Idag är det alla hjärtans dag och jag tycker det är kul att uppmärksamma varandra lite extra denna dag. Jag tycker absolut inte att man behöver köpa något dyrt eller så, men man kan ge något litet symboliskt eller bara säga några fina ord till varandra. Mina allra finaste presenter är de som barnen har gjort själva. Mest av allt hade jag såklart önskat att hela familjen var samlad en dag som denna, men så är det inte tyvärr.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag hade Noomi kalas för sina kompisar. Vi hyrde gympasalen för enkelhetens skull. Självklart blev det enhörningstema och min kompis Karolina bakade superfina cupcakes.

Det kom precis lagom många barn och allt gick faktiskt hur bra som helst. Till skillnad från när Alice hade kalas så var jag inte ensam denna gången. Vidar var hos mamma och Tobbe så Daniel var med och min bff Therese hjälpte också till att hålla koll på kidsen. Dessutom stannade några andra mammor också kvar och det underlättar alltid med några extra vuxna.

Jag blev väldigt imponerad av hur alla barnen kunde springa runt och leka som galningar för att i nästa stund vara helt tysta och lugna när vi skulle fika eller när vi skulle berätta om någon lek eller så.

Vi lekte två rätt roliga lekar. Hela trafiken stormar och sätt hornet på enhörningen. Jag gillar lekar där det inte direkt är någon som vinner. Det blir roligare när alla bara är med och leker och har kul tillsammans utan att det är någon tävling.

Likes

Comments

Idag var det dags för Alices första riktiga friidrottstävling. Sedan Vidar föddes har jag varit tvungen att ta med mig honom överallt pga amningen och därför behövt säga nej till vissa grejer där det inte har varit lämpligt att ha med sig en bebis. Därför kändes det både viktigt och roligt att jag kunde spendera hela dagen på tävlingen med Alice medan resten av familjen var på kalas. Mamma och Tobbe hängde också med, det var en kul överraskning för Alice.

Alice har inte tränat ens ett år, så jag tyckte hon var superduktig som låg i mellanskiktet i alla grenarna hon tävlade i. Det var en lång dag och hon höll ångan uppe hela dagen. Denna mamman är duktigt stolt!

Likes

Comments

Mina barn är såklart mina stoltheter. Varje dag är jag stolt över dem, men ibland överöses jag lite extra mycket av stolthet. Som när Vidar lär sig något nytt, tex lärde han sig att äta med gaffel idag. Eller när Noomi leker så himla fint med sin lillebror och tar hand om honom. Eller när jag idag var på utvecklingssamtal för Alice. Ibland känner jag mig som 2 meter lång när jag tittar på mina fantastiska ungar.

Likes

Comments

Denna helgen har vi inte varit mycket tillsammans som familj. Vi valde att dela upp oss lite för att kunna få lite kvalitetstid bara några stycken.

Igår åkte Daniel och Grim iväg på en fiskaffärsrunda tillsammans med Daniels pappa. De var nog typ halva Skåne runt och kollade fisk och umgicks. Vi andra stannade hemma och repade oss efter feber och förkylning.

Idag åkte jag, Alice och Noomi till badhuset. Det var längesen de hade mig för sig själva, utan en liten Vidar. Vi hade supermysigt och grabbarna hade det bra hemma också.

Jag tror det är bra att dela upp sig lite ibland. Lika viktigt som det är att göra saker som familj, tror jag det är att kunna vara bara ett par stycken också.

Likes

Comments

Jag hade tre presentkort på Gina tricot, så idag bestämde jag mig för att åka in och kolla om jag kunde hitta något till mig själv. Det är väldigt sällan jag handlar till mig själv så det kändes lite ovant. Jag tog med mig mamma som smakråd och det var tur, för nästan allt jag köpte hittade hon. Även om jag själv inte betalade något för kläderna så kändes det liksom som slöseri. Det är nog något jag behöver jobba på, att det är okej att unna sig själv lite ibland.

