Hahaha woups, förra inlägget hade inte laddats upp igår morse som det skulle så det kom ut nu en dag för sent. Men jag var iaf och tävlade igår måndag på Sundby ridklubb. Jag red en LD+ och en LC i avd b. Det var våran första LC någonsin och jag ville spara lite på omhoppningarna, därav avd b i båda klasserna. Det gick iaf superbra och vi nollade båda klasserna. Sanbella hoppade fantastiskt och är extra glad över att vi nollade LC debuten🌟

Planerna för idag är att hon ska få vila och mysa lie i hagen samt gå en lien promenad. Världens bästa ponny som jag älskar henne ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det hann bli så mörkt igår så bilderna jag skulle lägga ut vart inge bra. Men såhär ser transporten ut nu iaf när allt är packat och klart. Nu rullar vi mot tävling!

Likes

Comments

Just nu är det snöstorm ute och jag har gjort klart stallet för insläpp. Förutom att det är snöstorm ute nu så är det även massa snö på marken sedan nattens snöfall. Det gör så att jag inte kan rida idag då det kommer bli styltor under hästarnas hovar. Tråkigt men finns inte så mycket att göra åt det. Imorgon är det iaf tävlingsdags igen och jag och Sanbella är supertaggade. Om en stund ska jag gå ner till stallet och börja smörja+ packa inför det. Vi har även varit på granngården och köpt nya snoddar till stigbyglarna idag. Ena snodden på mina stigbyglar till Sanbella flög nämligen av under förra träningen vid min avramling så dem ska på. Hör av mig senare när packningen är klar!

Likes

Comments

Igår var Bella superfin när vi dressyrade i paddocken. Hon såg lite spöken vid ena långsidan ett tag, men det släppte efter uppvärmningen. Då blev hon väldigt mjuk och fin.

Idag har jag ridit Marilyn barbacka och bara haft kul. Efter en mysig skritt tur så kom vi till ängen där jag lät henne gå full galopp. Så himla mysigt och Marilyn älskar det. Nu ska jag in och käka påskägg med familjen😃 GLAD PÅSK!

Likes

Comments

Äntligen lite lov igen. Känns verkligen som att det behövs nu. Igår så startade jag och Marilyn igång lovet med en uteritt och lite backträning i skogen. Hon var superfin och kändes pigg och glad. Sanbella fick vila igår eftersom att det var hoppträning i onsdags. Under den träningen var hon faktiskt väldigt fin efter att hon fått ner tempot lite efter uppvärmningen. Ändå gången det gick lite sisådär var när jag flög av i en kombination i mitten av passet. Jag la henne helt fel och vi hoppade in alldeles för stort i kombinationen. Det resulterade i att vi landade kort och hon hann inte sträcka dig hela vägen fram. Hon kände att det inte gick och vek av i landningen. Det var jag inte helt med på och flög av. Jag blev inte alls arg eller så på henne då vi kom in fel och det var bra att hon valde att vika av. Vi hade inte kunnat nå över oxern som kom efter ändå så det var bara att hoppa upp och göra om. Efter det så kom vi mycket bättre på den och hon hoppade super. Nöjda och glada avslutade vi passet och nu taggar vi om till LC debut på måndag. Vi hoppar i avd B och ska bara försöka få till en bra runda.

Idag ska jag äntligen rida i paddocken igen. Pappa ska gå med så att Sanbella inte börjar tramsa på stora vägen där bilarna kör i 180km/h timmen. Nej men bilarna på den vägen har ingen respekt för hästar på vägen så det är bra att någon går med nu när Sanbella inte är helt säker att rida ut på för stunden. Tänkte köra lite dressyr med kanske några bommar, vi får se!

Som Linda brukar säga så hoppar hon lite för fint. Hon hoppar alltså väldigt stort och kan lufta ganska bra ibland. Men tekniken är så fin och med lite träning så tror hon att Sanbella kommer bli superbra.

... på bilden längst ner i högra hörnet kan ni se vårt lilla missförstånd i kombinationen 😂

Likes

Comments

Har mockat, packat hö, gjort krafft m.m och nu håller jag på att pyssla om Sanbella. Imorgon ska vi på Linda Eriksson träning igen så tanken var att rida ut idag. Dock så jagar dem vildsvin här idag så det smäller hela tiden. Eftersom att vi inte har ridbana eller så, så måste jag rida i skogen och det känns inte så lämpligt idag tyvärr. Kan inte göra så mycket åt det så jag får väl longera henne i hagen eller promenera lite vid huset. Nu så myser vi lite i stallet och jag har precis tjärat hennes hovar. Ska ta in Marilyn snart och pyssla om henne med så hör av min senare.

Likes

Comments

Sista veckan innan påsklov nu och det ska bli såå skönt. Idag slutade vi faktiskt 2 timmar tidigare som kompledigt för att vi fick vara på ett öppethus på en eftermiddag förra veckan. Jag kom därför hem vid cirka 13.00 och har bara käkat och tagit det lugnt fram tills nu. Kom på att jag glömde berätta hur det gick i lördags också. Jag var ju i ridhuset med Sanbella då och efter det så åkte jag till en av mina kompisars stall och red en storhäst där. Båda passen gick bra och extra guldstjärna till Sanbella som skötte sig super och var mjuk och fin hela tiden.

Idag är det träning med Marilyn igen 16.30 så jag ska gå ut och börja mocka och fixa i stallet snart. Troligtvis blir det lite hoppning och övergångar vi kommer träna på. Men tänkte att jag kan berätta lite om hur det gått senare när vi kommit hem.

