

I söndags gjorde jag min först soppa någonsin. Hade inte speciellt höga förväntningar, men det blev faktiskt jättegott. Billigt, gott och nyttigt studenttips. Köpte en sådan där rotfruktsmix från Ica, som kostade 19 kronor. Sedan bara hackade jag ner allting, tillsatte några vitlökar, lade i en buljong, kryddade rejält och lät koka i ungefär tjugo minuter. VOILÁ! Och det bästa? Det blir väldigt mycket mat, eller i matlådan till skolan. Har ni något gott och enkelt sopp-recept?

 

My lunch a few days ago. Root Crop Soup. Simple, delicious and cheap food.

 

Likes

Comments

 

 Den här morgonen är väldigt lik de andra den här veckan: Vaknar till alarmet, ringer direkt Andréa på FaceTime, medan hon berättar om sin dröm i natt så sätter jag på lite kaffe och kokar ägg. Nu blir det frukost, och sedan måste jag göra mig redo för dagen. Först UB, sedan föreläsning, sedan UB igen. Fullt ös, hela dagen. Kan det inte bli söndag snart..

 

Good morning! This morning looks like all of my other mornings so far. Now: Time for coffee and breaky.

 

Likes

Comments