Du har 51 000 följare på Instagram och nästan 19 000 på Twitter. Vad har du gjort ?

- Varit väääldigt aktiv och skrivit saker som folk kan relatera till.

Av din Twitter att döma verkar du ha väldigt mycket saker på gång. Vad gör du exakt för de som inte har koll?

- Jag bloggar, poddar, skriver artiklar, säljer reklamannonser, styr upp events, jobbar med samarbeten, syns på rätt tillställningar och så vidare!

Om du var tvungen att ge dig själv en arbetstitel, vad skulle det vara?

- Jag själv föredrar att säga egenföretagare men andra titulerar mig som social entreprenör. 

Hur kommer det sig att du började skapa dig ett liv på internet?

- Det kom sig ganska naturligt i och med att jag pendlade så mycket. Det blev en del dötid, som jag valde att lägga på sociala medier. Sen har jag väl ett öga för marknadsföring och hur det går till och på så vis växte det ganska fort. Sedan har jag ett enormt beroende av att skriva av mig.

Vilka för- och nackdelar har din stora skara med följare haft för dig?

- Alla jobberbjudanden kommer för mitt varumärke och min följarskara. De är ju min inkomst. Nackdelar är väl att alla har en åsikt och ska tycka till om precis allt jag gör vilket kan bli rätt påfrestande. 

Vad tror du att nästa trend på internet kommer att vara?

Oj, det var en bred fråga. Men fler och fler drar igång YouTube-kanaler. Och mer reklam på Snapchat.

Har du något tips på de som vill börja jobba med internet men inte vet hur de ska gå tillväga?

- Ge inte upp bara för att alla följare inte kommer direkt. Jag har hållit på i flera år.

Sist men inte minst: Skulle du klassa dig själv som känd på internet?

- Igenkänd är jag, men absolut inte känd. Känd är du först alla, i alla åldrar vet vem du är. I min åsikt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart 55 tusenföljare på Instagram och över 19 000 på Twitter. Vad har dugjort?

– Jag har alltid haft många följare. Det började på bilddagboken som jag tror man kan säga är Göteborgs motsvarighet till typ Lunarstorm. De hängde med till Facebooks storhetstid och sen övergick det till Instagram. Twitter är ett större mysterium, vet faktiskt inte vart alla dom följarna kommer ifrån.

Och hur länge hardu hållit på med sociala medier?

– Det var väl runt 2008/2009 som bilddagboken blev stort, sen var jag rätt tidig med Instagram med.

Har du haft en bloggförut eller är jag helt ute och cyklar?

Har haft blogg under en period men la inte mycket fokus på den utan skrev när jag kände för det, tröttnade ganska snabbt på det.

Har du snott tweets någon gång? Var ärlig.

- Någon gång i början av min twitterkarriär så gjorde jag det. Men då var det ingen som märkte för jag hade inga följare. Dock kopierade jag inte tweetsen rakt av utan omformulerade dem ofta lite.

Tidigare nämnde du att du var tidig med Instagram. Tror du att det är svårare eller lättare att få många följare idag än vad det var för några år sedan? Jag tänker om du lagt märke till någon utveckling bland sociala medier de senaste åren.

– Tror inte det är svårt för någon som vet hur internet fungerar att "bli känd från internet". Det är kanske svårare idag att skapa till exempel en stor instagram bara sådär utan att varit stor på något annat socialt medie. Antingen så får man vara först, umgås med relevanta personer eller bara vara lite extra intressant och veta hur man ska föra sig på internet.

Du skämtar ofta om att du är känd. Skulle du hålla med dina så kallade haters om att du har hybris eller klassar du dig själv som känd?

– Jag har nog lite hybris haha. Och det är tack vare "haters". Om någon kommer fram till mig och säger att dom följer mig och är snäll och gullig och vill ta bild så blir jag mest generad och tycker det är konstigt men roligt. Men när någon skriver att jag har hybris och att jag borde komma ner på jorden, det är då jag känner att jag är fan känd asså. Men det är ju mest på skämt, fattar att man inte kan bli känd på riktigt utan att faktiskt ha gjort något. Vilket jag inte har egentligen.

Du verkar vara den enda twitterprofilen utan en Podcast - skrivet med glimten i ögat. Hur kommer det sig?

För att jag är lat. Jag är sämst i världen på att ta tag i saker. Vet att jag hade kunnat göra något större av mig själv på internet själv eftersom jag redan är "känd från internet" men jag orkar inte. Har planerat att starta blogg jättelänge, och pod började jag och en kompis prata om redan för två år sedan men det blir aldrig av bara. Det kanske kommer någon gång i framtiden

Skulle du klassa dig själv som känd på internet?

– Ja.


Likes

Comments

​Nu undrar ni säkert vad det här är. En skvallerblogg eller bara några jobbiga 14-åringar?

Vi alla minns skvallerbloggarna som ägde rum back in the days när Foki var det hetaste Sverige hade. Syftet med den här sidan är att hålla er uppdaterade kring vad de olika sociala medier-profilerna gör. Twittrare, instagramare, poddare och en annan generation av bloggare. Någon gång kanske vi recapar ett bråk eller två. Tanken är att vi ska släppa intervjuer med olika internetprofiler samt hålla er uppdaterade kring deras senaste projekt och när de medverkar i radiointervjuer, podcasts, skriver texter, TV-framträdanden med mera.

Se det som den nya generationens skvallerblogg fast med mindre skvaller och mer saker av värde.

Likes

Comments