Vila i Frid!

Den här bilden är från min födelsedag, 2017. Här är Morfar pigg och frisk. Men någon gång efter att denna bild togs, började en tumör växa vid örat/käken. Cancer som skulle ta dö, på en levande människa, en hurtig människa vars liv präglats av all sorts träning.
Vi kan väl säga att morfars sista dagar speglade inte hans liv, då han var mestadels trött och sängliggandes, åt ibland lite gräddtårta med jordgubbar (jag vet vem min bror ärvt sin favorittårta från). Så för en vecka sen tog min morfar sina sista andetag, blev nog en befrielse för honom.

Morfar

Min morfar var väldigt hurtig, tränat mycket i alla sina dagar, något han förde över till både min mamma och morbror. Morfar tränade Rodd, vilket även fler i släkten tränade och tävlade i, idag är det min kusin som axlar rodd ansvaret i släkten. Morfar var en gång i tiden reserv till OS i rodd, då de var 4 i båten den gången. Det fortsatte i nästa generation, med framgångar inom rodd, något som engagerade min morfar något otroligt mycket, både då min morbror och mamma varit aktiva roddare och då min morbror deltagit i två OS. Nu under de sista dagarna har min morfar velat höra väldigt mycket hur det går för min kusin som förhoppningsvis tar en OS plats nästa år (om inte sjukdom stoppar henne). Sport är något som morfar älskat.

Morfar var alltid väldigt pigg och glad även på äldre dar. Som 80 åring så tränade min morfar fortfarande, även om det mestadels var promenader och han spelade också en hel del golf, pappa påstod att han skulle bli över hundra ibland.

Han älskade att sitta på balkongen hemma i sommarhuset, vilket inte blev av så mycket på slutet.

En aktiv och sportig livsstil det var min morfar och det är så jag kommer komma ihåg honom!
Må han vila i frid!

Gillar

Kommentarer

Louiseelinore
Louiseelinore,
Jättefint skrivet! Beklagar!<3nouw.com/louiseelinore
erikarobertsson
erikarobertsson,
Beklagar sorgen! Fint skrivet, låter som en supermorfar! <3nouw.com/erikarobertsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Det är jag som driver bloggen som tagit bilderna om det inte innehåller annons länkar, eller om inget annat nämns.