"Mikä on kun ei taidot riitä...mikä on kun ei onnistu...onko niin ettei niittää voi sieltä...minne koskaan ei kylvetty" tulee nyt taas väistämättä mieleeni kun aktiivisena penkkiurheilijana seuraan palmun- sekä auringon alta yllättäen myös paitsi Olympialaisia... niin myös tietysti lempilastani jalkapalloa.

Suomi ja suomalaiset väittävät olevansa urheilukansaa ja poikkeuksellisen hyviä kaikessa mihin vaan haluavat ryhtyä on se sitten hiihto, jääkiekko, mäkihyppy tai jalkapallo, mutta totuus on, että suomalaiset ovat länsimaisista hyvinvointiyhteiskunnista kaiketi väkilukuun sekä elämänlaatua mittaaviin arvoihin mitattuna surkein urheilumaa millä mittarilla tahansa mitattuna.

Kesäolympialaista on turhaa edes puhua kun ei Suomessa ole enää oikeita kesiäkään, eikä ole suomalaista suolla tarponutta geeniperimää luotu etenemään nopeasti tasaisella vaan lompsimaan kumpparit jalassa haaroja myöten turpeessa...ja sen kyllä täälläkin kotirannan boulevardilla huomaa kun kansanveljemme lompsivat vastaan selkä kyyryssä, katse maassa lippiksissään sekä ylisuurissa kahdenraidan Adidaksissaan. Suolta sinä olet tullut ja suolle sinun tulee uudelleen menevä...ja sillä suolla ollaan kera Jussin sekä kuokan, kun nuo penteleet muutkin ovat oppineet heittämään keihästä, joka on ollut SE meidän oma varma menestyslaji ja nyt meillä ei ole enää jäljellä muuta osallistumisen ilo sekä oikeus ja upeat kisa-asut.

Talviolympialaissakin ollaan nykyisin jo tasolla ynnämuut, kun on mennyt viimeistely ja voitelu ja ravinto ja ja ja kun kisakylän sängytkin on niin huonoja ja kaappikin on niin sekaisin ja niinpä positiiviset asiat kisoista tulosten sijaan pitää koettaa löytää Jetron paksuista leukaperistä ja sen rasvaisesta "huumorista" vaikka ymmärrykseni ei riitä ymmärtämään Retron mukanaolo syytä muuten kuin, että onpahan yksi onnellinen turisti edes ryhmässä mukana. 

Olemme samalla tasolla yhdessä perinteisen talviurheilumaa Espanjan kanssa, jolla on mm. jäälajeista yhtä monta mitallia kuin Suomella vaikka 13-vuoteen Espanjassa en ole paljon jäätä muualla nähnyt kuin Strongbow pintissäni kuumaan aikaan kesällä. Jääkendo on Suomessa suvereeni ykköslaji niin harrastajien (vaikka Palloliitto muuta väittääkin) , yleisömäärien kuin myös tukieurojen osalta, mutta niinpä vain taistellaan tosissaan pääsystä kahdeksan joukkoon ( Toimituksen huomautus!!! jääkiekkoa oikeasti harrastavia maita on max. 6) jonkun Korean kanssa, jossa en tiennyt edes pelattavan jääkiekkoa ja ottelu muistutti minua Gijonin ihmeestä, jossa suomalaiset potkupalloilijat taistelivat ylimielistä Espanjaa vastaan taistelupisteen, joka oli Suomelle kuin maailmanmestaruus pelaajien juhliessa sitä oikeiden fudisammattilaisten tyyliin. Jos kyseinen ottelu pelattaisiin 10 kertaa uudestaan niin Suomi ei ottaisi enää pistettäkään vaikka Espanjalaiset pelaisivat takaperinjuosten ja 2 numeroa ylisuuret futiskengät väärissä jaloissaan.

Onneksi meillä on kuitenkin nuo suolla tarponeiden emäntien jälkeläiset eli ihanaiset naisemme, jotka saavuttivat "upeasti" pronssia kisoista, joissa kai oikeasti, siis aikuisten oikeasti ei kovin montaa muuta maata edes ollut mukana kilpailemassa ja niistäkin ne 2 suurinta ovat valovuoden edellä meidän nättien tyttöjen liikettä ja ennenkaikkea laukaisutaitoa, joka on kyllä ihailtavalla tasolla niin USA:n kuin Kanadan naisillakin. Tämä sama kutin heikkous koskee myös miehiänne, jotka vippailevat lättyä komposiittimailoillaan ahtaassa tilassa ja nopeasti samaan tasoon tai jopa huonommin kuin Pohjois -Amerikan naiset. On suoranainen ihme, että meiltä on tullut Patrik Laine, Teemu Selänne tai Jari Kurri vaikka meillä on opetettu laukaisemisen perusteita täysin väärin aina alkaen mailan valinnasta juniorina...onneksi nämä suomalaiset järjestelmän oikut eivät ole kuunnelleet muita "viisaampia" vaan tehneet niinkuin ovat itse oivaltaneet.

On myös suoranainen ihme, että meiltä on tullut Litmanen, Hyypiä ja Eremenkot, jotka eivät joutuneet tyytymään koskaan siihen mitä liitto tai seurojen ammattivalmentajat heille koettivat opettaa vaan tekivät itse ja yhdessä isiensä kanssa oivaltaen. Liiton wissersedät on vastoin kaikkien muiden menestyneiden palloilumaiden löytäneet oman viisastenkiveksensä laittaen kaikki omat munansa yhteen koriin yksilövalmennuksen puolesta joukkuelajissa!! HEUREKA!! Voi sitä omahyväisen pallihien määrää niissä hyvävelivalmentajien keskinäisen kehumisen koulutuksissa, jossa todetaan jo osaavamme kaiken,  joten jatkakaamme näin ja odottakaamme ilmastonlämpenemisen tuomaa olosuhteiden paranemista sekä maahanmuuttajien tuomaa parempaa geeniperimää. 

Kahdessa eri kulttuurissa elämää ja urheilua riittävän pitkään kokeneena voin sanoa, että Suomi ei ole oikea urheilumaa millään mittarilla mitattuna, sillä niin lähellä on vertailumaita useita niin lännessä, idässä kuin etelässäkin...ja varmaan olisi myös muissakin ilmansuunnissa jos se vaan olisi maantieteellisesti mahdollista. Suomessa urheilu ei ole niin tärkeä osa jokapäiväistä elämää kollektiivisesti kansan keskuudessa, että sen arvostus sekä merkitys olisi vahvaa kansallista perimää, ydintä ja tavoiteltavaa. Suomalainen pakkasen panema kateellinen, pikkusieluinen besserwisser kansanlaatu ei mahdollista aitoa ja avointa oppimisympäristöä kaikilla tasoilla, kaikkialla ja kaikille vaan se tukahduttaa palavan innostuksen liekin positiivisen elintärkeän hapen puutteessa negatiivisten ionion ilmansaasteeksi ja tällaisessa urheilun Tsernobilissä on lähes mahdotonta laajamittaisesti onnistua, kehittyä, voittaa, sillä Suomessa jo lastentarhassa lasten opetussuunnitelman yksi tärkeä osa on opettaa lasta häviämään.... ja sen me oikeasti olemme oppineet vaikka voittamisen taito hukassa onkin.

Suomesta ei ole tullut, eikä tule järjestelmän ansionsta yhtään maailmanhuipulle pääsevää urheilijaa, vaan kaikki sinne päässeet ovat tulleet järjestelmästä huolimatta omalla työllään ja uskomatta mitä liittojen kaikki tietävät sedät sanovat, vaativat tai opettavat. Suomesta tulisi paljon enemmän huippuja useampaan lajiin, jos kaikki lajiliitot lopetettaisiin ja niihin käytetyt rahat jaettaisiin tasan "in cash" tietyillä menestymiseen/harrastuksen levinneisyyteen sekä harrastajien määrään sidotuilla ehdoilla suoraan urheilijoille. 

Yhteisön minuuden luovat ihmiset itse... se ei tule ulkopuolelta kannettuna, eikä sitä voi kopioida vaan se on yhteinen identiteetti ja DNA siitä millaisia me olemme kansakuntana... tätä taustaa vasten Suomi ja suomalaiset ovat pullamössö, Pleikkari, mikrovälipala kansaa, jossa on  negaation kautta ajattelevia sekä toimivia asiantuntijoita enemmän kuin positiivisia ratkaisukeskeisiä tekijöitä, sillä niin on tosi Suomessa se, että se joka ei osaa pelata itse niin rupeaa opettamaan ja joka ei osaa opettaa rupeaa suunnittelemaan ja joka ei osaa edes suunnitella niin rupeaa johtamaan...väärin! 


Suomalainen urheilija on kuin eräs tunnettu muusikon renttu pienenä koulun hiihtokilpailuista tullessaan jolloin isä kysyi,  että

 "No...kuinka meni?" 

poika vastasi,  että "Olin neljäs!" 

..johon isä tokaisi sanoen,  että "Miten se on mahdollista kun teillä oli vaan 3 osallistujaa?" 

...niin poika virkkoi,  että "kun ei kule... niin ei kule!!" 


"Negatiivinen ajattelu tuo negatiivisen lopputuloksen... positiivinen ajattelu tuo positiivisen lopputuloksen!"

