Sjuka barn

Usch, igår var ingen rolig dag, började med att Hannah kom ner hysterisk, hemsk hosta och lite tungandad, hon lugnade ner sig och somnade om med mig. På morgonen var hon ganska tagen, 38.7 i feber (det är högt för mina, annars så lågtempade barn), andades väldigt rossligt, och varje andetag hördes tydligt. Min lilla tjej, som normalt är både högt och lågt, pratar och sjunger i ett, satt där hon satt, bara mamma dög!

Var inte nöjd med andningen, så ringde 1177, fick ett jättefint bemötande, och så brast det, jag grinar inte ofta, men när det kommer till barnen!! Känslan av maktlöshet, där stod jag, en mamma till 5 barn, utan möjlighet att ta mig någonstans, maken i Dalarna...

Hon vidarebefordrade iaf till vårdcentralen, så de ringde upp strax efter kl 13, även där ett toppenfint bemötande, vi fick iaf tid kl 16, så ringde till pappa och frågade, vilket inte känns så kul, med tanke på att han först ska åka 5 mil hit, och sen 3 mil till vårdcentralen, och sen hem igen, alltså 16 mil! Men vad gör man inte för sina barn och barnbarn ❤

Jag förberedde middag till barnen, så de stora kunde värma upp och äta när vi var iväg.

På vårdcentralen lyssnade de på hennes lungor, stack henne i fingret, tittade i hals och öron, sen fick hon inhalera medicin, vilket hon gjorde riktigt bra, utan mask! Kan säga att det är första gången något av våra barn fått inhalera, hon är barn 4 i ordningen, så vi har ju vart otroligt förskonade egentligen! Två gånger fick hon inhalera samt dricka lite flytande medicin!

Läkaren sa det var troligen falsk krupp, och såklart förberedde jag mig för en hemsk natt, de sa även att vi ev var tvungna att åka in och inhalera imorgon (läs, idag)


Source error

Här hörs hennes andning väldigt tydligt!

Kvällen flöt på bra, Hannah sa att hon mådde bättre, det syntes! Fick i henne lite saft och yoggi, det var typ allt hon ville ha!

I samråd med Hannah så bestämde vi att hon skulle få sova i vagnen inne hos mig, jag valde vagnen pga att hon kunde sova halvsittandes, utan att hasa ner, vilket jag ansåg var bäst för luftrören, hon var ju med på det, somnade, och vet ni, hon sov hela natten, och i morse så var det men mkt piggare tjej!

Hon har mått riktigt bra idag, ätit, hon far runt som det yrväder hon är, febern är borta, rösten är bättre, lite påverkad i luftrören fortfarande, men inte alls i närheten av hur det var igår!

Mattheus är fortfarande lite nasal, och lite hostig, Calle har börjat visa förkylningssymtom, hoppas innerligt att det stannar vid vanlig förkylning!!!

Gillar

Kommentarer