Denna terminen arbetade jag kring två teman, identitet och motsatser. Jag hann bara göra två projekt eftersom jag hjälpte en kompis med hennes projekt genom att vara en modell. Mitt första projekt var en graffiti som hade temat identitet. Det var svårt att komma på vad jag ska göra eftersom jag vet inte riktigt vem jag är. Men då kom jag på att skriva ordet "identity" med en förstoringsglas över. Först tänkte jag att teckna, men jag är inte så bra på det så jag valde graffiti istället. Jag skrev "identity" på en dator i en skrivstil jag tyckte var bra och skrev ut den. Sedan tog jag ett förstoringsglas över pappret och tog kort på det. Jag ändrade bilden till svartvitt och skrev ut det på ett transparent papper för att använda det till att göra en mall för att spraya sedan med svart färg på den.

Mitt andra arbete handlade om motsatser. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men när jag sökte på ordet motsatser på internet kom "yin yang" tecknet upp. Den gav mig idéen till det hela. Jag gjorde en installation med "yin yang" tecknet på. Installationen skapade jag genom att gipsa runt ballongen så att det bildades en halvcirkel. Sedan målade jag den svart och vit vilket är komplementfärger, men jag tyckte att det var ganska enkelt att bara måla tecknet. Då kom jag på att använda en till motsats vilket då var hårt och mjukt. Så jag limmade fast mörka stenar på den svarta sidan och ett mjukt material på den vita sidan.

Jag har även skrivit om en konstnär som då var Margaret Keane. Jag forskade lite om hennes liv och arbete och skrev en analys till en av hennes konstverk.

Jag är nöjd med båda mina arbeten och om jag skulle börja om terminen skulle jag gjort allt likadant.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag blivit klar med mitt andra arbete som handlar om motsatser. Jag blev klar med den på en och en halv lektion. Jag har gjort en installation med tecknet yin yang på. Sedan har jag klistrat fast stenar på det ena sida och ett mjukt material på det andra för att får ytterligare en motsats, hårt och mjukt. Så här blev resultatet:


Likes

Comments

MARGARET KEANE

Margarets födelsenamn är Peggy Doris Hawkins. Hennes andra namn: Peggy Ulbrich, MDH Keane och Margaret McGuire. Hon föddes 15 september i Nashville i Tennessee. Hon växte upp i en metodistfamilj som hjälpte henne att utveckla hennes talang. Margaret gick i många konstskolor i Tennessee och i New York. Senare gifte hon sig med sin första make Frank Richard Ulbrich som hon fick sin dotter med. Till slut skilde de sig och Margaret flyttade till San Fransisco med sin dotter. Där träffade Walter Keane som blev hennes andra make.

Den amerikanska konstnären är känd för oljemålningar av sorgsna barn, kvinnor och djur. Hennes målningar har ovanligt stora ögon. Hon förklara varför hon målar så stora ögon " Ögonen som jag målar på mina barn är en utryck på mina egna djupa känslor. Ögon är som fönstren av själen". Margaret fokuserade mycket på ögonen eftersom enligt henne är det ögon som berättar mest om någons insida. I 1960-talet var hennes målningar mycket kända, men under en lång period tog hennes make äran för hennes målningar. Sedan började hennes konstvärld få dåligt kritik.

1965 skildes Walter och Margaret, men hon fortsatte att leverera sina konstverk till honom. 1970 berättade hon för en reporter att det var hon som låg bakom alla målningar. Margaret gifte sig ytterligare en gång med sportjournalisten Daniel Francis McGuire och flyttade till Hawaii. Walter hävdade att Marget lejon om vem som låg bakom konstverken. Det pågick en rättegång om detta i 4 veckor. Bland annat fick Walter och Margaret måla var sin tavla i rättssalen.

Efter hon flyttade till Hawaii började hon leve en bättre lov och började måla mer glada målningar. Många gallerier beskriver nu hennes konstverk som "tears of joy" eller "tears of happines".

Jag valde "the first grail" av Margaret Keane. Bilden föreställer en liten flicka i en blå klänning som står på en mörk och tom gata. Hennes ögon är ledsna. Det ser ut som att gatan är smutsig på vänster sida av målningen.

När jag kollar på den bilden blir jag ledsen. Den mörka bakgrunden och att flickan gråter och ser så ledsen ut får mig att må dåligt. Det ser ut att flickan är ensam och har ingen familj vilket är lite deprimerande. Jag tänker att hon har ingenstans att gå, därför är hon ensam och kanske även bor på gatorna.

Färger som konstnären använde för att måla denna målningen är mörkblå, beige och många nyanser av svart och grått. Det flesta på bilden är mörkt förutom huden på flickan, vilket gör bilden sorgset. Det enda ljuset på målningen är i slutet av gatan bakom flickan. Jag tror att Margaret ville visa att inte alla barn har det bra. Att några är tvungna att bo på gatan och växa upp utan sina föräldrar. Konstnären vill visa att det finns även sorg i den världen även om vi inte tänker på det.

Likes

Comments

Hej.

Idag har jag klippt ut mallen och fixade bakgrunden. Bakgrunden har klippt ut från en gammal filmduk. Sedan har jag klistrat mallen på bakgrunden och gick ut för att spreya. Jag använde en svart sprayfärg. Och nu är jag klar med detta projektet. Jag är nöjd med hur den ser ut.

Hejdå!Likes

Comments

Hej.

Idag har jag fotat min text och försökt få den se ut som jag vill. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nästa lektion. Jag måste välja en teknik som jag ska jobba med. Innan tänkte jag på graffiti men jag är lite osäker nu.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag bestämt att jag ska arbeta med temat "Identitet" först. Jag har skissat min idé och valt graffiti som teknik. Jag skrev ut ordet "Identity" och ska börja jobba med den mer nästa gång. Jag ska ta kort på texten och förstoringsglaset till exempel.

Likes

Comments

​Hej! Idag på bilden fick vi en uppgift att skapa denna bloggen. Här får ni följa mina arbeten och hur jag jobbar. Teman som vi ska jobba med är identitet, känslor och motsatser.

Likes

Comments