-tuntematon ajattelija-


😀🌞🙈🌴🏒⚽🎿 🗻 🎖🏆🇪🇸🇫🇮

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

"Pessimisti ei pety" sanotaan, mutta nyt... taas... näyttää siltä, että ne ikuisesti espanjalaiseen jalkapalloon negatiivisesti uskovat ja sen luhistumista odottavat pessimistit joutuvat pettymään kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Espanjalaisen jalkapallon vahva eteenpäinmeno ja tuloksenteko jatkuu vaan kaikista näiden Espanjalaisen fudiksen maailmanlopunennustajien pelonsekaista toiveista ja haaveunista huolimatta, joten saamme heittää tämän sanonnan pessimismistä sinne samaan romukoppaan Suomifudiksen 2020 vision kanssa.


Espanjalaisen niin seura- kuin maajoukkuefudiksen romahtamista on odotettu tietyissä negatiivisista Espanjan ylivoimaisuuteen sekä sen syiden ymmärtämättömyyteen pettyneissä piireissä jo (liian) kauan, mutta ei...Ei vaan heidän menestymättömyydelle näy mitään merkkejä ilmassa ajattelee sitä sitten seurajoukkueiden ja tai maajoukkueiden näkökulmasta käsin.

Seurajoukkueita ajatellen nämä pessimistit ovat Tantramaisesti nautintoa pitkittäin hiplanneet kulkusiaan jo pitkän tovin, mutta joutuneet pettymään hiukan pessimismissään, sillä vaikka hiukan ehti touhuntippoja lirahtaa boksereihin jo ennenaikaisesti täydellistä tyydytystä odottaessa kun ensin koetettiin murentaa Espanjan Kuninkaallista valtiomuotoa ja sen jälkeen lyötiin jo sen lippulaivan Kuninkaallisen Palloseuran tulosvetokertoimet suurelle tappiolle ottelussaan Ranskan ja Qatarin yhdistelmäjoukkuetta vastaan niin alas, että itsekkin jo epäilin hiukan suomalaisten pesäpalloilijoiden palanneet Veikkauksen peleihin suurella joukolla sotkemaan.

Itse ottelu oli upeaa sekä viihdyttävää fudista alusta loppuun antaen jalkapallon ystäville todellisen nautinnon sekä Veikkaukselle tukevan tilin ja ottelun häviäjiin kuuluivat näiden RanskalaisQatarilais-joukkueen upeiden pelaajien lisäksi ne pessimistit, jotka latoivat vähiä tukityöllistämisellä hankittuja eurojaan Kuninkaallisten suurinumeroiselle tappiolle. Ottelupari ei ole vielä ohi vaan mahdollisuuksia edetä jatkoon on vielä molemmilla joukkueilla, joten on syytä pitää kädet vielä kaikkien näkyvillä pöydällä sekä rahat taskussa seuraten positiivisella innokkuudella tätä upeaa näytelmää, jossa paremmuutta punnitaan loppuun saakka paitsi kentällä niin varsinkin besserwissereiden keskuudessa, mutta varmaa on vain se, että näiden wissereiden määrässä Suomi voittaa aina!

Huolimatta suomalaisen lahjakkaan juniorin läpilyönnistä Ranskan liigan joukkueeseen ja Neymarin tuomasta julkisuudesta liigalle niin totuus on kuitenkin se, ettei Ranskan patonkiliiga ole Euroopan TOP4 liigojen joukossa ja niinkuin joukkueen pelaaja Rabiotkin ottelun jälkeen itse totesi, että on helppoa tehdä omassa liigassa 8 maalia, mutta tämä on eri liiga! Kaikki kunnia Ranskan Suomen Liigaan verrattuna todella tasokkaalle Liigalle, mutta kuitenkin väitän, että tämä loistava lahjakas suomalaisjuniori ei pelaisi Espanjassa pääsarjaa... tuskin edes Secundaa ja jos miesten otteluita edes vielä pelaisi niin sarjataso olisi Secunda B tai Tercera... oletettavasti pelipaikka olisi kuitenkin nuorten korkeinsarjataso Division de Honor, jossa hänen monet useiden muiden kovien jalkapallomaiden maajoukkue ikätoverit pelaavat sekä viimeisen vuoden aikana -00 ikäluokassa Euroopan Mestaruuden sekä MM-hopeaa saavuttaneet Espanjan pelaajatkin muutamaan poikkeusta lukuunottamatta tekevät. Niinkuin aiemmin blogissani väitin niin ei ole suomalaisen jalkapallon exodus yltänyt Espanjaan ja suomalaisen mittapuun mukaan vankimmalla espanjalaisen jalkapallon tuntemuksella / kokemuksella sen sisältä ytimestä väitän, että tältä Espanjan korkeimman junioritason Division de Honor joukkueiden pelaajista 90% mahtuisi Suomen Veikkausliigan rostereihin, mutta Veikkausliigan rostereiden alle 19-vuotiaista pelaajista kukaan ei mahtuisi eikä ole mahtunut Division de Honor joukkueisiin Espanjassa. Tällä tasolla suomalaisia on pelannut vain 3 pelaajaa ja näistäkin pelaajista 2 on varttunut sekä saanut jalkapallo-oppinsa Espanjassa sekä se 3. oli oman aikakautensa suurin talentti suomalaisessa jalkapallossa, mutta hänkin joutui toteamaan maitojunassa kotiin matkatessaan espanjalaisen fudiksen tason kovuuden ja mahdottomuuden pärjätä siellä suomalaisella jalkapalloperimällä ja vaikka hän onkin luonut hienon uran niin Suomen maajoukkueessa kuin Eurooppalaisissa seurajoukkueissa niin Espanja on jäänyt haaveeksi hänelle(kin!).

"Mikä on kun ei taidot riitä...mikä on kun ei onnistu...onko niin ettei niittää voi sieltä minne koskaan ei kylvettty" lauloi Martti Servo ja otti Napanderin, mutta hyvin sopii laulunsanat yhteen suomalaisten harhaisten mielikuvien kanssa joista kertoo ne useat kommentit "menestyksekkäistä" kansainvälisistä junioriotteluista mm.espanjalaisia seurajoukkueita vastaan ennen U15 ikää...joiden totuus on osoittautunut turhankin usein vähintäänkin siloitelluksi muunnelluksi totuudeksi, jossa ollaankin pelattu oikeasti ko. seurojen 3. tai 4. tai jotain muuta ns. Prueba-joukkuetta vastaan niinkuin HJK teki joitakin vuosia sitten ja KäPa vuosi sitten. Jo pikaisellakin espanjalaisten juniorisarjojen sarjajärjestelmiä sekä sarjataulukoita vilkaisemallakin pessimistikin voi ikäväkseen ymmärtää, että samantasoisia "noname" seurajoukkueita kuin nämä suomalaisten tuntemat sekä ihannoimmat suurseurat ovat niin löytyy kymmeniä ja taas kymmeniä Espanjasta ja jokaiset näistä ovat huomattavasti edellä kaikkia verrokkijoukkueita Suomesta. Missä ovat oikeasti U17 tai U19 menestyksekkäät tulokset maailmalta oikeita jalkapallomaita ja tai niiden seurajoukkueita vastaan??

Väitän myös, että Championsliiga on helpompi voittaa kuin Espanjan La Liiga, sillä sellaista dominointia ovat harrastaneet Espanjalaiset seurajoukkueet viimeisen kymmenen vuoden aikana Eurooppalaisissa- sekä Maailman seurajoukkueiden kilpailuissa voittaen 2000-luvulla jo häkellyttävät 33 kannua näistä kovimmista kilpailuista. Voittaaksesi Espanjan La liigan joudut pelaamaan todella hyvin joka ilta 38 kierroksen ajan kovempia joukkueita vastaan kuin suurinosa Champiosliigan joukkueista on kun taas Cup muotoisessa järjestelmässä, jossa myös arpaonni antaa mahdollisuuksia edetä helpohkostikin pitkälle niin on suurempi mahdollisuus yllätyksille ja pärjäämiselle kuten Champiosliigassa olisi mahdollista.

PSG hallitsee suvereenisti omaa Ranskan Liigaansa sekä on pidetty yhtenä suurimpana kandidaattina Champiosliigan voittoon yhdessä Barcelonan, Mancester Cityn kanssa, mutta Espanjan La Liigassa he taistelisivat oletettavasti todella tiukasti paikasta Eurooppa Liigassa. Jos absoluuttista tasoa mukaillen joukkueet valittaisiin Champios Liigaan niin siellä olisi Espanjasta 10 joukkuetta ja sitten 5 joukkuetta Englannista, Italiasta, Saksasta sekä yksittäisiä joukkueita muista ynnämuu maista. Suomalaisia seurajoukkueita ei pääsisi tällä menetelmellä edes näin lähelle tätä tarunhohtoista liigaa kuin nyt heillä on ollut mahdollista päästä maakiintiöiden ansiosta, sillä pelkästään Espanjassa on parempia joukkueita kuin parhaat suomalaiset seurajoukkueet ovat niin yhteensä noin 120 kun edellä ovat pääsarjan lisäksi kaikki Secundan joukkueet sekä suurinosa Secunda B sarjojen joukkueista. Suomen parhaat miesten seurajoukkueet ovat vaikeuksissa myös parhaiden espanjalaisten juniorijoukkueiden kanssa kuten mm. HJK oli pelatessaan pari vuotta sitten Malaga C.F. joukkueen juvenileita (U19) vastaan ...sekä kuin Suomen U20 maajoukkue, joka koostui paljolti Veikkausliigan pelaajista pelasi tiukasti taistellen saman seuran U18 joukkuetta vastaan!

Pessimismi ei siis suojaa pettymyksiltä, joten nyt on aika Spanskifutiksen inhoajien tehdä coitus int itsensä kanssa, nostaa bokserit takaisit jalkaan ja koettaa alkaa ymmärtämään jalkapalloa sekä kulttuureita laajemmin sekä syvemmältä jatkuvan mantramaisen "Espanjan Tiki Takan aika on ohi!"-sijaan, sillä lisää pettymyksiä on luvassa kun kilpailut jatkuvat, uusia kilpailuita tulee ja MM-kisat Venäjälläkin ovat jo ovella...


