I fredags hämtade jag baren i skolan som vanligt. Men var först en liten runda på Oxford street och köpte mig en ryggsäck för har märkt att jag behöver en här. På kvällen skulle jag träffa fyra andra svenska tjejer i Covent garden som också bor i London. 3 var au pairer och en av dom jobbade som receptionist. Vi var på två barer och det var väldigt trevligt. Behöver lära känna lite nytt folk så det var perfekt. Tanken är att vi ska träffas nästa vecka också.
På lördagen tog jag det lugnt tror jag kollade på tre filmer, gick även en runda till en större mataffär. Matbutikerna som ligger i närheten är så små och har inte så mycket, så tänkte det var la en lagom tur att gå så jag kunde köpa det jag behövde.

/Kajsa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan idag var första dagen som alla barnen gick i skolan. Måste säga att det var roligt att hämta och lämna eftersom man får träffa så mycket folk och man börjar få se hur vardags rutinerna kommer se ut.
Medan barnen var i skolan så träffade jag en annan au pair Julia för första gången. Hon är barnflicka till en av Winnies kompisar. Vi möttes upp på Oxford street och åkte sedan in till centrala London. Vi gick och kollade på de klassiska grejerna, typ Tower Bridge, Big Ben och London Eye. Tog såklart lite bilder och sedan åkte vi tillbaka till Oxfort street. På Oxford street utanför en butik var det smockat med folk och vakter för det skulle tydligen dyka upp en kändis. Så vi stannade kvar och tittade. Tanya Burke hette hon tror jag, det är tydligen någon känd youtuber men kände inte till henne sen innan så det var ju inte så intressant haha. Sen hämtade jag barnen i skolan, åkte hem och lagade mat osv.

/Kajsa

Likes

Comments

Idag har jag vart med Ruffe, Alfie och en av deras kompis på art4fun, det är ett ställe där man målar på keramik om man kan kalla det så. Winnie började skolan idag och killarna imorgon. På eftermiddagen lagade jag mat och lekte såklart.
Imorgon är den första "riktiga" dagen om man kan kalla det så för då går alla barnen i skolan. Jag är ju ledig mitt på dagen imorgon, så då ska jag träffa en annan tjej på Oxford street som också är au pair.

/Kajsa

Likes

Comments

Idag är det måndag men barnen börjar inte skolan förrens på tisdag och onsdag så vi har lekt hela dagen istället. Vi åkte en runda med sparkcyklar Queen's Park för att äta mat och leka. Sen på eftermiddagen har vi spelat monopol och hittat på lite annat. Ikväll ska troligtvis jag och Maria övningsköra lite bil så hon vågar släpp iväg mig ensam med barnen i bilen haha.

/Kajsa

Likes

Comments

Egentligen skulle jag vart ledig hela dagen igår men var barnvakt istället. Jag hade ändå inga planer så det var inga problem. Jag mötte upp pojkarna på deras fotbollsträning sen tog vi en uber hem till huset. Sen bestod resten av dagen av lek och att laga mat. Idag tänkte jag för första gången göra lite sightseeing, bor ju här nu och har aldrig ens sett dom klassiska grejerna som big ben och London bridge så det är ju ett måste. Men sen började det regna så slutade med att jag gick i affärer istället. Köpte en väska på topshop, två klänningar och en blus på forever21.

/Kajsa

Likes

Comments

Idag va första dagen jag hade tillräckligt med tid för att åka in till stan. Tog tunnelbanan till Oxford street för att öppna en bankkonto och för att shoppa. Tyvärr så behövde jag ett bättre bevis på att jag bor på min adress än ett underskrivet brev av Maria. Så jag ska komma tillbaka med intyg av min läkare att jag bor på adressen. Måste bara skaffa en läkare först haha. Sen när jag skulle gå och registrera mig hos läkaren så sa dom att jag behövde ett bankkonto först, vi får la hoppas allt krångel löser sig tillslut.

/Kajsa

Likes

Comments

Hejsan! Idag är det torsdag och snart helg. Huset jag bor i är jättefint. Det är ett gammalt tegelhus (som alla hus här i London) men en det är verkligen jättefint. Juste i morse flög en fågel in i fönstret och dog. Den landade på vårt takfönster och vi har inte riktigt kommit på hur vi ska få bort den än.

Igår tog jag min första körlektion, jag har haft mitt körkort sen november men det är ju vänstertrafik här och trafiken är väldigt annorlunda. Var nervös först men sen när jag kört en stund kändes det precis som att köra hemma (inte som i Burseryd kanske men en stad hemma haha)

/Kajsa

Likes

Comments

Igår tog mitt sommarlov slut för jag började mitt jobb som au pair i London. Igår tog jag mitt "pick och pack" in i vuxenlivet, jag ska nu ta hand om tre söta barn. Egentligen kan jag knappt ta hand om migsjälv men jag tror att jag kommer klara det även fast det kommer bli jobbigt ibland. Så nu är jag Londonbor, men än sålänge har jag bara jobbat så har inte haft tid att turista i centrum men det blir nog gott om tid för det under året skulle jag tro. Och nu avslutar jag kvällen med min favorit Disneyfilm såklart (Pocahontas).

/Kajsa

Likes

Comments