Header

Här kommer anledningen bakom min blogg och varför jag valde att starta den nu. Jag har alltid beundrat bloggare som lyckas hålla igång sina bloggar, som lyckas ha så fina och ständigt uppdaterade bloggar. Har haft flera stycken, med kompisar och även själv med alla möjliga teman exempelvis konståkning, mat... osv. meeen dessa karriärerna varade inte längre än någon månad eller något år. Tyvärr.

Anledningen till att jag startade den här bloggen var eftersom jag var med om en skidolycka som har lett till att jag, för tillfället, inte kan göra någonting och då passar det ju bra att göra något ganska lugnt som inte innebär några fysiska rörelser.

Efter jullovet hade min skola 2 veckors projektarbete där vi hade typ 1 obligatorisk träff i veckan för gymnasiearbete, vilket innebar att det blev väldigt mycket hemmatid över då alla mina kompisar var antingen bortresta (pga projektveckorna) eller hade skola eller jobbade. Så då bestämde jag och min kille för att dra en spontan skidresa, bara över en dag, till Romme Alpin.

Det var vårt andra åk och han var framför mig, backen delade sig i två och i mitten av den ena, lite smalare backen fanns en stor gran. Pojkis åkte på vänstersida av granen och jag antog att han skulle ta den backen ner men så var inte fallet. Han stannade bakom granen för att vänta på mig och jag som trodde han hade åkt ner saktade inte ner det minsta utan tvärt om ökade farten och var bara någon centimeter ifrån att köra över honom. Som tur var hann jag, i ett försök att bromsa hårt, väja undan så han överlevde men det resulterade till att jag flög av den väldigt smala backen ner för ett stup och landade på huvudet. Vaknade av att det pep i mina öron, min kille ropade på mig, jag spydde, såg massa blod och insåg att jag varken kunde andas eller röra på mig. Hamnade på ett sjukhus i Falun i ca 2 dagar innan en ambulans kom från Stockholm och körde ner mig. Jag hade alltså lyckats få 3 mindre hjärnblödningar, brutit skulderbladet och flera mindre ben i ryggen. Helt klart bland det läskigaste jag varit med om!

Hade utöver det en ganska trevlig vistelse på båda sjukhusen: fick eget rum och tv, maten var god (i Falun i alla fall), mina kompisar och familj kom och hälsade på flera gånger, personalen var trevlig och det allra allra bästa, min kille tog ledigt från jobbet utan att jag ens bett om det eller velat att han skulle göra det och lämnade i princip inte min sida en enda gång under hela den långa vistelsen, de fick ta en en extra säng åt honom och han var där för mig genom hela "upplevelsen".

Jag kom hem igen för några dagar sen och har inte så jätteont längre. Mest tråkigt eftersom jag inte får eller kan göra så mycket, kan inte ens plocka upp kläder från golvet i mitt rum utan att det gör sjukt ont, så har börjat kolla väldigt mycket på film!

Mina favoritfilmer sen jag var liten kommer för alltid vara Breakfast at Tiffany's, Peter Pan och Funny face, kan se om dem hur många gånger som helst!

Har dock sakta men säkert börjat göra mer och mer saker i min vardag, i lördags tog jag mig exempelvis till gymmet för första gången där jag cyklade i 10 minuter sen stretchade jag lite om man kan räkna det som att gymma hahah. Sen på kvällen gick jag och pojkis på bio (om inte det var i torsdags/fredags?? känner att jag blandar ihop alla dagarna eftersom jag rubbat min dygnsrytm så mycket)


Hursomhelst, det får bli dagens inlägg! Så tråkigt att vi inte hann ta bilder innan vi började åka bara):


Puss och kram

//Julia


Likes

Comments

Hejj! 

Mitt första inlägg, hur kul?? Jag har suttit med det här inlägget i minst en halvtimme nu och insett att jag har i princip INGA  bilder på mig själv? Känns som att jag tar bilder hela tiden men sen när man väl behöver en finns de ju inte? Hursomhelst, det här fick bli ett litet start-inlägg, inget långt, inget satsigt så bjussar jag på en nästan 1 års gammal bild på det:))

Pussar och kramar!

//Julia

Likes

Comments