Mejor Futbol del Mundo !!

Likes

Comments

"Leipä miehen tiellä pitää ja Moilasen leipä kotona " mainosti aikoinaan tunnettu savolainen leipomo tuotteitaan ja saattoi olla oikeassakin omassa mainoksessaan, sillä niin hyviä ovat suomalaiseen makuun nuo heidänkin tekemänsä leipomotuotteensa, mutta nyt taitaa olla Moilasen leipä monesta kotoa Suomessa loppu, kun kansa ei pysy sisällä vaan syöksyy joukolla ulos jonottamaan nälänkiihkossa toisaalta leipää sekä sirkushuveja....ilmaiseksi!?

Hurstinapu on tehnyt yli 50-vuotta upeaa työtä köyhien auttamiseksi jo useammassa sukupolvessa Helsingissä jakamalla ilmaisia ruokakasseja 2 kertaa viikossa sitä tarvitseville...ja haluaville...ilman mitään selvityksiä, kyselyitä tai tarpeellisuusarvioita. Niinkuin useat suomalaiset artistit sekä julkisuuden henkilötkin tekevät niin myös minä arvostan heidän tekemäänsä työtä todella korkealle ja olisin jopa itse valmis monen muun suomalaisen tavoin tukemaan heidän toimintaansa, mutta vain sikäli mikäli kun jossain vaiheessa ymmärrän tämän ihmeellisen paradoksin kansakunnan sisällä ja suhteessa muihin kansakuntiin tässä laupeudessa sekä sen tarpeellisuudessa!?

Hurstien vapaaehtoistoiminta perustuu täysin lahjotuksilla saatuihin tuloihin sekä vapaaehtoistyöllä toteutettuun jakeluun, mutta nyt on rahat loppu säätiöllä, vaikka lahjoitusten määrä ei ole vähentynyt, vaan siksi koska "avuntarvitsijoiden määrä ja jonot kasvaa kasvamistaan! Kuinka on mahdollista, että nyt kun Suomi elää vahvassa monen vuoden nousukaudessa, työttömyysluvut ovat alhaisemmat kuin pitkään aikaan ja mikä merkittävintä niin suomalaisessa yhteiskunnassa on länsimaisen kulttuurin avokätisin sosiaalitukijärjestelmä, niin silti jonot ilmaisten ruokakassien noudossa vaan kasvavat kasvamistaan?

Onko tästä ilmaisen ylimääräisen etuuden noutamisesta tullut salonkikelpoista sirkushuvia ja tämän avun hakeminen ei ole enää hävettävää eikä noloa vaan niinkuin tämä jonottamaan tottunut vatipäinen kansa on aina hurahtanut tyhjiin ilmaisiin ämpäreihin jonottaessaan niitä vaikka tunteja matkojen päässäkin kotoa niin myös tämän ruokakassien noutaminen on monille sitä hakeville vain tapaus, tapaaminen sekä tapa ilman oikeaa tarvetta!?

Ovatko kaikki näissä jonoissa olevat ihmiset oikeasti tämän avun tarpeessa vai onko se vain pikku lisä mikä kannattaa ottaa kun ilmaiseksi saa, jolloin se vapauttaa talouden varoja muuhun ...on se sitten harrastukset, koti, vaattet tai päihteet, sillä suomalainen on kuin kasakka, joka ottaa sen mikä on löyhästi kiinni?! Rajoittuuko tämän avun tarve Helsinkiin...onko Suomen kaikki köyhät avuntarvitsijat siellä pääkaupunkiseudulla vai onko tarvetta myös muualla?? Kuinka he selviävät ilman Hurstin apua? Kuinka paljon on päällekkäistä apua tarjolla kun valtion- ja kunnan lisäksi apua jakavat myös kirkot, pelastusarmeijat, kolmassektori, urheiluseurat yms...

Suomalainen on maailmallakin oma itsensä, sillä jos tahdot markkinointimielesssä saada tulemaan suomalaisia tuulipuvuisaaan jonoiksi asti pitkänkin matkan taakse niin lupaat tarjota vaan ilmeisen grillimakkaran, ämpärin tai lasin halpaa viiniä niin tavara loppuu ennenkuin jonot ovat ohi.

Jos ja kun Suomessa on ihmisiä, jotka todella aikuistenoikeasti tarvitsevat apua selvitäkseen hengissä...heitäkin on...kaikesta avusta huolimatta... niin olisiko siihen löydettävissä jokin muu, ehkä parempi ja kohdennetumpi tapa toteuttaa tämä apu?? Kuuluisiko tämä välttämättömän avun antaminen yhteiskunnalle tai pitäisikö se edes toteuttaa yhteistyössä yhteiskunnan toimijoiden kanssa, jolloin voisi ehkä nähdä selvemmin avunhakijan talouden kokonaistilanne tarpeineen yhdistettynä jo heille annettuhin muihin tukiin ja jos tarvetta vielä jää niin antaa sitten harkinnanvaraista lisätukea, jota kyllä käsittääkseeni annetaan jo nytkin, mutta silti jonot vaan kasvaa kasvamistaan!?

Kaukaa palmuanalta kun katsoo niin tilanne näyttää absurdilta ja vielä kun allekirjoittanut itse sosiaali- ja terveysalan emeritius ammattilaisena tietää suomalaisen yhteiskunnan sosiaalitukijärjestelmänrakenteen niin millään ei pysty selittämään tämä ilmiötä muuten kuin, että lähestulkoon kaikissa muissakin maissa maailmassa, paitsi ehkä Monacossa, jos jaossa olisi ilmaista ruokaa niin jonot olisivat pitkät...niin myös täällä työttömyyden riivaamassa alhaisen sosiaaliturvan Espanjassa olisi kyllä tarvetta tälläiselle avulle. Espanjassa ei vaan ole tälläisia laupeuden lähettiläitä niinkuin Hurstit ovat Suomessa, mutta Espanjassa on perhe, suku ja lähi sosiaalinen ympäristö, joka auttaa oikeassa hädässä olevaa tarjoamalla paikkaa omasta ruokapöydästä, jolloin apu kohdistuu varmasti perille ja tapahtuu sosiaalisen kanssakäymisen kautta yhteisruokailuna, sillä täällä tämä ruokailutapa on edelleen ehkä merkittävin päivittäinen- ja varsinkin viikonloppuinen tapahtuma aivan kuin sukulaisen- ja ystävän auttaminenkin kuuluu osana kulttuuriin toisin kuin Suomessa, jossa syödään yhdessä todella harvoin ja naapurilta viedään mielummin siemenperunatkin ennemmin kuin autetaan.

Tämä on hyvin mielenkiintoinen dilemma miettiä hädässäolevien oikeita tarpeita ja niitä jotka vaan ottavat sen avun vastaan minkä saavat vain siksi, että se on tarjolla...ilmaiseksi. Minäkin tilaan ystäviltä heidän tänne lomalle tullessaan ruoka-apua Suomesta, mutta joudun siitä aina maksamaan, sillä tavarantoimittajana ei ole Hursti...vaikka kassissa on piirakkaa, leipää ja meetwursti.

Toivon sydämmestäni, että he jotka oikeasti apua tarvitsevat niin sitä myös saavat, mutta pieni skeptikko sisälläni epäilee joidenkin tämän upean Hurstien työn avunsaajien oikeita tarpeita ruoka-avulle!?

Voimia elämiseen sekä lähimmäisten auttamiseen meille kaikille jokapäivä omassa lähipiirissämme, jossa avun matka on lyhyin, menee perille 100% ilman välikuluja ja kohdentuu aina aitoon tarpeeseen!

Ayuda a amigos cercanos!!!


Likes

Comments

Helevetin hyvin männöö laalaa Halavatun Savon pappa Jamppa Kiäriäinen Kuumoo Kessee albumillaan ja nyt täytyy sanoa siitäkin huolimatta, että sodat kärsinyt kateuden panema suomalainen sananlasku sanoo "Kel onni on...se onnen kätkeköön!?" niin nyt männöö hyvin...vuan suattaahan se olla niinnii, jotta "itku pitkästä ilosta" tulloo tai sitten ei!?

Jos viime vuosi 2017 olikin periaatteessa ihan hyvä vaikka monien negatiivisten asioiden sävyttämä kylläkin niin nyt ei olisi voinut alkaa vuosi 2018 paremmin kuin se on nyt alkanut. Olo on kuin Midaksella, joka kosketuksella sormenpään saa kaiken kullaksi muuttumaan...jokainen asia tuntuu nyt onnistuvan ja positiivinen flow on päällä, vaikka lääkitystäni ei olla lisätty, sillä verenpaineeni on pysynyt hyvänä ja se on ainut johon minua toistaisexi on lääkitty...sekin jos miehellä on paineita niin on enemmän reissutöissä olevan Rouvan kuin perintötekijöiden vika!?

Terveyttä, jos minun kohdalla tuota sanaa enää voi edes käyttää on nyt vihdoinkin riittänyt koko perheellä, josta varsinkin nuoremman polven kohdalla se on todella voimaannuttavaa kun suvussa on ollut vettä sekä kulumoo jo kolmannessa polvessa eli se on ollut muuten voimakkaan perimän Akilleena vaan ei kantapään. On tietysti kivaa, että myös oma rapistuminen on pysähtynyt hetkeksi...mistä se sitten johtuukin niin hyvältä tuntuu kun ei tunnu kokoajan pahalta.

