Header

Hola, hur mår ni?

Det har snöat serr hela dagen idag?! Hur underbart? Det får gärna vara såhär typ Februari ut. Sen vill jag ha sommar. Hah.

Idag startade jag dagen med ett träningspass, hahah, ja, det var ett tag sen. Men det känns skönt att komma igång igen.

Ni vet den känslan man har i benen efter man har tränat, typ spagetti. Ja, den känslan hade jag ett bra tag efter. Gött.

Anywayyyyys. Idag blev det heller inget hårdare pass i ridningen. 1h30min uteritt satt inte helt fel om man säger så:-) Detta behövdes, både för mig och Lillan.

Asså det märks att jag är en person som behöver rutiner. Atm har jag och resten av Uddevalla sportlov. Och jag har serr redan börjar tappa vilken dag det är? Är det bara jag?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det ett lättare pass som låg på schemat. Jag promenerade med Lillan i ridhuset ca 30min. Till en början skrittade vi bara på spåret. Men efter några varv åt båda hållen så la vi till volterna i hörnen. Sedan halt vid A & C. Och till sist även tempoväxlingar på långsidorna. I slutet stretchade jag hennes ben, och så nöjde vi oss där :-)

Likes

Comments

(Foto: Linnea Hammarqvist) 

(60cm bana & 80cm bana)

Skitkul att komma iväg på P&J. Detta var även min och Lillans första P&J. Men det gick svinbra! Hon vägrade en gång på framhoppningen. Men det var för att jag kollade ner på hindret. Men sedan skärpte jag mig och det hon hoppade som ingenting! Det blev en Clear round på 60cm, men en rivning på 80cm. Men bortsätt från rivningen så gick det så bra som det bara kunde gå :-)

Likes

Comments

För drygt 1 vecka sedan satt jag och mamma i bilen på väg från stallet. Och jag sa i bara förbifarten ”Snart är det väll dags för mig att bli avkastad, förr eller senare, senast var väll för 2-3 år sedan.” Ja. Det fick jag äta upp igår. 2 avramlingar. 1 per häst.

Planen var hoppning, och så blev det. Första passet red jag Lillan. Barbacka. Mest för skojs skull.
Dom första omgångarna gick hyfsat bra. Lite pigg och så. Men det var fortfarande kontrollerat. Men efter ett tag taggade hon till innan ett sockerbitshinder. Vi kommer över hindret. Men Lillan tyckte väll att det var skit skoj och drog ner huvudet och typ skuttade jämfota på stället. Efter 2 jämfota hopp sitter jag på halsen, och efter 1 och ett halvt hopp till så ligger jag på backen. Men jag kände ingen speciell smärta. Mest i höger knä. Men det gick strax över. Men jag får skylla mig själv. Jag hade suttit kvar om jag hade haft bättre sitts, eller sadel. Men asså det är en avramling. Vad kan jag göra åt det?

Så jag hoppade upp igen, tog några skutt över sockerbitarna och några skutt över ett kryss, vilket gick super! Jag tror Lillan tyckte det var lite kul att bara hoppa lite små hinder <3 Lilla pluttan

Andra passet red jag Tintin. Detta passet red jag med sadeln på iallafall, hahah. Helt annan häst att rida. Han har ju större steg än Lillan, och i traven och lite i galoppen har jag svårt att sitta ner, heh. Hade ridit honom en gång innan. Men det gick bra! Han kändes pigg och framåt och sög mot hindrena. Men i slutet åkte jag av honom med.

Jag satt upp igen och tog 2 skutt som avslut. Mest för självförtroendet.

Om man bortser från avkastningarna så tyckte jag att båda passen gick riktigt bra.

Sedan tycker jag att ni kan ta och följa dessa på instagram: Mrs M Horses

Likes

Comments