Vårterminen är näst på listan. Detta innebär hårt arbete, långa nätter och lite sömn!

Men det behöver väl inte vara så här? Det finns väl egentligen andra sätt?

Ja det finns andra sätt och i den här guiden kommer jag visa hur du kan undvika både stress och sömnbrist men ändå få bra betyg.
Planering

Planering är det allra viktigaste. Detta gör att du slipper sömnbrist, stress, försenade arbeten, ångest och arga föräldrar.

Här är lite saker att tänka på för att få kontrol över dina studier.

 • Almenacka - Det är alltid bra att ha en almenacka nära. Detta hjälper dig att lättare veta om du till exempel kan fika med din kompis eller om du faktiskt måste plugga inför det där jobbiga provet.
 • Färgpennor- Detta gör att du lättare ser vad du har att göra, det ska helst vara starka färger, så du ser det ordentligt. ( Det är även roligare och ser bättre ut att skriva med färgpennor, än med en tråkig blyerts)
 • Klistermärken- Detta är också ett sätt för dig att bli uppmärksammad av det du behöver göra som du kan ha glömt.


Hur planerar man på ett bra sätt då?

Här kommer några tips:


 • Dagen du får en uppgift skriver du in uppgiften på det datummet den ska vara färdig- På detta sättet går det inte att missa ( använd gärna färgpennor för att du lättare ska bli påmind)


 • skriv upp vilken dag som ska vara pluggdag och vilken dag som ska vara slappdag _ på det här sättet håller du koll på dina studier och du kommer aldrig behöva lämna in ett försenat arbete någonsin igen.


 • Dela upp ditt arbete på hur många dagar du har tills deadlinen, dela endast upp arbetet i sektioner på kanske 2 timmar/ sidor så du får annat att göra resten av dagen - På detta sättet blir ditt arbete definitivt klart i tid, och du måste inte arbeta röven av dig dagen innan uppgiften ska lämmnas in.

Till exempel:

datum: 1/3 tisdag v. 9

uppgift: no evolutionen 3 sidor

deadline: 8/3 tisdag v. 10

Dag. månad: 3 - mars

1 : kolla igenom uppgift noga, gör kladd/ mindmap, reasearch.

2 : skriv en halv sida om (bla bla bla)

3 : skriv resten av sidan (bla bla bla)

4 : halv sida- 1 timme

5 : halv sida-------

6 : halv sida-------

7 : halvsida--------

8: lämna in

Gör du så här kommer du aldrig behöva stressa, aldrig oroa dig över jobbiga sömnlösa nätter och du kommer lyckas bra med din uppgift pågrund av att du inte stressar och gör bara lite i taget istället för att göra allt dagen innan den ska lämmnas in.


TIPS:

Är det en kort deadline kan du göra mycket vissa dagar och mindre andra dagar eller så kan du göra mycket varje dag men med pauser, till exempel: jobba 1 timme, vila 30 min, jobba 30 min, vila en kvart, jobba 45 min…. osv - på detta sättet får du mer gjort och ditt arbete blir garanterat bättre.

jobbar du istället 5 timmar i streck kommer du endast skriva en massa skit dem sista 3 timmarna, du kommer inte kunna tänka klart. Pågrund av att hjärnan måste vila.


Var ska man sitta i klassummet?

Man ska sitta långt fram så man både ser tavlan, och läraren. Du kommer även kunna lyssna och fokusera bättre, pågrund av att du hör mycket bättre desto närmare läraren du är.

Ett bra sätt att få gjort det man ska på lektonen är att inte sätta sig med sina kompisar utan istället gå till ett tomt bord eller till några man inte alls pratar med.

Eller gör som jag: Ibland känner jag att det är alldeles för stökigt i klassrummet så då går jag och sätter mig i kapprummet istället, där det är tyst pågrund av att alla har lektion.

Jag brukar även använda färgpennor när jag ska anteckna. Då det blir roligare och mindre enformigt. Man fokuserar och kommer även ihåg bättre om det man skrivit när det är uppdelat i färger.