Terveys kun ollaan saatu kuntoon niin positiivisia asioita alkoikin sitten tapahtua todella nopeasti jalkapallon puolella kun perheemme paras palloilijamme pääsi kirmailemaan kentille nuoren jos nyt ei ihan Maranellon oriin niin ainakin Mano oriin lailla, kuitenkin hyvin tuloksin aivan kuin pitkää ja raaastavaa loukkaantumista ei olisi ollut ollenkaan. Yllättäen kuin ripuli aukesi hänelle myös upea mahdollisuus päästä pelaamaan jo etuajassa myös Espanjan korkeinta juniorisarjaa Division de Honouria lainasopimuksella omasta varsinaisesta sopimusjoukkueestaan ja ensimmäiset ottelut ovatkin olleet hienoa Eurooppalaisen huippu juniorifudiksen tykitystä kaikissa niissä ladukkaan pelielementtien muodoissa, jotka oletetun isän lyhyeksi jääneeltä peliuran aikaisista otteluista puuttui sillä täällä on taitoa, on tempoa, on tekniikkaa, on tahtoa, on tempperamenttia ja on tuloksekkuutta, joten nyt vaan positiivinen savolaisperäinen virne kasvoilla naatitaan, laakastaan ja näätetään SAATANA mistä se kuuluista kana ulostaa ureaa!!

Taloudellisesti myös vuosi on alkanut niin omasta, mutta varsinkin kateellisten kansanveljien mielestä uskomattoman hyvin kun lähes pussasin puhki lähettipojan, joka minulle kiikutti niin kaunista sekä arvokasta postia...joka olisi ilahduttanut varmaan myös Joukoa ja Kostia. Kun tyhjään kirstuun kolikko kolahtaa sen kuulee paremmin kuin leijailevan setelin laskeutumisen höyhenpedille, mutta silti tuo posti ja uutinen olivat kuin sinfoniaa hörökorvilleni ja lääkettä mielialalle, jolla on kauaskantoiset seuraamukset tälle linkkaavalle vinkuinkkarille. Talouteen vaikuttaa positiivisesti myös tietysti se, että Rouva pumppaa Norjassa EU:n ulkopuoleista öljyä ja kantaa sitä kotiin siinä määrin, että ei enää haittaa vaikka Opelixi pihassa söisi sitä enemmän kuin polttoainetta! Tietysti tällä bendelöinti pumppaamisella on myös toinen tyttömäinen ulottovuus kun tämä osa-aikainen yh isänä oleminen saa hiukan kivekset kutistumaan, sillä tasa-arvo on kenties saavuttanut kaikkien feministien mielestä täydellisen maailman nyt kun isä osaa ja hoitaa taloudessa itse(tyydytyksen) tiskit, pyykit, siivoukset, ruuanlaitot, kaupassakäynnit sekä lasten harrastuksiinkuljetukset...voi taivas...tälläinen se on femistin aivan.

Outoja kohtaamisia on sattunut tänä vuonna jo sen verran, että luulen eläväni elokuvaa, sillä virkavaltakin on kahdesti pysäyttänyt Opelixin ja sen oman elämänsä Vatasen vaan kertoakseen heidän omista virheistään ja toivottaakseen hyvää matkaa...ja siitähän onkin todella kivaa olemattomaan partaansa nauraen jatkaa...kun ei edes Poliisisetä uskalla sähkönmerkkiin koskea, eikä tämän sudetin taloutta ja elämää sotkea!

En ole petollinen, eikä mahdollisesti sulaneesta pakastimestani löytyisi kolmea hirveä sarvineen äitin perintöminkkiturkeissa, mutta onhan se outoa tällä kokemuksella jota minulla on vakuutusyhtiöiden kanssa, että he korvaavatkin jotain vahinkoa ilman hengitysvaikeuksia ja lähestulkoon pyytämättä asiassa, jonka en edes uskonut kuuluvan korvauksen piiriin, mutta tälläisenkin olen todistanut nyt tapahtuneen, vaikka koskaan inhimillisyyteen vakuutusyhtiöiden uskonutkaan...jos olen uskomaton muutenkin uskottomissakin asioissa.

En olisi kiero, kitsas ja kateellinen sudettisavolainen jos en hiukan jo ennakoisi tämän viihdyttävän Disney elokuvan loppukohtauksen olevan käsillä ja Matti Iäksen alkavan ohjaamaan elämäni elokuvaan kohtauksia Katsastuksen, mutta siihen asti larppaan eläen upeaa aikaa vieraassa todellisuudessa jonkun muun...enkä suostu minä ottamaan maanisuuteen lääkettä tähän, sillä Hyttisen Kaitsukin sen jo tiesi..." antaa mennä nyt kun on alamäki taas ...!"

Likes

Comments

Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa ja Kekkonen ministeri vain...lauloin aina niin poliittisestikin lauluillaan kantaaottava ja aktiivisesti asiat asioina kertova Irwin Goodman, joka rehellisenä suomalaisena miehenä puhui ja tekikin mitä ajatteli. Tänä päivänä nuo laulut ovat jo lähes kielletttyjä rasistisina, sukupuolineutraaliutta loukkaaavina, sexistisinä tai muuten vaan sopimattomina.

Nuoruuteni ainut ja oikea Presidentti Kekkonen palaa mieleeni taas näin Presidentinvaalien 2018 aikaan. Vaikka en Suomessa asukkaan enää, enkä tunne hirveästi tarvetta vaikuttaa Suomen asioihin tai koe saavani mitään erityistä hyötyä siitä oli Suomen Presidentti sitten Muumi mamma tai Rölli Peikko niin kuitenkin minäkin kävin täyttämässä ulkosuomalaisena kansalaisvelvollisuuteni ja äänestin ehdokasta, jonka ajatusmaailma eniten kohtaa oman ajatteluni kanssa, sillä eikö se juurikin ole vaalien tarkoitus, että äänestetään henkilöä, jonka ajatusmaailma vastaa omaa ajattelumaailmaa parhaiten eikä sopulina häntä, jonka oletetaan voittavan vaalit?!

Koska en ollut täysin varma omasta valinnastani niin hain apua päätökselleni YLE:n sekä MTV3:n vaalikoneista, joista molemmista sain vastaukseksi saman henkilön, jota sitten myös äänestin. Se valitaanko Presidentiksi minun ääneni turvin kyseessäoleva henkilö vai ei on tavallaan tämän kirjoituksen kannalta epäoleellinen asia,sillä enemmän pohdin suomalaisten homo sapiens ihmisten ajattelun sekä tekojen välistä suhdetta!

Tietojeni mukaan näiden samojen minun käyttämieni vaalikoneiden tehneiden ajattelevien ihmisten tuloksista n. 40% tapauksessa kone on antanut tulokseksi sopivimmaksi Presidentiksi Suomelle näiden kysymysten ja vastausten pohjalta Laura Huhtasaaren! Se on järkyttävän suuri määrätuloksia ehdokkaalle kun ottaa huomioon istuvan Presidentin 70% kansansuosion kyselytutkimusten perusteella ja sen, että Laura Huhtasaari on inhokki Presidentti kyselututkimuksen kärjessä yhdessä Paavo Väyrysen kanssa yli 50% osuuksilla. Mistä tämä kertoo ja miten on mahdollista syntyä tälläinen epäsuhta todellisuuden ja käytännön välillä kun tuo Huhtasaaren vaalikoneiden tulosten prosentit ovat käytännössä toteutuneessa äänestyksessä oletettavasti luokkaa n.7% ?

En ota kantaa vaalisalaisuudenkaan vuoksi siihen ketä itse äänestin, mutta koska itse ja useat tuttavani teimme useasti nämä eri vaalikoneet tulosten ollessa monelle yllätys niin jäin pohtimaan tätä asiaa laajemmassa kuvassa.

Eikö suomalainen homo sapiens osaa enää ajatella vai ajatteeko suomalainen eritavalla kuin luulee ajattelevansa ja siten toimii vastoin omaa ajatteluaan?

Hakeeko suomalaiset Suomelle edustuksellista Presidenttiparia, joka kansan syvissä mielissä muistuttaa meidän omaa köyhää versiota Ruotsin Kuningasperheestä tosin sillä erolla, että Kaarle Kustaa on jättänyt jo suvunlisääntymispuuhat seuraavalle sukupolvelle, eikä enää itse lähde kuin korkeintaan muistelemaan tekotapaa kotona...tai ehkäpä myös vieraissa?! Suomalaisilla on usein tapana lähteä myötäilemään muiden ajatuksia kuin että ajattelisi itse olipa kyseessä sitten maahanmuuttopolitiikka, tasa-arvoinen avioliittolaki, suomalainen jalkapallo tai nämä Presidentinvaalit. Ovatko suomalaiset nytkin ajattelun sopuleita ilman omaa ajattelua ja seuraavat mieluummin vain kaikkien muiden ajatteluiden vanavedessä hakemaan ilmaista ämpäriä, jonkun tarjoamaa tuoppia tai äänestämään samaa ehdokasta kuin muutkin, jotta ei erotuta omalla harmaalla tuulipuvulla muusta massasta?

Itse olen jo kauan sitten ulkoistanut ajattelun tyhmemmille...annan heidän ajatella ensin ja olen sitten itse päinvastaista mieltä!

On vähintäänkin mielenkiintoista ajatella, että entäpä jos olisikin olemassa virallinen Valtion tekemä vaalikone, jonka kysymyspatteristoon antamien vastausten perusteella jokaiselle tullut sopivin ehdokas itselle olisikin samalla myös sinun virallinen vaalin äänestys?? Minkäköhanlainen HALOO!!! siitä nousisikaan, jos näin toimittaisiin ja Presidentiksi tulisi vaalikoneen eniten tuloksia saanut henkilö eikä hän, jonka luullaan olevan sopivin? Olisitko sinä tyytyväinen omaan ajatteluusi silloin?? 


