Hur blir man hälsosam? Kan verkligen alla bli det?

​Kan verkligen alla människor bli hälsosamma och vältränade?

Och vad gör man om det är så att man tillhör den procenten som faktiskt ALDRIG har tränat på daglig basis. Visst jag har hoppat på lite utmaningar och kanske tvingat mig ut på promenader och gjort lite situps hemma. Max 2-4 veckor på ett år. Men jag har aldrig tränat konstant och för hälsan, för att bygga en stark kropp. 

Jag vet inte hur jag kommer igång. För varje gång jag kommit igång har jag slutat lika snabbt. Jag vill. Vill inte. Vill. 

Så klart vill jag vara stark och hälsosam men jag kan inte. Nu fyller jag snart 35 år och har typ aldrig tränat. Kommer jag kunna vända detta? Kommer jag någon gång i livet få muskler och framförallt ett flås?

Varje gång jag försökt bli hälsosam så blir jag sjuk och jag är typ aldrig sjuk. Så man kan inte locka mig med det där med att man håller sig friskare med träning. Jag älskar godis, läsk och hamburgare och tycker en sallad är TRÅKIG. Tror inte jag kan avstå? Vill man ens? Jo det vill jag nånstans där inne. Men jag kan ju inte avstå sockret i livet. Och jag kan ju inte ta mig till ett gym själv.

Så hur gör man med mig nudå? Inser nu efter mitt kejsarsnitt att jag inte har en tillstymmelse till magmuskler. Inser att jag måste bo med en PT för att lyckas. Och min man är ingen PT så lär väl inte komma igång nu heller.

känner mig nästan gravid igen så uppblåst jag är på allt godis.

​Vad har du för tips till mig? #Soffpotatis for life!

Gillar

Kommentarer

amandanahlin
amandanahlin,
Jag tappade motivationen helt ett tag till både kost och träning. Sedan fick jag ett kostschema och träningsprogram efter de har jag hållit igång. Kostschemat fick mig och inse hur man med ”vanlig” kost kan vara hälsosam och att de inte innebär att man behöver vara hungrig och leva på sallad. Sen hitta träning som man tycker är kul är viktigt, all träning är inte för alla människor. Sen börja lugnt och trappa upp det, oftast börjar man för hårt och då blir sjuk istället..
nouw.com/amandanahlin
kaffemorsans
kaffemorsans,
Ja ett kostschema kanske är något som jag MÅSTE ha. Tog du en PT som gav kostschema? JA kul träning, svårt att tänka ut. Men något borde passa mig allt kan ju inte vbara avra tråkigt:)
nouw.com/kaffemorsans
amandanahlin
amandanahlin,
Ja jag tog hjälp ifrån refitness. Ja prova dig fram man vet inte alltid vad som passar en. Om du lyckas hitta någon att träna med brukar de underlätta med 😊
nouw.com/amandanahlin
Melinalinnea
Melinalinnea,
Mitt bästa tips är nog att fokusera på de små sakerna i vardagen som du gör, promenad med vagnen, kanske gå från soffan till köksskåpet o knäböja på samma gång?! ’inget godis innan 20 situps’ haha skapa tvångs tankar elr något.. hälsosamt eller hur? Ligger en här som inte orkade laga middag så vräkte i mig en macka som mat o en chokladkaka till efterrätt 💪🏼💪🏼
nouw.com/melinalinnea
kaffemorsans
kaffemorsans,
Det där gilalr jag. Tänker lite som du, går ju fem ggr i veckan till pendeln på 30 min, alltid något även om det inte är en powerwalk så är det rörelse =)
nouw.com/kaffemorsans
Melinalinnea
Melinalinnea,
Dummaste man kan göra är att lägga upp för stora krav, du måste inte bli super stark osv huvudsaken man känner att man gjort något.. fattar du? Ja e så trött så ja ba yrar 😅
nouw.com/melinalinnea
Mylittlestories
Mylittlestories,
inte börja för hårt, för fort. Sätta upp rimliga mål och kanske ge dig själv en liten present varje gång du klarat ditt mål? Ta före och efter bilder för att se resultat? Dela med dig på bloggen? Träna i vardagen , ta trappan istället för hissen, gå istället för att åka bil/ta buss? Skaffa en tränings kompis. Testa olika saker så du hittar något du tycker är kul ? Träna små korta pass men ofta? Finns 1000 tips 😁🙈 lycka till.
nouw.com/mylittlestories
kaffemorsans
kaffemorsans,
TAck för dina tips. Superbra 😊
nouw.com/kaffemorsans