När vi ändå var i stan tog vi såklart en mysig lunch också, jag, mamma, Noomi och Vidar.

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min älskade Noomis födelsedag. Hela 5 år. Hon har väntat och längtat och räknat ner hur länge som helst och nu är hon äntligen 5 år.

Vi började såklart dagen med att sjunga för henne och ge presenter i sängen. Av oss fick hon ett mikroskop, en My little pony-klänning, Elsa-skor och Elsa-tidning med handskar, fläta och halskrage. Hon fick även morfars present imorse eftersom han inte kunde komma på kalaset, en enhörningskäpphäst.

Efter frukosten satte vi igång att fixa allt inför kalaset som började kl 14. Det var en del som inte kunde komma pga sjukdom, jobb osv. Men det blev bra ändå. Noomi fick massa fina grejer, bäst var nog en playmobil-drake, ett enhörningsspel och en mjuk t-rex. Men hon har inte hunnit prova allt hon fick än.

Efter kalaset stannade Therese och Marley kvar och käkade pizza med oss. Födelsedagsbarnet fick såklart välja mat idag.

Nu har en väldigt nöjd och trött 5-åring somnat gott. 💖

Likes

Comments

Dan före dopparedan idag och Noomi har varit och firat jul med sin pappa och farmor. Hon kom hem hur nöjd som helst och hade jättefina presenter. Hon fick bl.a. en enhörningsdräkt som Vidar fattade stort tycke för. Han gillade den så mycket att han la sig på den och nästan somnade på köksgolvet.

Imorgon är det alltså julafton och det blir lite konstigt firade, för familjen måste dela på sig. Vi skulle alla (utom Alice för hon är hos sin pappa) åka ner till Daniels syster, men minstingen Lilly har fått vattkoppor och vi vill inte att Vidar ska få det så jag stannar hemma med honom. Daniel tar med sig Noomi och Grim dit, för de hade blivit jättebesvikna annars. Jag och Vidar åker hem till mamma och Tobbe istället, så det blir nog bra ändå även om det såklart är jättetråkigt att vi missar firandet med Daniels familj.

Likes

Comments

Så var det då äntligen dags för skolavslutning. Denna terminen tog slut och Alice har gått sin första termin i fyran. Hon har kämpat på bra och har verkligen gjort sig förtjänt av lite lov. Avslutningen började i klassrummet där det blev lite fika till barnen, lite lek och presentutdelning till deras två fantastiska lärare. Därefter gick vi till kyrkan, där tvåan, fyran och femman skulle ha sin avslutning. Övriga klasser hade precis innan. Barnen sjöng fina julsånger och det var så stämningsfullt som det brukar bli. Men det häftigaste var ändå när Alice och hennes kompis skulle sjunga ”tänd ett ljus”. De sjöng dessutom varsin vers helt solo. Jag är så himla stolt över min modiga Alice.

Idag bestämde Vidar sig för att det är dags att resa sig mot typ allt. Dessutom började han smått gå längs med bordet. Tiden går på tok för fort!

Igår var det min käre bror Christians födelsedag och idag är det min kära mammas födelsedag. Jag har såklart gratulerat på annat sätt, men grattis här också till er båda 💞

Likes

Comments

Idag har varit en riktig hemmadag. Har grejat med lite småfix, som att flytta Vidars kläder från en liten byrå till några hyllplan som var lediga i Noomis garderob. Vi har ju så sjukt trångt, men det blev iaf lite mer plats till hans kläder nu.

Sen var vi ute en liten runda. Noomi ville bygga en snögubbe, men det var på tok för lite snö. Så det blev en promenad istället och hon fick springa av sig lite.

Idag lossnade verkligen krypandet för Vidar. Nu har han koll på både armar och ben och kryper rundor och upptäcker lägenheten. Kattmaten fick flytta upp till högre höjder, innan han upptäckte den.

Likes

Comments