Olen siis ajattelen... ja pulinat pois!!


Likes

Comments

"Tännään minä onnellinen oon...kun nuorin poeka piäsi kortistoon...kahen viikon piästä hältä ruokarahhoo suan...kun männöö ensimmäistä kertoo kuittaamaan" lauloi Törsänperän multakurkku Jaakko Teppo kun kuviteltu perheen kuopus astui suomalaisen hyvinvointivaltion Jumalten riippukeinuun, josta käsin suoritetaan avoimen elämän yliopiston kansantaloustieteen opintoja hyvin käytännönläheisten harjoitteluiden kautta.


Aktiivimallista puhutaan Suomessa tällähetkellä todella aktiivisesti, sillä onhan se nyt aivan hullua, että joltain vaaditaan aktiivisuutta suoritetun rahallisen korvauksen vastineeksi. Näin kaukaa auringon toiselta puolen kun katselee Suomen asioita niin tuntuu oudolta, että suomalaiset ovat niin aktiivisesti vastaan tätä suunniteltua aktiivimallia, sillä suomalainen lienee maailman aktiivisin kansa kusettamaan maapallomme kenties avoiminta sosiaalitukijärjestelmää. Sosiaalityöntekijöiden koulutuksen voisi hyvin lopettaa yliopistostoissamme, sillä jokainen oikeustoimikelpoinen keskivertosuomalainen tietää sosiaalitukijärjestelmämme aukot ja porsaanperäreiät niin hyvin, että kadulta löytää viidessä minuutissa täysin pätevän ammattilaisen hoitamaan tuota vaativaa työtä mikäli tarve tulee.

Suomessa on maailmalta katsottuna järkyttävä määrä erilaisia tukia joiden vuoksi ollaan valmiita kikkailemaan perhesuhteilla, opinnoilla, työnhankkisesta aiheutuneilla kuluilla sekä muilla statuksilla kuin Maailman paras jalkapallon freestyler mestari konsanaan. Tiedän kyselemättäkin useita tapauksia mm. joissa parisuhteen statuksilla leikitään olemalla milloin naimisissa, milloin harkinta-ajalla ja taas välillä asumuserossa riippuen siitä kuinka paljon asumistukea tai muuta hyödykettä kuten pientä vuokra-asuntoa lapsilleen tai muuhun tarkoitukseen tarvitsee. Samaan sarjaan kuuluvat myös lesket Suomessa, jotka ovat lähes poikkeuksetta oikeutettuja samantyyppiseen sopeutusmiseläkkeeseen kuin Eduskunnasta tippuvat kansanedustajat eli ovat oikeutettuja leskeneläkeeseen, vaikka hänellä ei olisi huollettavia alaikäisiä lapsia tai asuisivat sekä eläisivät täysin avioliittoon rinnastettavassa parisuhteessa kituuttaen siihen saakka kunnes täytetään kunnioitettavat 50-vuotta, jolloin ei enää tätä luxus-elämisen mahdollistavaa tärkeää leskeneläke-etuutta menetä, vaikka menisikin naimisiin, vaan eläke juoksee kuin Tom Hanks elokuvassa Forrest Gump. Avioliitoista tilastollisesti n. 40% päätyvät eroon ennemmin tai myöhemmin, mutta leskellle etuus juoksee, vaikka puoliso olisi kuollut nalkuttavan akan aiheuttamaan vitutukseen maailman kauneimmassa parisuhteessa. Ihan yhtä hyvin tämäntyyppistä etuutta voitaisiiin maksaa avosuhteesta eronneille ja tai vanhoille piiolle, sillä laskettavissa on helposti myös heidän kohdallaan se taloudellisen elintason menetys suhteessa avioliitossa eläviin pariskuntiin.

Niinkuin liitteenä olevasta tilasto diagramista käy selville niin tuskin kukaan muu maailmassa odottaa yhtä paljon vanhenemista ja 50-vuotis synttäreitä kuin suomalainen rakastunut leski, jolla on aikuiset lapset ja kaappipuoliso piilossa odottelamassa!?

Suomessa on alettu onneksi jo purkamaan monia näistä yhteiskunnan oudoista tulonsiirroista kuten omistusasumisen lainan korkovähennyksen verohyödystä, joka lienee koko maailmassa ainutlaatuinen järjestelmän avoin kädenojennus niille joilla on varaa ostaa omistusasunto. On absurdia ajatella, että opiskelijatkin joilla tai joiden vanhemmilla on varaa ostaa sijoitusasunto niin lapset saavat siihen asumistukea opiskellessaan. On asumistukea, opintotukea, valtion takaamaan opintolainaa ja lapsilisäkin ilman tulorajoja ja jos nyt sattuu töissä käymään niin mahdollisia vähennyksiä matkakuluista tulonhankkimiskuluihin...siis tulonhankkimiskuluja voidaan tehdä veroilmoitukseen niin paljon, ettei niiden kirjaamiseen yhden kuulakärkikynän muste edes riitä kun käytännössä sinne voi yrittäjä kirjata kaiken minkä ostaa tai kuluttaa normaalielämässään vaatteista, kirjoista, tietoliikennemaksuista, jäsenmaksuista, työvälineistä, opiskelukustannuksista, opintomatkoista, lisääntyneistä elantokustannuksista, muuttokustannuksista, edustusmenoista, palkkamenoista, elatus-ja eläkekustannuksiin, luottamustehtävienkuluihin, työhuoneisiin, asuntoihin jne...listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka kauan vaikka mottorisahavähennykseen saakka ja äkkiseltään en keksi yhtään asiaa mitä ei voisi vähentää verotuksessa. Maataloustukea tukea arvostellaan paljon sen perusteella, että pitääkö sellaista yrittämistä tukea, joka ei tuota itsessään riiittävää arvoa tai tuloa vaan on ilman yhteiskunnan tukea tappiollista...mutta eikö tätä taustaa vasten kaikki yrittäminen ole tappiollista jos se ei kannata itsessään ilman loputonta mahdollisten verovähennysten listaa?!

En ota tälläkertaa yhtään kantaa Suomeen ilman lupaa tai luvan kanssa tulleiden pakolaisten saamiin erilaisiin tukiin, sillä Suomi on niin monien mahdollisten ja päällekkäisten tukijärjestelmien maa jo kantasuomalaisellekkin, että jos ja kun ne ymmärtää käyttää hyväkseen niin mitään erillistä uutta aktiivimallia ei tarvita, sillä ihmiset keskimäärin Suomessa ovat jo lähes maanisia lääkityksen tarpeessa olevia hyperaktiivisia järjestelmän kusettajia, eikä tämä vaiva rajoitu vain työttömiin, opiskelijoihin, leskiin, yrittäjiin ja tai muuten köyhiin, vaan mitä ylemmäksi noustaan ansiotasolla niin sitä enemmän osataan kiertää veroja sekä muita lakisääteisiä maksuja sekä kerätä pääomaa ja tai ansiotuloja erilaisten hyväksyttyjen, mutta harmaalla alueella olevien hyvä veli, kultainen kädenpuristus tai eläkejärjestelmien kautta.

Tilaisuus tekee varkaan, eikä suurin vika ole kansalaisissa sillä he toimivat niinkuin kasakat jotka ottavat sen mikä on löyhästi kiinni. Nämä oudot kulttuurilliset toimintatavat eivät aiheuta kateutta vaan suurta ihmetystä kun ne huomaa erittäin hyvin vasta katselessaan asioita ulkopuolelta kultttuurista, jossa korruptio on ainut tulonsiirto köyhiltä rikkaille, muuten on tultava pääsääntöisesti toimeen itse tai yhdessä suvun kanssa, sillä kaikki aiemmin mainitut tulonsiirto/tukijärjestelmät loistavat poissaolollaan ja siitä huolimatta Espanja tuottaa monille elämänosa-alueille huippu ammattilaisia sekä vanhukset hoidetaan eikä kodittomia alkoholisteja näy katukuvassa. 

Suomi ei ole köyhä, eikä suomalaiset köyhiä vaan yhteiskuntarakenne Suomessa on outo!

Olkaatte aktiivisia sillä aikaa kun menen kuselle! 

Likes

Comments

"Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku... kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan" lauloi Irwin ja oli minulle very Goodman. Irwin yhdessä Juicen kanssa tiesivät sekä kokivat sen, että kyllä se maksa tai muut sisäelimet kestävät koko elämän, joten ei ole syytä olla huolissaan.


Nyt vihdoin Suomi on hyväksynyt ja ottanut askeleen kohti Eurooppaa alkoholipolitiikassaan kun eduskunta suuressa viisaudessaan laski alle 5,5% limuviinat kauppoihin kaikkien pikku Jeppe juoppojen kädenulottuville ja sitä kautta kohti turmion Tommin Viinamäen kylmää tupaa,jota ei sen enempää emäntä kuin yhteiskunnan hyväksyntäkään lämmintä vaan riippakiveksi Suomineidon korkokenkään jäävät nämä sairaat ressukat, jotka nyt humaltuvat alkoholin viettelevästä voimasta lopullisesti.

Suomalaisen työn Joutsenmerkit ja emeritus pk-työllistäjän ansiomerkit täytyisi näille yhteiskuntamme talouden pyörittäjille antaa Presidenttimme tai Suomalaisen työnliiton toimesta, sillä ilman heidän panostaan tälle suomalaiselle yhteiskunnalle jäisi moni työpaikka luomatta ja sitä kautta monta veromarkkaa maksamatta, heikentyneen ostovoiman vuoksi paljon tavaraa sekä palveluita ostamatta samalla kun perheiden jono toimeentuloavustus luukulla vaan kasvaisi.