Fråga!

Det är aldrig fel att fråga om hjälp, tips eller vägledning.

du kan få dina svar från inprincip vad eller vem som helst

 • Internet - googla saken du undrar om, det hjälper oftast alltid
 • föräldrar- har du inget nätverk? fel! jo det har du din väldigt gamla förälder, som själv varit i samma sits som du, fått samma frågor och många fler. här har du världens bästa vägledare.
 • lärare- duh!… klart du kan fråga din lärare, Det är jue faktisk det dem är till för!
 • kompis- fråga din kompis om hjälp, hur hen har gjort sitt arbete och om hen kan ge lite tips.
 • bok- här har du också en väldigt bra hjälpreda, oftast finns det böcker i klassrummet om just det du har fått i uppgift och då borde där väl stå lite svar?


TIPS:

Jag frågar alltid min lärare när jag kommit kanske ⅓ på mitt arbete, om det ser bra ut och om det finns något jag kan skriva till. Jag frågar oftast också min mamma om hon kan läsa min uppgift och se om hon gillar den, då hon också antagligen fått en liknande uppgift när hon gick i skolan.Det här var min guide till bättre betyg!

Hoppas den hjälper och att ni gillade den, följ och lämna gärna en liten kommentar.

lycka till!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så nyår ligger främst på listan, vilket innebär:

Mat, snygg kläning/kläder, smink, i mitt fall naglar.

Så idag har jag varit och fixat allt detta.


Lösögonfransar, apoteket för 50 kr: I ENVY by KISS

skor "deichman", för 200 kr: Grå "fake" mockamaterial

Klänning gina tricot, för 299 kr: Svart, spets med bar rygg

Naglar Euronail, inne på center syd för 460 kr: franska med svart och silvrigt glitter på ringfingrarna

Foundation, concealer/high lighter och det transparenta pudret köpte jag på ica för 139 kr, 57 kr och 60 kr: foundation: ivory, maybelline. concealer/high lighter: light

Längst ner finns en bild på hur jag tänkte ha min sminkning. Men det kommer ett annat inlägg där jag berättar och visar mer hur JAG ska göra den.  

detta var lite vad jag har köpt och tänkte använda på nyår.

Tryck gärna på gilla knappen och lämna en komentar om vad ni hade tänkt ha för smink, kläder och annat på nyår.

xoxo/ kojsLikes

Comments

Hej så från rubriken förstår ni kanske vad det här inlägget handlar om. EXAKT! Religion, kläder och politik!

Nä men skämt och sido, hur jag var som barn... det är en bra fråga...

Jag var väll som det flesta barnen om man bortser från mina onaturligt stora kinder och mina äckliga vana att öta sniglar och nä inte dem franska... ska det var något, ska det va "the real deal"

Jag har många historier från min barndom tack vare att min mamma tycker om att prata om allt pinsammt jag gjorde i mina unga dar. Men jag tänker inte rabla upp allt, då slutar nog detta inlägget som en roman och inte ett.. ja..inlägg.

Men man kan säga kort och gott att jag var knubbig.. en aning äcklig när det kom till mat och farlig.. skojar inte jag var farlig. Men jag var inte farlig mot andra till skillnad från min bror, gustav då han bara var liten och stack upp en gaffel i näsan på min kusin. Nä jag var mer farlig mot mig själv. Jag menar man går inte i hand med sin mamma, tar ett steg fram och slutar med att man håller hand med en gammal gubbe istället. (btw gubben var inte farlig, men man vet jue aldrig ) kan tänka mig att mamma blev så rädd så hon höll på och skita på sig men det kan vi ta någon annan gång. ... gubben blev nog också lite rädd föresten... det är inte alltid man bara går helt casual och sen plötslig grabbar en fet liten unge i klänning och strumpbyxor tag i din hand. 

Nu har ni fått en liten inblick på hur jag var som barn. Resten får vi ta någon annan gång. 

Gilla gärna inlägget och följ

xoxo //kojs

Likes

Comments