Likes

Comments

Som jag nämt tidigare i något inlägg så äter mina hästar deras kraftfoder från märket "krafft". Det blev så för att vi för ungefär ett år sedan ville ha lite hjälp med att göra upp foderstaten för hästarna. Det fodret jag fick rekommenderat då med mått och allt har funkat toppen. Hästarna har hållit sig bra i hullet och fått lagom med energi. Anledningen till att jag nu valde att höra av mig igen och ändra Sanbellas foderstat är för att hon har tunnat ur lite. Det är i kombo med att hon tränats mycket mer sen hon kom/tävlingssäsongen har startat, samt att det är pälssättning. Nu har jag fått rekommenderat väldigt mycket nytt foder som komplement till det hon får idag.

Idag får hon 4dl "muscle up" för att hon ska kunna bygga muskler lättare och det är bra vid uppsnyggning av kroppen. Eftersom att hon inte hade så mycket muskler när hon kom så har det här varit ett bra foder för henne. Hon kommer även fortsätta äta det nu framöver.

Förutom det så ska hon få "groov protein" och olja. Groov protein innehåller mycket proteiner och det är bra för att bygga muskler. Oljan är bra då den kommer hjälpa henne att hålla hull nu under pälssättningen och tävlingssäsongen.
Hon kommer få ca 0,5 kg groov protein utöver det hon får idag, samt 2 dl olja uppdelat på 2 eller 3 måltider.

Sen så kommer hon även att gå "b-vitaminer" och "miner blå". Mineralerna får Marilyn och Modette idag och det är för att ge lite extra mineraler utöver det dem får från höet. B-vitaminer är bra för pälssättningen då hästarna få ett ökat behov då. Hon ska få 1dl "miner blå" och ca 1dl "b-vitaminer".

Det här var allt kraftfoder som jag ska börja ge henne nu. Det är ganska mycket mer än vad hon fått tidigare men hon behöver ju det tillsammans med mer träning. Om en månad ska jag höra av mig till hon på krafft igen och berätta hur det gått. Det har ju funkat tidigare så hoppas på bra resultat och att Sanbella inte tunnar ur mer. Jag vill gärna behålla henne som hon är nu och inte att hon blir ännu smalare. Men det ska nog inte vara något att oroa sig för med tanke på allt det hon ska äta framöver.


Haha supersöt bild på Sanbella för flera år sedan, då var hon inte så tunn iaf XD

Likes

Comments

God morgon alla läsare. Idag vaknade jag upp till ett starkt med sorgset Sverige. Många tankar på alla drabbade och anhöriga . Ett starkt Sverige menar jag med att jag ser överallt hur alla bryr sig om det som hänt. Folk tar sig tid till att hjälpa till så gott det går och vi visar som land att vi håller ihop vad som än händer. Sen är det ju såklart en sorgsen dag också, men det är svårt att komma undan med det efter vad som hänt. Ville få med detta lite kort då det bara kändes som rätt att göra.

Igår så kom det inte upp någonting här då jag var helt slut när jag kom in från stallet vid 20.00. Både Marilyn och Sanbella fick ridas ut och igår gick även pappa med när jag red Sanbella för att få henne lite lugnare. Hon tramsade fortfarande en del men det var bättre än i torsdags. Mitt inlägg om Sanbellas nya foderstat ska jag även slänga upp under dagen eftersom att jag inte hann med det igår. Andra planer för dagen är att åka till ridhuset, vet inte med vem/vilka ponnysar än men det får vi se. Vi ska även åka och hämta hö då det sista gick åt till frukosten imorse.

Igår när jag kom hem så hittade jag även Modette som låg och myste i solen, skruttan<3

Likes

Comments

När jag kom hem idag så gick jag ut till stallet för att rida ut på Sanbella. Tror inte jag berättat det tidigare men under de senaste månaderna har hon blivit jättetramsig att rida ut på. Hon börjar tvärnita för stenar, buskar, träd, vägskyltar m.m. Allt verkligen. Det är inte alls kul när jag är helt ensam och hon börjar hålla på. Förutom att hon stannar för saker så kastar hon sig åt alla håll, backar, vänder och rusar hemåt, stegrar och massa mer. Idag när vi red ut så var hon så tramsig och spänd att jag fick hoppa av och leda henne en bit innan jag satte upp igen. Efter det så blev det bättre men jag får kämpa för att få henne framåt och inte titta på allt runt omkring. Hon var spänd nästan hela ridturen och jag försökte mitt bästa för att få henne att lugna ner sig. Hoppas verkligen att det här blir bättre snart då det inte känns jättekul att rida ut ensam och veta att hon ska hålla på såhär. Jag brukar inte ge mig och tillslut så löser vi det på något sätt som att jag kanske får leda henne en bit innan jag kan sitta upp igen eller liknande. Men det kan ju sluta illa också om hon blir såhär tokig och vi är ensamma på uteritt. Men jag är ändå nöjd med hur hon skötte sig på slutet då det gick mycket bättre och hon lugnat ner sig lite.
Marilyn och Inge fick ridas lite lugnt ute och träna mycket lydnad både från rygg och mark. Tycker att båda två har börjat lyssna riktigt bra på mig även fast att Inge inte har något emot att släppa fokus en stund om han ser en liten grästuva någonstans... xD

Förutom detta så kontaktade jag även min "foder ansvarige" eller vad vi nu ska kalla det igår som jobbar på krafft. Hon fixar foderstaten åt alla mina hästar och jag fick svar tillbaka på lite ändringar vi ska göra för Sanbella. Hon har nämligen tunnat ur lite nu under pälssättningen/tävlingssäsongen och därför har jag nu fått lite nytt foder att lägga till. Tänkte att jag kunde skriva ett lite mer detaljerat inlägg om det imorrn, för nu säger jag godnatt så hörs vi imorrn igen.😴

Likes

Comments