Nämä kunniakkaat alkoholistit työllistävät lähes yksin poliisin palvelut juoppokuljetuksina sekä moninaisten rikosten muodossa... samoin he työllistävät erittäin merkittävästi SOTE muutoksen kourissa kärvistelevän sairaanhoitomme ja erikoissairaanhoitomme palvelut monine terveydellisine ongelmineen sisäelinten- sekä tapaturmavammojen hoidon muodossa eikä sovi unohtaa myöskään väkivaltarikosten määrää, joka työllistää sairaanhoitoa myös hyvin. Vankeinhoito olisi lähes turha yhteiskunnan ylläpitämä instituutio, sillä taparikollisten alkoholistien humalassa tekemät rikokset ovat lienee merkittävin vankeustuomioiden langettamisen peruste tai syy!? Lähes työttömiä olisivat myös lastensuojelu, turvakodit, päihdehuolto, sosiaalitoimi ja myös hautauspalvelut kokisivat merkittäviä muutoksia työmäärässä ja sitä kautta työntekijöiden tarpeessa kuin myös yhtiöiden tuloksissa. Minne ihmeeseen saisimme työllistettyä kaikki nämä arvostetut osaajat ilman alkoholistejamme?? Seuraavan kerran kun kohtaat kadulla sinun vähättelevän alkoholistin niin kättele ja kiitä hänen panostaan yhteiskunnalle, sillä ehkäpä juuri sinunkin työpaikkasi luojista yksi on juuri hän!?

Mitä on normaalius Suomessa ?? Joidenkin mielestä normaalia on maksaa asuntovelkaa kymmeniä vuosia ja olla rikkaimmillaan kuolinpäivän aamunaan. Meidän ns.normaalien hyväksyttyjen normien mukaan elävien suvaitsevien on turhaa ja väärin syyttää mistään yhteiskunnan palveluiden- ja tai resurssien tuhlaamisesta näitä päihteidenkäyttäjä laitapuolen kulkijoita, jotka ovat tehneet elämässään haluamiaan valintoja oman elämänsä kannalta, sillä kaikilla meillä on omakohtainen oikeus oman elämämme elämiseen niinkuin sen haluamme... haluatpa sinä samaa tai et...mutta kaikki tekeminen on järkevää... kun katsoo tekijänsilmistä käsin. Mihin saakka ymmärryksesi ja suvaitsevaisuutesi riittää... vai loppuuko se silloin kun joku tai jotkut elävätkin eritavalla elämäänsä kuin valtaosa meistä muista?

Kun minulta aikoinaan poistui kaksi sukupolvea miehiä minun yläpuoleltani kahden viikon välein niin heille pidettiin yhteinen perunkirjoitus samaan aikaan, jonka tuloksena oli perintöä yhteensä jälkipolville jaettavaksi 8 €uroa!!!

Voitteko kuvitella... 8 €uroa!!!??

Tuollaiseen tulokseen eivät elämässään pysty kauppakorkeakoulun käyneet ekonomit eikä pörssiyhtiöiden johtajat vaikka kuinka koettaisivat!! Annan arvosanaksi näille sukuni Nalle Wahlrooseille alkoholinhuuruisesta elämisenmallistaan 10 miinus ja ainut miinus tulee siitä, että olisin odottanut heiltä kokeneina alanmiehinä sitä, että he olisivat vielä lähdön hetken koittaessa suorittaneet miehiset tarpeensa kauniin ja innokkaan nuorikon kanssa sekä sen päälle ottaneet vielä Kurvin Kolmessa Kaisassa tuopit mieheen saaden tyydytyksen myös +/- 0 elämän tilinsaldostaan. Se olisi ollut täydellinen taloudellinen tulos ja elämä, joka olisi palkittava postuumisti taloustieteen palkinnolla ja tai arvonimellä!

Kuinka viisaita he olivatkaan... ei jäänyt jälkeen perinnöstä tappelevia sukulaisia vaan jokaisen itse ansaitsemansa kolikon he laittoivat kiertoon kansantalouteen sekä erilaisina veroina valtionkanssaan, josta se hyvä taas laitettiin kiertämään kansalle takaisin eli nämä hyljeksityt alkoholin piruista nauttivat ja siihen hukkuvat miehemme ja nykyisin myös naisemme ovat nykypäivän Veikko Hursteja ja äiti Ammaneita, joten arvostakaamme heidän panostaan yhteiskunnalle, sillä harvat meistä polleista hedonisti nahjuksista pystyy samaan tulokseen sen kummemmin makro- kuin mikrotaloudessakaan, joten parantaaksemme heidän työolojaan vaadin väkevät viinat ja varsinkin mallaswhiskyt maitokauppohin sekä R-kioskeihin!!

Usea veret seisauttava asia maailmassa on syntynyt vahingossa kuten Bemarimiesten pelastus Viagrakin oli ja samaa kaavaa taitaa nyt toistaa myös Hallituksemme sekä Eduskuntamme, jotka vahingossa tulivatkin tehneensä uuden alkoholilain sijaan tai sen mukana segundääri tuotteena loistavan työllistämistavoitteiden saavuttamiseen johtavan poliittisen päätöksen!?

Pidetään Suomi nousussa ja kannustetaan kaikkia lopettamaan limppareiden sekä karkkien nautiskelu, sillä nyt limuviinojen ja kansantalouden taivas on auki niin pitkään kuin lähin Cittari.

Likes

Comments

Jeesus tulee oletko valmis...viritä virtes osaatko psalmis... Jeesus tulee aatoksella ei tarvitse enää ajatella... lauloi nuoruuteni voimanlähde Hassisen Kone ja nyt tuon laulunpätkän viimeinen lause "ei tarvitse enää ajatella soi kirkkourkujen lailla päässäni miettiessäni kuinka uskomaton on uskovaisten elämä!? Kalliit julkisuuden leipäpapit veden ja viinin sijasta vetävät hartaiden kirkollisverojen maksajien rahoilla sekä isä meidän luvalla huumaavaa kylmää Cokista Presidentti Suitessa kera syntiinlankeemuksen naispuolisen opetuslapsen tai matkustaa olemattomille koulutuspäiville kauas merten taa kahden hengen Commodore hytissä nauttien muustakin kuin vain hartaasta tunnelmasta ja avioelämän onnesta sekä autuudesta.


Liekö kirkko ollut koskaan minun elinaikanani kiinnostavampi sekä mediaseksikkäämpi kuin nyt sillä kaikki lehdet käyvät syystäkin läpi hengellisen johtajan tekemiä tekoja ja vaikka tositteita sekä totuutta puuttuu niin kuitteja tulee nyt jokapuolelta! On Luojan lykky, että vihdoinkin tulee julki nämä kirkon ihmemiesten ihmeteot vaikka ateistina uskonkin, että kyseessä on tälle kirkon uppoamattomalle Titanic seurakunnalle vain jäävuoren huippu johon törmäämällä toivottavasti saamme nähdä myös pinnan alla olevan vuoren osan sekä omaan uskomattomaan uskomiseen uppoavan uskonnon.

Kirkko on avoin kaikille väitetään, mutta oikeasti se on samanlainen pieni suljettu sisäsiittoinen piiri kuin se Mongoliasta aikoinaan tullut matkannut muukalaisryhmä, joka riitautui Baltiassa ja taistelun hävinnyt 1500 hengen luuseri joukko joutui lähtemään karkuun kauas susirajan taa pohjoiseen Suomeen ja voittajat pääsivät etelämmäksi lämpimään Unkariin. Tästä kiukkuisesta ristiin panevasta punaniskaryhmästä syntyi uskomaton suomalainen geeniperimä jolle ei löydy maailmasta mitään edes lähelle vastaavaa...niin ainutlaatuisia Jumalan valittuja ollaan. Tämä punaniska perusjunttien sisäsiittoinen ryhmä elää kaukana maailmanlaidalla omaa pientä sekä somaa elämää aivan omilla säännöillään uskoen olevansa Jumalan valittu kansa, joka on tekemässä maailmasta paremman paikan elää vaikka oikeasti heille ei ole ollut kysyntää eikä tarvetta pitkään aikaan vaikka kuinka sitä koetetaan maailmalle huutaa ja esiintyä pelastuksen tuojana kaikille asiaan uskoville. Kirkko ja uskonnot ovat aina olleet ja tulevat olemaankin uskomattomia sisäsiittoisia suljettuja yhteisöjä, joissa toimitaan omilla säännöillä kansan kukkaron kautta.

Tätä hurskastelua ja elitististä ylevyyden tunnetta ja toivetta pelastumisesta maksetaan sekä tuetaan maksamalla veroja heille, jotta saadaan itselle pikaluotolla lupaus pelastumisesta ja taivaspaikasta tuonpuoleissa. Aivan yhtä hyvin voisi lailla säätää, että uskomattomat savolaiset maksavat jokaisesta hankkimastaan eurosta osuuden Itä-Suomen Teräsmies yhdistykselle, jossa myös palvotaan ihmemiestä jota kukaan ei ole nähnyt, mutta kaikki tietävät miehen uskomattomat ihmeteot. Teräsmiesyhdistyksen bakkanaali palveluksissa sitten nautittaisiin haureuden merkeissä ehtoollis KossuColaa ja kerrattaisiin ihmemiehemme ihmetekoja joihin uskomme kuin suomalainen jalkapallofani Englannin Valioliigan ylivoimaisuuteen.

