Hejsan allihopa!

Niin ne päivät ja viikot vaan menee, ettei blogiakaan ehdi päivittämään.. heheh. Mun vaihto on pian puolessa välissä, mikä on ihan hullua! Tuntuu että justhan tänne vasta tultiin ja vieläkin oon vähän kotiutumassa tähän elämään täällä, mikä on tosin ollut aivan toppenia! Sain viime viikolla kamuja Suomesta ja parin viikon päästä olis tulossa seuraava kamu moikaamaan, kivaa! :) Viime viikot ovat pitäneet sisällään muun muassa:

- kirjastossa istumista, luentoja, kirjojen ja novellien lukua, esitelmiä, esseiden palautuksia

- päivän Tukholmassa

- shoppailua, ruoka- ja maisemakuvailua

- hotelliaamiasia, brunsseja, kalliita illallisia ja muutenkin syömistä

- ylipitkiä Facetime puheluita xd

- Uppsalasta ja kevätauringosta nauttimista!

Tulevana viikonloppuna oon menossa Suomeen moikkaamaan kavereita ja vanhempia. Kiva päästä käymään kotona vaikken mitään koti-ikävää ookaan ehtinyt potemaan. Vähän oon kyllä kaivannut suomalaista ruisleipää ja "tavallista" raejuustoa sekä omaa kunnollista suihkua ja siistiä keittiötä! :D Vaikka ihmeen hyvin tähän korridor-elämään täällä on tottunut..

Tässä muutama kuva viime viikoilta:


Fyrisån-joki

Hotelli Hörnan ihana aamupala <3

Kirjasto Carolina Rediviva

Puss och kram!

Kaisa

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Hejsan! Ensimmäinen viikko koulua on nyt takana ja kaikki mun neljä kurssia myös alkoivat tällä viikolla. Opiskelen täällä siis pelkkää ruotsinkieltä. Kurssit on nimeltään muntlig svenska, skriftlig svenska, grammatik ja läsa och analysera svenska texter. Kaikilla näillä kurseilla on tosi paljon erilaisia tehtäviä, joten ainakaan tekemisen puutetta ei tule olemaan, kun koko ajan vois vaan opiskella. Tänä lauantaiaamuna suuntasinkin ensimmäisenä kirjastolle lukemaan eli myös motivaatiota löytyy, ainakin vielä! :D Tuntuu myös, että mun ruotsi on jo vähän kehittynyt tai ainakaan sen puhuminen ei enää tunnu niin vaikealta ja oudolta.

Tällä viikolla oli välillä jo ihanan lämmmin ja aurinkoista, kuten kuvasta näkyy.

Mitään ihmeellisiä suunnitelmia ei tälle viikonlopulle ole, muuta kuin pyykinpesua ja koulutehtäviä. Ensi viikon lauantaina osallistutaan International Quasgue -bileisiin, jotka on vähän kuin Suomen sitsit, mutta huomattavasti hienommat. Liput sinne maksoi 350 kr ja ne sisältää kolmen ruokalajin illallisen + juomat. On myös tarkkaa mitä siellä saa olla päällä ja koska saa istua, puhua, syödä, juoda, nousta jne. Nämä bileet on suunnattu meille vaihtareille, joten siksi international.. Kivaa! :)

Likes

Comments

Ensimmäinen viikko tai oikeastaan ensimmäiset kymmenen päivää on nyt täynnä täällä Uppsalassa ja fiilis on edelleen loistava! Päivät ovat pitäneet sisällään vähän lisää kävelyä ja kaupunkiin sekä muihin vaihtareihin tutustumista, infoluentoja, kahvittelua, illanistumisia, shoppailua, vohvelibuffaa ja nationiin liittymistä. Nation on täällä vähän kuin Suomen ainejärjestö. Nationeita on täällä 13 erilaista ja kaikilla on vähän erilaisia aktiviteettejä, lounaspaikkoja, baareja ja juhlia ja kaikkea muuta mukavaa. Oli tosi vaikea päättää mihin kannattaisi liittyä, mutta johonkin oli pakko, että saa opiskelijakortin sekä kaikki opiskelijatarjoukset käyttöönsä. Päädyttiin lopulta kavereiden kanssa Östgötan Nationiin, koska siellä tuntui olevan aika kansainvälinen ja muutenkin rento meininki, ja tietenkin jokapäiväinen vohvelibuffa, joka maksaa jäsenille vain 25 kr, oli aika iso plussa. :)

Huomenna olisi tiedossa ensimmäinen pyykkivuoro ja läheiseen kuntosaliin tutustumista. Ensimmäinen viikko on mennyt tosi rennoissa tunnelmissa, ja on ollut vähän hassua, kun ei ole ollut mitään velvollisuuksia joihin Suomessa on tottunut. Odotankin jo innolla kun maanantaina koulu alkaa ja pääsee tosi toimiin. Kaikki hyvin täällä siis! :)


Likes

Comments

Ensimmäiset pari päivää takana Uppsalassa. Ensivaikutelma on hyvä! Kaupunki vaikuttaa tosi pieneltä vaikka onkin Ruotsin neljänneksi suurin. Keskusta-alue on tiivis ja joka paikkaan (koti-koulu-keskusta akselilla) pystyy kävellä. Talot on kauniita, vanhoja ja värikkäitä. Ihan keskustan vieressä virtaa joki, josta tulee mieleen Kööpenhamina tai Amsterdam.

Meille vaihtareille ei vielä viikonloppuna ollut kauheasti ohjelmaa, mutta ensi viikolla sitä löytyy joka päivälle. Monessa tapahtumassa on kuitenkin rajoitettu osallistujamäärä tai first come, first serve käytäntö. Saa siis nähdä mihin kaikkeen mahdutaan mukaan. Ollaan Jennan kanssa kävelty ja kierrelty kaupunkia nyt kaksi päivää ristiin rastiin, käyty Ikealla, ostettu uudet hyvät kengät kävelyyn, etsitty edullisia kahviloita, ravintoloita ja ruokapaikkoja, kuvailtu, käyty kaupunkikierroksella Alexin kanssa ja yleisesti vain ihmetelty että missäs sitä ollaan.

Tällä hetkellä Uppsala vaikuttaa ihanalta paikalta, ihan 5/5! Huomenna alkaa itse opiskelu ja mielenkiinnolla odotan minkälaista se tulee olemaan ja kuinka tuun pärjäämään mun ruotsinkielen taidoilla. Mutta ainakin täällä saa käyttää kieltä joka paikassa ja kaikki mun kämppiksetkin tuntuu olevan täysin ruotsalaisia. Ja kukaan ei oo vielä vaihtanut kieltä englantiin, paitsi bussikuski, jolta yritin ostaa lippuja käteisellä, mutta ne pitikin ostaa kortilla, niinkuin kaikki muukin täällä.

Vi hörs! :)

Kaisa

Likes

Comments