Miksi yleensäkään pitäisi uskoa tai toivoa pääsevänsä tuonpuoleissa taivaaseen, jossa on oletettavasti kylmä ja vähän ihmisiä, mutta paljon yhteisesti jaettavia töitä sekä valtaosa naisista on kissojen kanssa eläneitä sinkkunaisia sekä niitä nunnia, jotka taivaanportilla tullessaan kiittävät Jumalaa pimpistä, sillä olihan sillä kivaa pissiä ja väsyttävän tylsiä äijiä, jotka ei pelaa uhkapelejä, nauti elämän vettä viskiä eivätkä harrasta irtosuhteita, joita tosin pyhästä hengestä sikiävässä tuonpuoleissa ei edes pystyisi harrastamaan kuin vasemman kätensä kanssa sillä naiset tuolla eivät harrasta sexiä... eivätkä anna edes nuolla.

Helvetin lämpimään minä haluan jos jonnekkin uurnastani sitten kun aika jättää niin pääsen, sillä siellä ei kukaan tee mitään hyödyllistä vaan uskomatonta haureutta harrastetaan pikku hiprakassa punapäisten villien tyttöjen kanssa ja orvaskeden takaisinkasvun aikaan lyödään korttia pöytään rahasta sekä katsellaan salaa naapurin taivaskanavan kautta Espanjan liigaa sekä sen Messiasta ulkoavaruudesta.

Kiitos uskonnonvapauden jokainen uskokoon mihin tahtoo ja maksakoon sille johon uskoo, mutta minun rahoillani ei uskomattomat uskonmiehet harrasta oopperaa kera jalkavaimon eikä juo cavaa tai Cokista pyhän kahden hengen Suitessa, mutta uskonnolle tämän maan minä rahani kannan kun jalkapalloa kanavilta taivaan katson... niistä maksan ja sieluni sille myös annan.


Likes

Comments

Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku... kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan... lauloi Irwin suomalaisessa miehisessä alkoholikulttuurissa menneessä, jossa juotiin taskulämmintä kossua...

pullonsuusta suoraan pitkällä huikalla kyynärvarsi tanassa tappiin asti niin, että apuun tarvittiin sitten jo poliisia sekä sossua. Kulttuuri oli äijämäinen ja holistinen, jossa pulloonsylkijöitä tai valkoviinispedejä katsottiin niin kieroon, että niitä piti hiukan tavoista oikeista juomisen neuvoa ja tarvittaessa viestin perille menoa hiukan avittaa siksi myös turpaan hieroo.

Nyt on vuosi vaihtunut taas ja aika on uusi... kansa on juhlinut toreilla sekä kotona niin, että Herrat haisee Helsingille vielä tänäänkin, eikä siinä auta suihkut tai vaikka peset tolulla suusi. Ihmiset kilvan upeaa bling bling elämäänsä somessa ylistää kera kauniiden kuvien juhlallisten tarkoituksenaan toivottaa vain Hyvää Uutta Vuotta, mutta yhtään kuvaa huonoa ei esille laiteta, sillä tykkäysten määrä kertoo sen otettiinko kuvat väärin vai peräti ihan suotta. Kuvissa parit rinnakkain kauniisti ja rakastavaisesti ovat, sillä onhan kuvat juhlien herttaiset ja somat... käsissä on molemmilla lasilliset kallista kuohuvaa, jossa seassa myös kultahippuja onnen ja autuuden ... näin annamme muillekkin tiedon siitä millaiset ovat juhlamme sekä arvomme omat. Siinä on kaunis nainen ja raavas mies...molemmilla kädessään lasillinen feminiinistä kuohuvaa ja kainalot silti edelleen miehisesti hies. Pikkaisen on miehilläkin tyttömäinen olo,  mutta nykypäivänä se on enemmänkin kai kunniaa kuin nolo. 

Tiedän kulttuurin eurooppalaistuneen suhteessa nautintoihin alkoholin Suomessa, mutta onko oikeasti niin, että miehet itsekkin bling blingiä ja kuohuvaa haluavat juhlissa vain nauttia vai onko miellyttämisen arvot menneet jo niin tasan, että kohta on miehilläkin myös huulessa punaa ja väriä luomessa?


On se nyt PERKELE , ettei mies enää mies olla voi... vaan kilistellä pitää shampanjaa tai cavaa, jos tahtoo oven lemmenloven koskaan enää uudestaan avaa!


Ei millään istu ruskeisiinsilmiini nämä nykyisten juhlien kuvat, sillä luulen niihin feministinaisten syyt ja pakotteet antaneen...ennemmin kuin vaan nautiskeluun luvat!? On nykyisin aivan se ja sama onko kyseessä kihlajaiset, häät, valmistujaiset vai normaali lauantai ilta... niin miehiset miehemme seisoa jöpöttävät vierellä vaimon... kädessään lasi kuohuvaa ja jos se ei kelpaa niin palkaksi saat viimeistään kotona kauhean raivon. Ei naisille näille nisteille aatteen... riittänyt päättymätön valta sisustuksen ja miesten vaatteen, vaan vielä on viety miehiltä pois käytöksen ja juomisen surkastuneet pallit... kun nautiskellaan samppakaljaa kera vaimon, naisien ja tyttökavereiden, mutta yksin saa olla viinamäen miehet ja jäällään Lallit.

Ei kaipaa Einari Epätoivo tämä takaisin taskulämpimän kossun aikaa, mutta ihmettelen ääneen nykyisten miesten feminiinisiä juomatapoja kuplivia, joissa en näe itse mitään taikaa. Ei viinaa tarvitse kaksinkäsin vetää, eikä ämpäriä pohjaan saakka tyhjentää niin, ettei jalat kanna eikä tunne ketään, mutta mielellään näkisin miehillä kuvissa muutakin tiukkaa kuin kireän solmun kravatissa ja lipevän alistetun ruskeankielen liukkaan. En tykkää mausta cavan...eikä sen edustamat naiselliset arvot istu minuun vaan ja kimpoavat ne kuin kiekko epätasaisella jäällä yli minun arvomaailman mailanlavan. Oi naisemme ihanat ylellisyyttä vaativat jos teillä on aikaa ja rahaa niin ostakaa itsellenne kuplivaa, ei siinä mitään pahaa, mutta ajatelkaa hiukan myös miehiänne kodin, jotka edustavat aina teitä, mutta ensin itseään, miehiä meitä ja haluavat nauttia siis hankkikaa heille elämänvettä viskiä ...saatte ihailla kuvissa yhteisissä kilttiä miestä edustavaa ja riskiä.

"Hitto joo mä en pelle oo...Jos mies en olla saa" lauloi Freukkarit niin kuinka oikeassa he olivatkaan tässä nykypäivän muuttuneessa maailmassa, jossa käteemme istutetaan symboleita naiseuden vaikka näemmekin silmissämme sen vääryyden ja jopa kauheuden. Miksi en voi juhlistaa ja kilistellä lasillisella elämänvettä vaan kysytään heti "mitä että????"...mistä tulee käytöksen kultaiset koodit, jotka sanelevat myös miehille itsenäisille nämä säännöt jotka eivät ole kuin oodit? Tänä alkavana vuonna haastan oi te ystäväni miehet...ottakaa kuvissa yhteisissä juhlien käteenne lasillinen nestettä, joka kertoo sinusta ja lämmittää mielen..kilistelkää sekä juhlistakaa oluella, Jallulla, vodkalla tai vaikka maidolla, sillä niin minäkin teen ja elämänveteni nielen...tunteella miehisellä aidolla...


Aromikkaan miehekästä Uutta Vuotta!!! :-) Bling Bling...ja Gling Gling...

Likes

Comments

Uusi vuosi ja uudet kujeet tavataan ilmoittaa ystäville ja tutuille kun vuosi vaihtuu, mutta mitä oikeasti elämässä muuttuu kun aattoillan juhlien sekä rakettien jälkeen sumu pois vasta haihtuu!? Millainen oli minulle nyt päättyvä vuosi 2017 tämä...sen nyt loppuun eläneenä ja kokeneena tiedän minä, mutta millainen tulee olemaan alkava vuosi 2018 niin sitä en voi kuin arvailla, sillä niin uskomaton siitä on toivottavasti tulossa, että sitä en tiedä edes minä , etkä itse Jumala sinä. Paljon oli menneessä vuodessa hyvää, upeaa ja kummaa, mutta niinkuin vuosiin jokaisiin..mahtui mukaan auringossa alla palmupuun myös monta päivää pilvistä sekä tummaa.

Päättynyt vuosi oli minulle matkustelun sekä maailmaan tutustumisen aikaa....oli erittäin avartavaa ja kivaa käydä juhlimassa Karibialla vaimoa suomalaista ja omaa ...se matka oli todellakin pelkkää viiden tähden lomaa, käytiin katselemassa jääkiekkoa Kölnissä vieressä Tuomiokirkon kera amigon parhaan ja vaikka oppaana meillä olikin helmi pullon, niin hukassa ei oltu, emmekä joutuneet harhaan, kun mukana ystävä parhain sull on...saatiin myös kutsu vierailla VIP synttäreillä kauniilla Maltan saarella pienellä, jossa kokemus ainutkertainen taianomainen oli, mutta varsinkin haaveiden matkalla Irlannissa upeissa maisemissa ja Bushmillsin tislaamolla oli enkelipölyn huumaa, sekä sitä oikeaa elämänveden taikaa.

Taloudellisesti vuosi oli positiivinen yllätys, sillä heti alkuun posti kantoi kotiin kuoria joiden sisällä oli pelkkää iloa eikä yhtään kaunaa...ja niimpä nyt saamme tyytyväisinä käyttää kotimme uutta komeaa yläterassia ja sen upeaa suomalaista saunaa. Lauteilta näiltä suomalaisen puun avautuu näkymät kauniille siniselle avoimelle merelle...ja kun yhdessä siellä istumme löylyissä kera amigosten tai poikani rakkaan, niin se sydämmeni saa rauhoittumaan sekä korjaantumaan murheista terveyden hänen...jotka raapi isän sydänlihan ihan verelle.

Vuosi oli irtioton aikaa fudiksesta, sillä terveys hänen sallinut montaa peliä ei...sekä taistelu jalkapalloliiton tuulimyllyjä vastaan täällä mailla Don Quijoten minutkin mukaan tähän tarinaan historian vei.

Perheeseen saimme uuden ihanan ihmisen lisää... kun kaunis sekä mukava neito synnyinmaalta Savosta isän, ihastui ja löysi sympatiaa sielun kanssa pojan niemimaalta Iberian, joten nyt poika futiskentiltä Espanjan näiltä ajattelee ensin sydämen valittua häntä, eikä entisiä ykkösiä äitiä tai isää.

Hyveiden ja paheiden summa on aina vakio sanotaan kun lupauksia vuoteen uuteen annetaan tai lisää onnea siltä anotaan...niin kai oli taas tämäkin vuosi, sillä niin paljon tapahtui sekä vuoden aikana menneenä asioita elämässä tämän sudettisavolaisen muuttui... enemmän kuin pelkästään vaatteissa kuosi, eikä mennyt tänäkään vuonna viikkoja montaa ilman, että rauhallinen eläkeläinen tämä, aina jollekkin aiheesta tai aiheetta suuttui.

Mitä uskaltaa odottaa vuodelta uudelta ja ääneen kirjoittaa tai sanoa, sillä olen kulttuurin suomalaisen melankolisen orja, jossa "Kel onni on, se onnen kätkeköön!" vaikka muutosten kohteena tuleekin olemaan paljolti vuonojen sekä rikkauksien maa Norja. Nyt kun poika täysi-ikäisyyttä lähestyy niin vaikuttaa se paljon elämäänsä hänen, mutta ehkäpä vielä enemmän meidän muiden, kun Rouva selvällä savonkielellä ilmoitti miehille perheen tämän, että "Nyt Norjaan töihin mänen!" Ollaan siis miehet sen verran jo varttuneet ja taidot elämisen Itsenäisen meille karttuneet, jotta valmiita ollaan olemaan nyt aina kaksi viikkoa miehiä akattoman talon ja joudumme itse asioistamme huolehtimaan, pesemään pyykit, tiskaamaan astiat sekä viimeisenä sammuttamaan valon, kun ei enää ole aina hengetär paikalla kodin... niin mahdollisuuden upean entiseen ammattiin sairaanhoitajan paluun tämän hänelle yhdessä suomme... vaikka vastaan hiukan sodin,niin uuden todellisuuden elämäämme arkiseen kuitenkin mielin positiivisin yhdessä nyt luomme. Muutoksienkin hetkellä saan voimaan nuoruuteni musiikista aidosta, jossa oli sanomaa enemmän, eikä kyse ollut pelkästään soittamisen taidosta, joten uskon sanoihin Irwinin laulun...

"Maailma on kaunis ja hyvä elää sille Jolla on aikaa ja tilaa unelmille Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus"

...siitä teen vuodelle uudelle mieleni taulun.

Odotukset ovat vuoteen uuteen taas taloudellisesti kovat, sillä päivänä jonain odotan meiliini viestiä ihanaa, joka vapauttaisi maksamisen ikeestä ja ilahduttaisi alla palmupuun uuden auton kuumeessa potevaa ajattelijaa lihavaa. Jos meiliä en ehkä saakkaan koskaan tai sen sisältö on negatiivistä ja vaihtuu unelmani vaan sähkönmerkkiin Opelin ja arvottomaan roskaan... niin käännämme katseet sekä toiveet taloudellisesta vauraudesta uuteen onnenmaahamme Norjaan, josta kera bendelöinti Rouvan lääkkeet tähän kuumeeseeni lailla verottajan toivottavasti korjaan.

Jos menneenä vuonna matkustelemalla paljon säästimme kotia omaa... niin tulevana vuonna nautimme vain olosta kotona, sillä yleensä se on sitä parasta ja ihan kuin pelkkää lomaa. Jo kolmatta kesää peräkkäin emme matkusta edes entiseen kotimaahan Suomeen... sillä olemme huomanneet, ettei jatkuvat matkat sinne ole onnea kesiimme tai elämäämme lisää tuoneet. Tietysti odotan, että kylässä käy edelleen Suomesta paljon vieraita sekä tuttuja joiden kanssa golffataan, katsellaan fudista, saunotaan sekä tehdään joitakin outojakin juttuja. Vaikka energiaa elämään eniten oma perhe antaa...niin kaverit ja ystävät ovat myös tärkeitä, sillä heidän kanssaan hetket on kuin juhlaa, joka yli arjen myös kantaa...siksi toivonkin, että ystävyydet nämä kaikki meillä edelleen säilyy, vaikka matkaa on välillämme paljon, niin yhdessä ollessamme aika sekä todellisuus pois häilyy.

Uusi vuosi tulee olemaan merkittävien syntymäpäivien sävyttämää aikaa kun appiukko 80 täyttää ja äitikin kai jotain botoxia käyttää kun juhlii jo 70 vuotiasynttäreitä, vaikka nuoremmalta kyllä näyttää...rikas sekä rakaskin siskoni myös puolet jo vuosisadasta elitistisesti elänyt on, joten paljon on arvokasta tiedossa juhlaa ja pääsee nyt lahjoja heille ostamaan ja niihin kyllä mielellään myös ajatuksia sekä €uroja tämä mies huolella tuhlaa. Kun nuorimies tämän lapsuudenkodin täysi-ikäisyyden saavuttaa niin merkittävin syntymäpäivistä on se kaikista näistä ja vaikuttaa tämä asia paljon myös elämääni sekä arkeeni minun, vaikka ei puhutakaan vielä hänen kodista poismuutosta tai jopa häistä.

Alussa vuoden 2001 vastaan otin määräaikaisen pestin, kun hoitamaan pientä poikaani kotiin jäin ja samalla omat urahaaveeni estin, mutta pian päättyy kotiäidin sekä taksikuskin tämä pätkätyö... kun poika saa ajokortin oman ja kiristyy kuskinpaikalla autossa turvavyö. Mikä on sitten rooli työttömän ajattelin tämän, jolla ei enää ole arjessa aikataulua urheilijan tiukkaa... vaan tilalla on aikaa paljon, mutta antiviteettiä tai tekemistä vain niukkaa? Aika lienee kypsä nyt alkaa taas itselleenkin elämään hiukan, eikä sekoittaa kirjaimia sanan tämän ja tarttua hetkeen vapauden alla auringon kera huikan...edessä on elämänvaihe täysin uusi ja vaatii se ajatuksen minulta tiukan. Pian on vain aikaa, mutta mitä tehdä sillä PERKELE nyt huudan niin, että lähitienoo raikaa!?

Vaikka en tarvitsekaan itselleni uutta nuorempaa kaadettavaa heilaa niin ajattelin palata yhteen harrastukseeni entiseen ja alkaa kaataa taas keilaa....jos rahat sekä terveyttä riittää, niin voisi ehkä pelata golffia lisää ...toivoen, että myös poika lähtisi mukaan, silloin olisi jäljellä vielä laji yksi pojalle outo ja pyytää hän opettamaan lajia tätä isää. Yhteisiä harrastuksia sekä aikaa todellakin toivon meille, jotta nämä läheiset välit meillä säilyy, emmekä aja autoillamme eri suuntiin omille teille.

Onhan minulla tietysti myös intohimona kuningaslaji futis, jota seuraan ja veikkaan sitten edelleen intohimolla päivittäin, vaikka en enää kentänlaidalla harjoituksia katsellen istu joka ilta...vaan itsenäisyyttä tämä nuori mies tarvitsee sekä hakee kulkemalla itse ja tämä on nuoruudesta aikuisuuteen se ylitettävä silta.

Kirjoittaminen blogiin omaan... on avannut ovet minulle täysin uuteen vapauttavaan maailmaan... sitä aion jatkaa, sillä se kehittää, on mielenkiintoista, haastavaa sekä vie aikaa, joten elämä ei ole ehkä enää vain pelkkää olemista lomasta lomaan. Sisältöä uutta elämääni siis miettimään itselleni joudun, mutta huolissani en ole terveydestäni mielen...kunhan vaan poikani pysyy terveenä ja nauttia saa, niin minä kyllä tulen toimeen avulla kynän sekä kielen.

En pidä tammikuuta tipatonta monien lailla, joille alkoholi on enemmän päihde kera ongelmien kuin onnenlähde ongelmia vailla... sillä tipoissa elämänveden viskin on luxusta sekä nautintoa arkeen keskellä ruuanlaiton, kuskauksen sekä tiskin. En tee lupauksia muitakaan vuoteen uuteen, sillä lupaukset ovat vain rikottavaksi tehty... sen huomasin lapsuudessa, kun kerta toisensa jälkeen pettymään lupauksiin rikottouihin jouduin ja luottamus isyyteen ehty. En lupaa mitään, mutta mielenkiinnolla otan vastaan uuden vuoden ...saapuu se vaikka en tekisi mitään, mutta katsotaan mitä olen ansainnut ja mitä kaikkea uutta se tuoden.

Prospero año nuevo 2018 🎆🎇✨🎉🎊🎋🇪🇸🕛🌞🌴

Likes

Comments